şlemci: XBOX 360 oyun konsolu, IBM tarafından özel olarak geliştirilmiş, 3 adet 3.2 GHz hızında çalışan simetrik işleme çekirdeği bulunduran ve teorik olarak 3 işlemci performansı sağlayan bir işlemciye sahip. Sistemin 1 Teraflop işlem gücü var. Karşılaştırmak gerekirse, Apple'ın Power-PC bazlı bilgisayarı PowerMac G5, 2.7 GHz hızında tek çekirdekli işlemcili ve monitörsüz halde 3000$ gibi bir fiyata satılmaktadır.
Grafik: XBOX 360'ın mükemmel grafikleri, 10MB gömülü DRAM ve gelişmiş bir kaplama mimarisine sahip, 500 MHz hızında çalışan özel üretim bir ATI grafik işlemcisi tarafından üretilmektedir. Bu grafik işlemci sayesinde XBOX 360 1920 x 1080 (1020P) çözünürlükte kristal netlikte görüntüleri sağlayabilmektedir. Aynı zamanda Wide Screen yani geniş ekran teknolojisi de grafik işlemci tarafından donanımsal olarak desteklenmektedir.

Ses: XBOX 360, olası 256 kanala kadar çok kanallı ses çıkışı sunar.

Hafıza: 512MB hafızaya sahiptir.

Sabit Disk: Premium paket sahipleri 20GB bir sabit diske sahip olabilmektedirler. Ayrıca Core paket sahipleri de sonradan sabit disk eklentisi yapabilmektedirler.
Yeni çıkan ek paketler, Arcade ve Elit. Elit sistemlerde 120GB sabit disk kullanılmıştır.

Optik Okuyucu: XBOX 360, 12X çift katmanlı bir DVD okuyucuya sahiptir. DVD-Video, DVD-ROM, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD-DA, CD-ROM, CD-R, CD-RW, WMA CD, MP3 CD, ve JPEG Photo CD de dahil olmak üzere bütün DVD- ve CD- formatlarını desteklemektedir. Ancak yeni nesil Blu-Ray ve HD-DVD gibi disk formatlarını desteklememektedir.

Hafıza Kartları: 64MB'a kadar büyüklükteki hafıza kartları bulunmaktadır. XBOX 360 üzerinde iki adet hafıza kartı slotu bulunmaktadır.

Oyun Kumandaları: XBOX 360, 4 adete kadar kablosuz oyun kumandası desteklemektedir. Aynı zamanda üzerinde bulunan 3 adet USB 2.0 port sayesinde ekstra aletler ve oyun kumandaları takabilirsiniz.

Ağ Teknolojisi: XBOX 360 üzerindeki Gigabit Ethernet ile ağ bağlantısına hazır olarak gelmektedir. Ayrıca sonradan alınabilecek bir kablosuz ağ adaptörü ile de "Wi-Fi ready" hale getirilebilir