5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0

    Exclamation Xp Formatlama İşleminde 2. Adımda Sorun Çok İlgilnç Bir sorun

    Merhaba arkadaşlar;

    3 Gündür evdeki bilgisayarımda formatlama yaparken karşılaştığım bir sorun var. Sorunu tarif etmek gerekirse, Her zaman ki gibi normal olarak formatlama için boot Cd yi Cd-Rom a taktıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorum. Formatlamanın ilk adımı geçtikten sonra bilgisayar yeniden başladığı zaman direkt olarak tekrar ilk aşamada lduğu gibi sistem dosyalamalarını kopyalamaya başlıyor ve tekrar yeniden başlayıp tekrardan ilk aşamaya devam ediyor. Yani sorun aynen bu sürekli olarak ilk aşamanın sonunda bilgisayar yeniden başlıyor vede bu aynı şekilde sürüp gidiyor.

    Şimdi sırasıyla neler yaptığımı liste halinde yazmayı düşünüyorum ki sizlerde bana yorum yaparken bu kriterleri gözönünde bulundurasınız!

    1- Tam olarak formatalma işlemi için 1 Vista ve 3 Xp Cd si kullandım,
    2- Partition Magic ile işletim sistemi kurmayı düşündüğüm bölüme FDisk yatım,
    3- Formatlama esnasında Hem Çabuk Hemde Normal Biçimlendşrmeyi kullandım,
    4- Hatta sistemde bulunan 2 adet Cd-Rom boot sıralarını değiştirerek dahi deneme yaptım,
    5- Bilgisayar ikinci aşamaya geçtiği zaman Cd yi Cd-Rom dan çıkarttım bu sefrde hata mesajı aldım.

    Aklıma gelenler şimdilik bunlar, bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Yapacağınız öneri ve çözüm yöntemleri için şimdiden teşekkür ederim! Bu tip bir sorunu ilk defa yaşadığım için bu tür tecrübe yaşamış arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var!

  2. #2
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    bakın sistem dosyalarını kopyaşadıktan sonra sistem kendini yeniden başlatır daha sonra yeniden başlarken cd içinde takılı olduğu için yine ekrana uyarı gelir(önyükleme yapmak için bir tuşa basın...).bu esnada siz bir tuşa basıyor iseniz tekrar aynı bölüme girmiş olacaksınız.bazende aklın almıyacağı şekilde basmasak bile girebiliyor.o zaman da makineyi yeniden başlatınca bios girip boot ayarlarını değiştirebilirsiniz.yada yeniden başlama esnasında cd romdan cd yi çıkarın ve ilk xp professional ekranı geldiğinde tekrar takmayı deneyin.

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0
    Merhaba; yorum için teşekkürler. Ben bugüne kadar 100 lerce defa format atmama rağmen bu türde bir sorun ilk defa yaşıyorum. Zaten bilgisayar 2. kez yeniden başlatınca "önyükleme yapmak için bir tuşa basın" yazısı çıkar ama ben beklerim ve 2. bölüm otomatik olarak başlar ki normal olanıda budur zaten. Ben önerinizi yaptım ama değişen birşey olmadı. Diğer arkadaşlarımızın da yorumlarını bekliyorum!

  4. #4
    Uzman Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2005
    Mesajlar
    2.347
    İtibar Gücü
    0
    Klavye ve fare ile alakalı bir sorun olabilir. Klavyeyi sökün diyeceğim baştan başladığında ama sistem açılır mı bilmiyorum.

  5. #5
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Mesajlar
    17
    İtibar Gücü
    0

    Thumbs up Teşekkürler

    Arkadaşlar saat yaklaşık gecenin 2 si şu an yaptığım denemeler sonucunda sorunun hdd kaynaklı olduğuna kanaat getirdim. Bu gecelik arkadaşımdan aldığım Sata 80 Gb Seagate 7200 Cache Hdd ye sistem kurmaya çalıştığımda sorunsuz olarak sistem kurabildim, bu mesajıda zaten bu saatte bu sayede yazıyorum. Sorunlu bölümü biçimlendirip yedekleme amacı için kullanmayı düşünüyorum. Mesaj yazıp bu konuda yardımcı olaya çalışan tüm arakdaşlarıma ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Ayrıca bilmenizi isterimki önerilen bütün çözüm önerilerini denedim sorunun hdd kaynaklı olduğu kesinlik kazanmış oldu. Herkese iyi geceler!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2