[glow=red:918a650ba2]Microsoft, yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın birinci deneme sürümünü dağıtmaya başladı.[/glow:918a650ba2]

REDMOND - Microsoft’un Longhorn kod adıyla bilinen yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın ilk deneme sürümü ‘Vista Beta 1’ son derece sınırlı bir kitle için yayınlandı. Beta sürümünün daha önce 3 Ağustos’ta çıkacağı açıklanmıştı. Microsoft’un 10 bin adet özel müşterisi ve kullanıcısına beta sürümünü inceleyecek, görüş ve önerilerini geri bildirecek.


Windows Vista’nın beta sürümü, 2006 sonunda raflardaki yerini alacak olan nihai paketin tüm özelliklerini içermiyor. Microsoft yetkilileri beta 1’in sadece teknik personelin bazı özellikleri değerlendirmeleri ve açıkları temizlemeleri için hazırlandığını vurguluyor. Buna karşılık, tüm güvenlik özelliklerini kapsıyor, böylece seçilmiş kullanıcılar Windows’un en tartışmalı yönlerinden güvenlik sorunları ile ilgili yenilikleri sınayacabilecek.

[glow=red:918a650ba2]INTERNET EXPLORER 7[/glow:918a650ba2]


Windows Vista’nın yeniliklerinden bir diğeri, son bir yılda kızışan internet tarayıcıları pazarına Microsoft’un yanıtı olan Internet Explorer 7. Microsoft, yeni işletim sistemi ile desteklenen tarayıcının daha güvenli olduğunu savunuyor. Vista’da ayrıca dışa çıkışlar için firewall (güvenlik duvarı), dıştan gelen verileri tarayan da bir filtre bulunuyor. Service Pack 2 destekli Windows XP’deki güvenlik duvarı ise, sadece içeri girişleri koruyordu.

Microsoft, yeni işletim sistemindeki IE 7’nin, kullanıcıyı internet dolandırıcılığı ve diğer zararlı casus yazılımlardan koruyacağını belirtmişti, ancak bunlara beta 1’de yer verilmedi. Kullanıcının iinternet dolandırıcılığı konusunda tescilli bir siteye girmesi durumunda, IE 7 bir uyarı mesajı vererek, siteye devam etmesini önleyecek.