Toshiba ilk high definition dvd player olma özelliğine sahip ürünü HD-XA1 i piyasaya sundu. Cebit fuarında tanıtılan ürün kısa sürede raflarda yerini aldı. 799$ lık bir fiyat ile ilk olarak Japonyada satılmaya başlanan ürüne ilk hd dvd olması bakımından oldukça yoğun bir talep sözkonusu.

HD-DVD/HD DVD-R/DVD/DVD-R/DVD-RAM/DVD-RW/CD/CD-R/CD-RW gibi birçok medyayı okuma özelliğine sahip olan HD-XA1 11-bit / 216MHz Video Dac içermekte. 720p/1080i HD formatlarını destekleyen ürün HDMI™ (High-Definition Multimedia Interface), ColorStream® Component Video Inputs, RS-232C (1), USB gibi üstün bağlantı portlarının yanında birde 10/100 Ethernet Port a sahip.



Ürün şu anda sadece 3 dil desteği ile satışa sunuldu ancak ilerleyen süreçlerde bu sayının artacağını düşünüyorum. Menü dilleri şu anda İngilizce, Fransızca ve Japonca.

Built-in Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS and DTS-HD Decoders gibi yüksek kalite ses standartlarınada destek vermesi ürünü sadece high definition görüntüde değil sestede ön plana çıkarıyor. Üründe kullanılan audio dac ise Multi-Channel 24-bit/192kHz lik değere sahip.