7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    5
    İtibar Gücü
    0

    windows açılmıyor

    merhaba

    Windows xp kullanıyorum. bilgisayarımın sürücü güncellemelerini yapmak için 2 sürücü indirdim. Biri anakart sürücüsü diğeri ise ekran kartımın sürücüsü. ekran kartı sürücümü normal bir biçimde yükledim yeniden başlattım. Buraya kadar problem yoktu. yeniden başlatma işleminden sonra anakart sürücüsünü kurmaya çalıştım(nvidia'nın sitesinden indirmiştim ikisini de). “Eski sürümü kurulu, kurmak için eskisini kaldırın” gibi bir uyarı verdi. eski sürücüyü kaldırdım daha sonra bilgisayarı yeniden başlatmamı istedi. başlattım fakat bilgisayarı yeniden başlattığım andan itibaren hoşgeldiniz yazısı çıkına kadar(hani Windows xp resmi çıkıyor, altta bir şey doluyor) herşey normal daha sonra hoşgeldiniz yazısı çıkmadan önce ekrar kararıyor ve hiçbir şey gözükmüyor. uzun süre beklememe rağmen birşey olmadı. güvenli kipte açmayı denedim. açıldı fakat ne mause ne de klavye çalıştı. bilgisayarımda herhangi bir zararlı olmadığından eminim. yanlış sürücüler olması imkiansız. zaten nvidia'nın sitesinden indirdim ve indirmeden önce activex denetimi yaptı, yani kendi buldu hangi modeli kullandığımı. Ekran kartı sürücüsü bir soruna neden olmuş olamaz çünkü onun sürücüsünü kurup yeniden başlattığımda hiçbir sorun yoktu. Anakart sürücüsünü kaldırdıktan sonra bu sorun oluştu. yardımlarınıza şiddetle ihtiyacım var. çok uzun zamandır bilgisayar kullanıp çoğu sorunumu kendim çözmeme rağmen şuan kendimi çok çaresiz hissediyorum ve kesinlikle format vs. atmak istemiyorum. teşekkürler

    saygılarımla

  2. #2
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    işletim sistemini onarmayı deneyiniz. işletim sistemi CD'sini taktıktan sonra bilgisayarı format atmadan önce repair seçeneğini uygulayınız. verileriniz zarar görmeden sistem yeniden yapılandırılacaktır.

    Bunun dışında güvenli kip açılsaydı sistem geri yükleme yapabilirdiniz.

  3. #3
    KC
    KC Çevrimdışı
    Administrator Array KC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    İstanbul, Turkey
    Mesajlar
    1.860
    İtibar Gücü
    10
    Son sürücülerde bazen sorun çıkabiliyor. Nvidianın sitesinden indirilen sürücü aslında bir paket yani birçok chip için driver içeriyor. Çok yeni olmayan kartlarda yeni sürücüler bazen sorun çıkarabiliyor. Anakartınız nforce chipsetli ise çakışma yapabiliyor. Ekran kartı sürücüsünü eski version bulup kurmanız gerekebilir.

    Ekran kartı sürücüsünü kaldırıp önce anakart sürücüsünü yükleyin. Sonra ekran kartı sürücüsünü kurun.

    Bilgisayar güvenli moddada açılmıyorsa windows cd sinden bilgisayarı başlatıp kura girip R tuşu ile kurtarma işlemi yapabilirsiniz.
    Lütfen pano kurallarını okuyunuz.
    Donanım alışverişleriniz için www.tekniks.com.tr ye bekleriz.

  4. #4
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    5
    İtibar Gücü
    0
    Windows'u onarmak için Windows CDsinden bilgisayarı boot ettim. Kurtarma konsoluna girdim. kullanıcı giriş felan yaptım. hangi komutu kullanarak onaracağım ?

  5. #5
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    kurtarma konsoluna girmeyeceksiniz, ondan sonraki adımda R tuşu çıkacak, sistemi yeniden kurar gibi yükleyecek fakat bilgilerinize birşey olmayacak, sadece sistem bileşenleri yeniden yüklenecek.

    konsolla bir alakanız yok yani.

