Merhabalar,
Uzun bir süredir kullanmakta olduğum Toshiba Portege 3025 CT model sub note book'u yenisini aldığım için satmayı düşünüyorum.
Bir kaç resim ve ek bilgi sunuyorum, ciddi alıcılar buraya msn'lerini yazarlarsa eklerim ve konu hakkında konuşuruz. Rica ediyorum, sadece alıcılar iletişim bilgilerini yazmak için cevap yazsınlar, yorum mesajları yazmayınız. (Çok iyi cihaz, çok kötü cihaz, bence bu para etmez, sudan ucuz vesair gibi şahsınıza ait görüşler yer almasın başlık altında, onun yerine msn hesabım şu beni ekleyin, şu kadar verebilirim gibi mesajlar olsun.)
Cihazın teknik özellikleri:
İşlemci: PENTIUM MMX-300 INTEL
RAM Memory: 64 MB RAM (Orjinal çıkış 32 RAM'dır ancak Amerika'da 32 RAM daha eklettirerek satın aldım, bu nedenle emsallerinden çok hızlı, Windows 98 açılış süresi 1-2 saniye..) İstenirse 96 MB'a kadar yükseltilebilinir ancak hiç gerek yok.
Harddisk: 4.02 GB IDE FUJITSU HDD (Orjinal 6.4 GB'lık Toshiba Harddiski badsectorler nedeni ile garantili olarak 2004 yılında değiştirildi, 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum..)
Ekran: 10.4 in. TFT Active Matrix
Görüntü: Gerçek renkte (24 bit) 800x600 çözünürlükte görüntü veriyor ekran kartı ne marka kullanıyor Toshiba bilmiyorum ancak orjinal
Ses: Ses kartıda fabrikasyon ses kartı ne ise o, markası Toshiba adı altında üretiliyor ise Toshiba'dır. Mp3leri gayet kaliteli bir şekilde kulaklık çıkışından da normal kendi üzerindeki speakerdan da dinleyebiliyoruz.
Bateri Pil Ömrü: Bu yaştaki bir cihaz için mükemmel durumda, yaklaşık 1 saat - 1 saat 15 dakika arası gidiyor, orjinal pili.
İşletim Sistemi: 98 Windows

Aksesuarlar:
Arkadaşlar gayet donanımlı bir subnotebook bu, konfigurasyon olarak tabii ki günümüzün performans canavarlarından çok uzakta, ancak kendi döneminin high-end bir cihazı olarak şu gün için emsalleri arasında bir incidir. Kullanım amaçlarınız eğer, son sistem acaip ekran kartı Ram'ları çift çekirdekli işlemciler 1 GB ekran kartları isteyen oyunlar oynamak, internetten multiplayer programlara girmek falan değilse, benim gibi, word, excel kullanacaksanız, e-mail atıp , dostlarınızdan gelen mailleri okuyacaksanız, explorerinizi açıp internette surf yapacaksanız (java scriptleri falan sorunsuzca açıyor) ftp ile kendi varsa sitenizi edit edip webmasterlık yapacaksanız, bunları kablolu veya wirelees olarak adsl ile veya kablo net ile yapacaksanız, belli kapasitedeki oyunları oynayacaksanız, msn, mirc gibi programlar kullanacaksanız, forumlara girecekseniz bu cihaz tam size göre. Elinize alın 1.8 kg lık tüy gibi ağırlığı ile bütün gün gezin. Gidin alış veriş merkezlerinde access point noktalarında internette gezinin. (Profilo, Canyon gibi mekanlarda)

İşte resimler:

Ekranı kapalı duruş.

Windows 98 açılış ekranı.

Ekranın sağ alt kısmında model ismi yazıyor. 3025 CT.

Volum düğmesi pil, elektrik, harddisk ışıklarının hemen altında.

Sol panel: Adaptor jakı girişi, reset butonu, özel genişleme yuvası PA 2727U için, on/off butonu, 1. PCMCIA giriş.

Sağ panel: Orjinal Toshiba Floppy girişi, 2. PCMCIA giriş, Kızıötesi, USB girişi, Kulaklık çıkışı ve Mikrofon girişi.

Cihazın orjinal Amerikan Toshiba ürün olduğuna ilişkin etiketi (Alt yüzey)

Cihazın üstten görünüşü (yanında cd, cüzdan, ruhsat, telefon gibi matertelleri gösterdim ki, boyutu anlaşılsın)

Cihazın bir başka görüntüsü. Göründüğü gibi, çok temiz bir cihaz, öyle kırıklar, çatlaklar falan yok, çok hafif günlük kullanımdan kaynaklanan çizikler var, ekranı pırıl pırıl ve çiziksiz, ölü piksel falan kesinlikle yok.

