İnternet ile tanışmamız çok uzun yıllara dayanmıyor. 2000'li yılların başı, 90lı yılların sonunda hayatımıza girmiş olan internet dünyasında bildiğiniz gibi milyarlarca web sitesi var. Peki bu web sitelerini kimler yapıyor? Web siteleri yapan kişilere ne ad veriliyor? Tüm bu sorularınızın cevabını makalemizde bulabileceksiniz.

Web sitesi yapan kişilere webmaster adı veriliyor. Master kelimesinin kökeni uzmanlık, son seviye anlamına gelmektedir. Bu sebeple webmasterlar tüm internet yazılımlarına A da Z ye hakim kişilere denmektedir. Mobil yazılımların kullanımı, ihtiyaçların artması ve rekabetin çoğalmasıyla webmasterların işi zorlaştığı gibi bir çok alt dalı oluştu. Eskiden sadece ihtiyaçları karşılayan basit web siteleri mevcut iken; şuanda yazılım, görsel tasarım, arama motorları optimizasyon, marka bilinirliği, sosyal medya yönetimi gibi bir çok alt dala webmasterların hakim olması gerekiyor.

Webmasterlarında kendi aralarında sohbet ve bilgi paylaşımı yaptıkları webmaster portalı tabiki mevcut. Gerek teknik terimlerin açıklamaları, gerek kod yapılarının paylaşıldığı ticari ve bilgi amaçlı webmaster sözlük siteleride mevcut. Sizlerde internet ortamında başarılı bir webmaster olmak istiyorsanız öncelikle yol haritanızı çizmeli ve hangi alanda uzmanlaşacağınıza karar verip başlamalısınız. Unutulmamalıdır ki başlamak bitirmenin yarısıdır.