Türkiye'nin yeni nesil haberleşme uydusu Türksat 3A'ya planlanandan önce yolculuk göründü.



Türkiye'nin yeni nesil haberleşme uydusu Türksat 3A'ya planlanandan önce yolculuk göründü.

Uydunun dizayn çalışmalarının hızlı gerçekleştirilmesi, fırlatma tarihinin erkene alınmasını gündeme getirdi. 2008 yılında uzaya gönderilmesi öngörülen Türksat 3A uydusunun gelecek yılın sonunda yörüngesine yerleştirilebileceği bildirildi.
Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, Alcatel firmasıyla imzalanan sözleşmenin ardından Türkiye'nin uzaydaki varlığını pekiştirecek yeni uydusu Türksat 3A'nın dizayn çalışmalarına başlandığını belirtti.

Uydunun üretim sürecine Türkiye'den iki ekibin katıldığını, personelin bir kısmının "Dizayn" bir kısmının ise "Gözlem" grubunda yer aldığını kaydeden Dur, verilen tarihlere bakıldığında şu anda uydunun üretim sürecinde hızlı yol alındığını, belirlenen takvimden daha ileride bulunduklarını söyledi.

Dizayn çalışmalarının yanı sıra üretim için altyapı hazırlıklarının sürdürüldüğünü dile getiren Dur, şöyle devam etti:

"İmalat erken biterse fırlatmayı öne çekebilir miyiz diye görüşüyoruz. Şu anda görünen o ki uydunun dizaynı, planlanandan hızlı gerçekleştiriliyor. Herhangi bir sorun çıkmazsa Türksat 3A, beklenen tarihten önce fırlatılabilir. Burada roket firmalarının tarihi de önemli. Şu anda üretimde bir sıkıntı yok. Aynı hızla devam eder ve roket firması açısından da sorun olmazsa Türksat 3A birkaç ay önce fırlatılabilir. Sözleşmede 2008 yılının ikinci ayında fırlatma öngörülüyor ama 2007'nin son aylarında fırlatabiliriz."

LİNK: http://www.gencturkhaber.com/haber.p...n=1&eski=87625