3 sonuçtan 1 ile 3 arası
  1. #1
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10

    Thermaltake BigWater 760i


    Soğutma ile ilgilenenlerin yakından tanıdığı Thermaltake su soğutma sistemleri ne bir yenisini ekliyor. Thermaltake, ünlü Big Water soğutma sisteminin devamı olan yeni bir sulu soğutma sistemini kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Karşınızda yenilenmiş ve geliştirilmiş Big Water 760i.

    PC’lerde kullanılan standart fanlı soğutucuların yerini markalı ve kaliteli fanlar alırken bu fanlara alternatif olarak sıvı soğutmalarda günümüzde yaygınlaşmaya başladı. Fan’lı soğutuculara göre yüksek verim ve sessizlik sunan bu soğutma sistemleri görüntüsü ilede kullanıcıların ilgisini çekiyor.

    Thermaltake’in daha önceden çıkarttığı Big Water serisinin devamı olan Big Water760i, eski modellerine göre geliştirilmiş ve daha düzenli bir form kazandırılmış. Önceki modellerde radyatör, pompa ve deponun farklı yerlerde bulunmasına karşın 760i’de hepsi bir arada kutu içerisinde bulunuyor. Bu kutu 2 adet 5.25 sürücü slotuna takılabiliyor ve kasa dışındanda su soğutma görülebiliyor. Kutu içinde olması kasa içinde kalabalık yapmayarak hem görüntü hemde kasa içinde ferah bir ortam oluşmasını sağlıyor.


    Bakırdan üretilen ve ince bir yapıya sahip olan CPU bloğu LGA775,AM2, K8 ve P4 slotlara takılabiliyor. Ayrıca CPU bloğuna ek olarak istenildiğinde kuzeyköprüsü yada ekran kartı içinde blok eklenebilmekte.

    Seramik yataklı pompanın su pompalama kapasitesi 500lt/saat’e çıkarılırken ses seviyesinide 16dB’de tutmayı başarmış. Arttırılan su debisi ile beraber çalışma ömrü 80.000 saat’e çıkarılan pompa, çalışma sırasında 600mA gibi düşük bir akım çekmekte.


    Radyatör olarak düz yapraklı bir radyatör yerine ısıyı daha fazla yüzeye yayabilmek ve daha düşük değerlere inebilmek için alüminyum’dan yapılan ve Dimple Tube Teknolojisi (DDT) ile üretilen 12cm’lik radyatör kullanmış. Kullanılan bu radyatör, düz yapraklı radyatörlere göre daha verimli bir soğutma sağlayabiliyor.


    Radyatörün soğutulmasında 120mm’lik, deviri 1200-2400dev/dk arasında değişebilen ışıklı bir fan kullanılmış. Devir sayısının yüksek olmasına rağmen fan’ın ses seviyesi 16-20dB arasında değişmekte. Bu devirlerdeki bir fan’a göre sessiz olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca ışıklı olmasıda soğutma sistemine ayrı bir güzellik katmış.


    Ürünün fiyatına gelince yurtdışındaki fiyatı 160$ seviyelerinde. Bu fiyat Türkiyeye gelince yaklaşık 200$'ı bulucaktır.
    Konu csniper tarafından (10-09-2007 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir.
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  2. #2
    Uzman Array Crowbar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    HM
    Mesajlar
    2.417
    İtibar Gücü
    20
    Hiç fansız olsa keşke büyük radyatörler kullanmaya razıyım yeterki ses çıkarmasın

  3. #3
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Bu ürün gerçekten harika.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2