merhaba arkadaşlar önce kendimi tanıtayım kısaca ismim yaşar ktü inşaat mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim .
benim şöyle bi sorunum vardı :
mp3 çalar ve flash disk bilgisayara takılıyken bilgisayara format çektim ,daha sonra hard-disk i böleyim derken c ve d 'nin dışında iki tane daha bölüm olduğunu farkettim
(ki bunlardan birisi mp3 çaların dieri de flash diskin di -fakat ben durumun böyle olduğunu format attıktan sonra anladım :P )işte c ve d yi sildikten sonra diğer iki tane bölümü de sileyim dedim ve sildim .Sizin de bileceğiniz gibi eğer bilgisayarın tüm hard-disk bölümlerini silerseniz mavi ekranda şöyle bir yazı çıkar :
Bölümlenmemiş alan : 29992 (hard-diskin kapasitesi 30 gb )
işte böyle olması gerekirken diğer sildiğim bölümler f ve g kaldı ve ben de önemsemeyerek formatı çekip windowsu kurdum .
Bilgisayarı açıp flash diski taktığımda bilgisayar flash diski tanıdı fakat bir cd-rom sürücüsü olarak .Dolayısıyla usb nin içindeki bilgilere ulaşamadım .format atmaya çalıştım fakat o da olmadı .
daha sonra usb ye dos'tan ulaşmaya çalıştım ve
başlat-çalıştır diyerek cmd yazdım ve format f: dedim
bilgisayar "f: sürücüsü için yeni bir disk yerleştirin ve devam etmek için enter'a basın " dedi ve enter'a bastığımda "Dosya sistemi türü RAW .Bu birim üzerinde kullanmak istediğiniz dosya sistemini belirtmek için /FS anahtarını kulanın." diye bir uyarı geldi ve dolayısıyla ben bu durumdan hiçbirşey anlamadım diyebilirim . :P
Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim gerçekten .hepinize kolay gelsin