2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    9
    İtibar Gücü
    0

    Turkcell’de telekulak açığı… timeturk.com dan

    Turkcell’de telekulak açığı…
    Turkcell abonelerinin telefonu dinleniyor mu? Önder Sav’ın telefonu da bu açıkla mı dinlendi? İşte mahkeme kararıyla da onaylanan Turkcell’deki şok açık…


    Ahmet Memiş / TIMETURK

    Yanlış okumadınız. Piyasa değeri milyarlarca dolarla ifade edilen ve Türkiye’deki en büyük GSM operatörü olan Turkcell’de büyük bir açık bulundu.

    Amasya’da uzun zamandır bilgisayar ve internet konusunda araştırmalar yapan Hasan Yıldırım, Turkcell’de uzun süre konuşulacak bir açık buldu.

    BAŞKASININ KONUŞMASINI DİNLEYEBİLİYORSUNUZ

    Söz konusu açıkla telefonunuzun pin, puk ve her türlü şifresi başkasının eline geçebiliyor. Bu şifreler elde edildikten sonra da sizin numaranız kullanılarak başkalarına siz göndermiş gibi mesaj yollanabiliyor. Bunun dışında tüm kimlik bilgileriniz açığı kullanan kişinin eline geçiyor.Açıkla yapılabilecekler bununla da sınırlı değil. En önemlisi ise bu açıkla konuşmalarınız açığı kullanan kişinin telesekreterine yönlendirilebiliyor ve tüm konuşmalarınız dinlenebiliyor ve kayıt edilebiliyor.

    ÖNDER SAV DA DİNLENDİĞİNİ İDDİA ETMİŞTİ

    Geçtiğimiz günlerde Vakit Gazetesi Önder Sav ile Bolu Valisi arasında geçen bir telefon görüşmesini yayınlamış ve CHP telefonlarının dinlendiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.
    Vakit Gazetesi, telefonun Önder Sav tarafından açık bırakıldığını öne sürmüş, ancak bu iddia CHP ve Önder Sav tarafından yalanlanmıştı. Sav, telefonu açık unutmadığını ve telefonunun dinlendiği konusunda ısrarcı olmuştu.

    TURKCELL OLAYI KAPATMAK İÇİN İŞ TEKLİF ETMİŞ

    Söz konusu açığı bulan Hasan Yıldırım, durumu Turkcell yetkililerine ilettiğinde, yetkililerin kendisiyle bir otelde görüştüğünü söyledi. Yıldırım o günü şöyle anlattı; Turkcell şirketinin Karadeniz Bölgesi ile görüştüm. Onlara sistemin açığından bahsettim ve bu kişiler İstanbul ile irtibata geçtiler. Onlarla da konuyu görüştük. Sonra Ankara’dan yetkililer geldi ve bir otelde görüştük. İsmini İsmail Serdar Ulukonakçı olarak bildiğim Ankara bölge temsilcisi bana iş teklifinde bulundu. Ben teklifi kabul etmedim. Teklifi kabul etmeyince hakkımda dava açtılar.”

    "AÇIĞI NOTERDE ONAYLATTIM"

    Yıldırım, açığı defalarca test ettiğini ve bunu noter kanalıyla da onaylattığını belirterek, “Turkcell’de kesinlikle bir açık var. Bu açık başkalarının eline geçseydi büyük olaylar yaşanırdı. Ben iş tekliflerini inandırıcı bulmadığım için kabul etmeyince Turkcell bana dava açtı. Hatta ‘teklifimizi kabul etmezsen pişman olursun’ dahi dediler.

    YILDIRIMIN AVUKATI: MAHKEME AÇIĞI ONAYLADI

    Yıldırımın açık konusunda yapılan iş teklifini kabul etmemesi üzerine Turkcell bu kişi hakkında dava açtı. Konuyla ilgili olarak TIMETURK’e konuşan Yıldırım’ın avukatı Metin Kara, müvekkilinin söz konusu açığı noter kanalıyla onaylattığını ancak Turkcell’in bunu iş tekliflerinin kabul edilmemesi üzerine inkar yoluna gittiğini ve sonrasında dava açtıklarını söyledi. Avukat Kara, “Yapılan duruşmalar sonunda mahkeme müvekkilime ‘Turkcell sistemine girmek’ ve ‘dosyalardaki evrakların internet aracılığıyla başkasına gönderilerek yargının etkilenmesi’ suçlarından 1000 YTL para cezasına çarptırdı. Mahkemenin bu cezası Tukcell sisteminde böyle bir açığın olduğunu ortaya koyuyor. Şu anda dosya temyizde.” dedi.

    http://www.timeturk.com/Turkcellde-t...22-haberi.html

  2. #2
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    Çok güzel bir haber. Telekulak olayı da netleşiyor bu arada.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. TURKCELL de Büyük Güvenlik Açığı
    By afacan34 in forum Genel
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 07-06-2020, 01:05
  2. Lenovo’nun 10’uncu “altın”ı Türkiye’de
    By ufukgursoy in forum Monitör
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09-06-2008, 09:47
  3. Intel’e İnanılmaz Rakip: Tilera’dan 64 Çekirdekli Tile64 İşlemcisi
    By Crowbar in forum Kullanıcıların gönderdiği haberler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 31-08-2007, 09:54
  4. Tüketiciler Derneği’nden Telekom’un Kampanyasına Tepki
    By csniper in forum Network ve Güvenlik
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 08-06-2007, 11:45
  5. Çin’de bilgisayarlar hacker’ların elinde
    By uzeyir_ipek in forum Kullanıcıların gönderdiği haberler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24-04-2005, 22:17

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2