Tüketiciler bireysel bankacılıktan, daha düşük maliyetli ve yüksek değerli Teknolojik alternatiflere geçiyor.
Peppers & Rogers Group’tan Piotroski, 8 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan konferansta, bireysel bankacılık hizmeti sunan bankalara 21. yüzyılda rekabet etmek için stratejiler sundu.
İstanbul, Türkiye, 8 Kasım 2012 – Bildiğimiz gibi Perakende bankalar, endüstrinin sağ kalmasının müşterilerin bankacılık işlemlerini yürütme biçimindeki önemli değişimlere bağlı olduğu kritik bir dönüm noktasında. Bu değişimleri tetikleyenler, bizzat banka hesaplarına nasıl, ne zaman ve web, online sohbet ve akıllı telefon gibi hangi kanal ile erişiceğine karar veren müşteriler olacak.
Global düşünce lideri ve müşteri odaklı iş stratejilerinde uzmanlaşan yönetim danışmanlığı firması olan Peppers & Rogers Group’un Yönetici Ortağı Susan Piotroski, perakende banka yöneticileriyle 21. yüzyıla uyum sağlamak ve bu yüzyılda sağ kalmak için gerekli stratejilerin müşterilerinin ne istediğini daha iyi anlamaktan geçtiğinin tartışıldığı, 8 Kasım 2012 tarihinde, İstanbul’da gerçekleştirilen Perakende Bankacılıkta Çok Kanallı Yönetim Konferansı'nda açılış konuşmasını yaptı.
Türkiye’deki müşterilerin teknoloji kullanımına yaklaşımlarını da değerlendiren Piotroski şöyle söylüyor: “Türkiye, nüfus demografisi ve bankacılık alışkanlıklarına dayalı yeni çok kanallı bankacılık çözümlerine yenilik getirmek için son derece benzersiz bir fırsat sunuyor. Online alışverişin yavaş benimsenmesi ve buna az güven duyulması, insansız kanallarda karmaşık işlemler yapmak konusundaki isteksizlik ya da sosyal medyanın bankacılık ekosistemindeki değerinin düşük algılanması gibi gelişmiş diğer piyasalarda gözlemlenen bazı şiddetli sorunlar, müşterilerin daha rahat hissettiği ve hareket ettiği Türkiye’de sorun değil. Neredeyse tüm Türk bankaları bu trendlerin farkındadır ve kanal yenilikleri veya telekomünikasyon operatörleri ya da perakendecilerle işbirliği yaparak bu potansiyelden yararlanmanın yollarını aramaktadır. Türkiye’de Facebook’u bir bankacılık işlemleri kanalı olarak kullanmak gibi birçok yenilikçi örnekle karşılaştık ve bu, dünyanın geri kalanıyla kıyaslandığında, bir bankaya yeni kanalların dahil edilmesine yönelik çok daha ileri bir vizyon sunmaktadır. Ülkenin makroekonomik ve demografik
“Rekabet değişti,” diyen Piotroski sözlerine şöyle devam ediyor: “Yüksek hızlı ağların ve akıllı mobil cihazların çoğalması, bankaların artık mint.com, mPayy, Obopay, Paypal.com gibi piyasaya yeni giren oyuncularla rekabet ettiği anlamına geliyor ve bu yeni oyuncular finansal hizmetlerin sağlanma biçimini değiştiriyor.”
Piotroski bankaların rekabet etmek için üç zorunluluğu olduğu görüşünde:
• Şube bankacılığını bölümlere ayrılmış müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeniden odaklamak,
• Müşteri tercihlerini karşılamak için kanal stratejilerini yeniden biçimlendirmek,
• Müşterilerin gelecekteki ihtiyaçlarını karşılayacak yenilikleri tetiklemek üzere yeni kanallardaki fırsatlardan yararlanma
Peppers & Rogers Group Hakkında
Peppers & Rogers Group müşteri odaklı iş stratejisi alanında dünyanın lider otoritesi olarak tanınan bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. 1993 yılında Don Peppers ve Dr. Martha Rogers tarafından kurulmuş olan firma, dünya çapındaki şirketlerin müşteri tabanlarının değerini arttırarak işletmelerinin değerini arttırmasına yardımcı olmaya kendini adamıştır. Firma, müşteri inisiyatiflerinin sağlanması ve uygulanmasından kar-zarar sonuçları elde etmeye odaklanmaktadır. Dikey endüstrilerdeki uzmanlığıyla, Peppers & Rogers Group ortakları, danışmanları ve uzmanları, işletmelerin sonuçlarını tetikleyen en güçlü değer araçlarına ilişkin derin bir anlayışa sahiptir.
Peppers & Rogers Group

MEDYA İLETİŞİMİ:
Promedia PR
Berku Ütkü
Telefon: =90 (0212) 465 7000 – 3 Hat
berku@promedia.com.tr

Peppers & Rogers Group
Maria Goble; Pazarlama Müdürü
E-mail – mgoble@1to1.com
Mobil: +44 (0) 7921 088 262
Büyükdere Cd. Ozsezen İş Merkezi, No: 122 C Blok Kat: 7
Esentepe 34394 İstanbul,
Telefon: +90 (212) 272 3780, Faks: +90 (212) 272 37 90