4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0

    Yerel Ağ Kurulumu

    Merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım daha doğrusu bu tür yararlı paylaşım siteleri olduğunu bilmiyordum incelemelerime göre herkes baya iyi gibi sizden bir ricam olacak ben bir lisede edebiyat öğretmeniyim az çok bilgisayar bilgim var seneler önce sistem mühendisliği kursu almıştım ama aklımda fazla birşey kalmamış.okulumuzun kütüphanesine 15 adet bilgisayar hibe edildi hepsi yeni (EXPER) herbirinin ethernet kartı mevcut.müdürümüzün odasında 1 adet ADSL modemimiz ve 1 adet 8'lik HUB mevcut kütüphane ile müdürün odası yaklaşık 35 metre biz kütüphanedeki bilgisayarlarımızın hepsini internete bağlamak istiyoruz,(yavaşlama olabilir düşüncesi ile internet hızımızı 1048 kbps'ye çıkartacağız) bu işi kendimiz yapmak istiyoruz çünki okulumuzun pek fazla maddi durumu yok.Ben şöyle bir yol düşündüm kütüphaneye 16'lık bir HUB koysam HUB'a Müdür odasındaki 8'lik HUB'dan 1 adet CAT5 kablo çeksem Ve 16'lık HUB dan PC'lere CAT5 kablo çeksem RJ45 konnektör uçlarını bağlasam,her bilgisayarın kendinden ağını kursam sistem çalışırmı
    Ağ kurarken otomatik IP adresi al seçeneğinimi seçmeliyim.
    birde biz bu 15 adet bigisayarın internetini müdürün bilgisayarından kontrol altında tutmak istiyoruz yani istediğimiz zaman kütüphanenin internetini kapatabilelim.Bu mümkün olurmu?
    Eğer fikrim yanlış veya eksik ise zahmet olmazsa bana bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz.Hepinize işlerinizde başarılar diliyorum.

  2. #2
    KC
    KC Çevrimdışı
    Administrator Array KC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2004
    Yer
    İstanbul, Turkey
    Mesajlar
    1.860
    İtibar Gücü
    10
    15 adet bilgisayarlı bölüme sizinde düşündüğünüz gibi 16 lı bir switch takıp 15 pc ye kablo bağlantılarını yapmalısınız. Adsl modem 4 çıkışlı ise ve 15 pc dışında birden fazla pc yoksa doğrudan modem ile switch arası bir ağ kablosu ile interneti 16 lı switche ve 15 pc ye paylaştırabilirsiniz.

    8 li switch kalması gerekiyorsa bile düşündüğünüz sistem ilede tüm pclere internet paylaştırılabilir.

    Kütüphane bağlantısını kontrol edebilmekte mümkün. Bu işi yapan ağ yazılımları mevcut. Şöylede yapılabilir. ADSL Modem in şifresi ile login olunup web tabanlı sayfadan modemin LAN adresleri kısıtlanabilir.
    Lütfen pano kurallarını okuyunuz.
    Donanım alışverişleriniz için www.tekniks.com.tr ye bekleriz.

  3. #3
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0
    Yanlış düşünmemiş olduğuma sevindim verdiğin bilgiler için çok teşekkur ederim.

  4. #4
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    117
    İtibar Gücü
    0
    bıılgler ıcın saol__!!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2