  6. #6
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    5
    İtibar Gücü
    0
    1-)BIOS pilini çıkardım uzun süre bekledim sonra tekrar taktım. BIOS'un anakart üzerindeki sıfırlama düğmesini kullanarak sıfırlamayı denedim. Ek olarak BIOS'a girerek default ayarlara getirdim. Fakat bir faydası olmadı.

    2-) bilgisayarı VGA modunda açtım, fakat klavye mause çalışmadığı için hiçbirşey yapamıyorum. Farklı klavye mauseler denedim.(usb olan, normal olan, her türlü) fakat yine de çalışmıyor. normal mod hariç güvenli kipte vs açılıyor bilgisayar, ama işlem yapmam olanaksız.

    3-) @sheone'nin söylediği gibi windows cdsi ile onarma yaptım. buna ek olarak xp cdsi ile kurtarma konsoluna girerek chkdsk /r yaptım... işe yaramadı.

    Bunlara ek olarak; klavye mause windows dışında çalışıyor. mesela f8'e basıp güvenli kipe ya da vga moduna girebiliyorum. windows cdsi takıp onarımını yapabiliyorum. ayrıca sistemimi yaklaşık 2 senedir kullanıyorum ve donanımla alakalı hiçbir sorun yaşamadım. Ara sıra iç temizliği yaparım. Hatta bu sorun oluştuktan sonra bütüm kabloları kontrol ettim. Sistemimin optimazyonunu ise TuneUp vs gibi programlarla yapıyorum, sistemimin güvenliğini de çeşit programlar aracılığı ile sağlıyorum ve sık sık kontrol ediyorum. Bunlardan yola çıkarak Windows ile alakalı bir sorun olma olasılı aynı zamanda donanımsal bir sorun olma olasılığı bana göre oldukça düşük.

    Şuan tek yapmam gereken şey, klavye ve mause'yi çalışır hale getirmenin yolunu bulmak. Bunların çalışmamasını ise kaldırdığım anakart sürücüsünün olmamasına bağlıyorum.(ilk mesajımda belirtmiştim, anakart sürücüsü indirip kurmayı denemiştim, hata verince eskisini kaldırmıştım. Eski anakart sürücüsünü de aynı şekilde nvidia’dan indirmiştim ve sorunsuz şekilde onu kullanıyordum)… Şunu soruyorum: anakart sürücü cd’si var. Bunu ms-dos’dan ya da farklı alternatif bir yönteme kurmam mümkün mü ? ya da bilgisayara alternatif bir yolla bağlanıp bilgisayarı kontrol edebilmem mümkün mü?
    teşekkürler... saygılarımla

  7. #7
    Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jan 2009
    Mesajlar
    67
    İtibar Gücü
    16
    kardeş eğer sistem dosyaları zarar görmüşse pc'yi güvenli modda aç daha sonra xp cd'sini tak pc cdyi okuduktan sonra çalıştıra sfc /scannow yaz bir pencere açılır yükleme penceresi o pencere xp yi kontrol eder zarar görmüs dosyaları onarır selametle

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. 26 Adet Windows Vista Tema Windows XP İçin
    By CARneGe15 in forum İndir (download)
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 03-12-2009, 19:16
  2. Windows açılmıyor ??
    By ozi_54 in forum Windows & Windows Yazılımları
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 10-10-2008, 05:47
  3. Windows Xp Açılmıyor!
    By roza_lux in forum Windows & Windows Yazılımları
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 22-08-2007, 23:21
  4. windows Longhorn'u unutun gelsin windows vista
    By overkillapo in forum Windows & Windows Yazılımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 23-07-2005, 22:27
  5. Windows 2000 ve XP için yeni ipuçlari Tam gaz Windows
    By erturk42 in forum Windows & Windows Yazılımları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29-04-2005, 00:26

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2