Cihazın alttan görüntüsü. (Siyah kare şeyler kendi yapışan cırt cırt bantları, beraberinde verdiğim Targus orjinal taşıma çantasına ait. Çantanın içinde kaymamasını sağlıyor.)

İşte böyle tek avucunuzla taşıyabileceğiniz kadar hafif ve portatif bir cihaz.

Orjinal Toshiba adaptörü. Saatlerce kullanın en ufak bir ses, aşırı ısınma söz konusu değil (eski championship manager'cılardanım da..)

Adaptör de son derece ufak ve hafif.

Ekran görüntüsü Göründüğü gibi son derece net (hatta resimde iyi çıkmamış) Aktif matrix her makul açıdan pırıl pırıl.

Orjinal Toshiba Floppy Drive, sorunsuz, tertemiz, işlem görmemiş.

PA-2727U, bu parçayı sol paneldeki kendine ait yuvaya takıyorsunuz ve ufacık notebook'unuza Printer, harici lcd veya klasik monitor, ps2 Mouse ve seri bağlantı ile çalışan muhtelif cihazlar bağlayabiliyorsunuz. Printer ve mouse'u denedim, ancak ekran ve paralel bağlantıyı denemedim, yinede hiç tamir görmemiş, sorunsuz bir parça zannetmiyorum ki bir sıkıntı olsun.

P2727U nun üstten görünüşü masadaki hali.

US Robotix PCMCIA giriş fax-modem kartı, normal bir mekanda gittiğiniz yerde telefon jakından internete kolayca girebilirsiniz.

AT&T marka, PCMCIA giriş wireless internet bağlantısı ve drive cd'si. Bununla evinizde yada işyerinizde yada kalbur üstü mekanlarda hiç kablosuz internete giriyorsunuz. (Baya bir cool görüntü veriyorsunuz çünkü cihaz küçük tabii yan masadan sizi kesen gençler işlemcisinin ne olduğunu göremiyorlar ve iç geçirip duruyorlar)

3COM Megahertz Marka PCMCIA 10/100 LAN PC CARD'ı ile işyerinizdeki herhangi bir networke rahatça bağlanırsınız.

PCMCIA CD-ROM adaptörü, bu kablo ile eğer bulabilirseniz veya ebay ile yurtdışından getirtebilirseniz CD ROM veya CD W gibi cihazlarınızı bağlarsınız. Türkiye de biraz bulması zor. (İkinci bir alternatif de paraya kıyıp harici bir USB girişli combo cihaz almak.)

Orjinal gerçek deri Targus çanta. Çok kaliteli bir görüntü veriyor, koltuğunuzun altında taşırken büyükçe bir dosya taşır gibisiniz. (Klasör değil dosya)

Çantanın bir başka görünüşü. (adaptörü, flopy'yi, kabloları ve cihazı alabiliyor içine)

Windows ile başladık windows ile kapanışı yapalım, Mr. Gates'in kulakları çınlasın.. Renkler ve görüntü gayet net ve canlı.
Cihazın kapak açılan ve kapanan menteşeleri orjinal, kırıksız ve çatlaksız, arkadaşlar kısaca şöyle diyeyim, eğer bir PCMCIA CD Rom veya daha iyisi USB Combo veya yazıcılı CD Rom bulursanız, bu cihaz size harika bir yol ve ev arkadaşı olacaktır. Bununla XP için üretilmiş programları ve oyunları oynayamazsınız. (Oynatan modeli 2.600 YTL civarında) ama ortalama bir internet kullanıcısının tüm hayallerini gerçekleştirir. Mirc'inizi yüklersiniz, forumlara yazarsınız, herşeyi yaparsınız. Benim tek satış nedenim, r200 modeline geçiyor olmam.
DİKKAT : Özellikle bir fiyat yazmadım, zaten satma amacım parasal ihtiyaçtan değil, genç bir insanın en azından başlangıç modeli olarak 1-2 yıl keyifle kullanacağı bir subnotebook'u olması. Evde bencilce 2 tane subnotebook'un turşusunu kurmak bana biraz abes geldi. Yoksa ne cihazdan bir sıkıntım var, ne de paradan yana..
Makul tekliflerinizi bekliyorum. Gerçekçi tüm tekliflere cevap vereceğim.