Teknoloji şirketi Xerox, kağıt doküman üzerinden elektronik arama yapan bir teknoloji geliştirdiğini ve “FreeFlow SMARTsend Pro 2.0” adlı bir yazılım ürünü ile piyasaya sürdüğünü açıkladı. “TrueMatch”” adı verilen teknoloji kağıt dokümanlarla elektronik dosyaları bire bir eşleştiriyor, kağıt bir doküman üzerinden elektronik dosyaya ulaşmayı sağlıyor. “TrueMatch’in”, ağ (network) ortamında kullanılmasıyla da kağıt bir dokümanı kaynak göstererek, birden çok bilgisayar üzerinde arama yapılabiliyor.
Kağıt dokümanlarla dijital dokümanlar arasında bir köprü oluşturmaya çalışan “TrueMatch” teknolojisi laboratuar ortamında test işlemleri tamamlandıktan sonra Xerox’un bu ay piyasaya sürdüğü FreeFlow SMARTsend Pro 2.0 adlı tarama yazılımının içine dahil edildi.
“TrueMatch” Nasıl Çalışıyor ?
“TrueMatch”, ilk önce kağıt dokümanı tarama ve Optik Karakter Tanımlama (OCR) işleminden geçirerek içeriğini analiz ediyor. “TrueMatch”, öncelikle metin içinde geçen anahtar unsurları, kelimeleri, başlıkları, çoklu kelime tanımlamalarını analiz ediyor. En çok kullanılan bu kelime tanımlamalarından parametreler oluşturuyor. Bu parametreler, metni tanımlamak için kullanılacak sorgu tanımlamasının (query) oluşmasını sağlıyor. Daha sonra “TrueMatch” bilgisayardaki dokümanları oluşturulan bu sorgulama kriterleri çerçevesinde inceliyor ve aranan dokümanı buluyor.