LCD ve Plazma pazarı liderliğine göz diken Koreli tüketici elektroniği devi LG, yeni “Zaman Makineli” TV’leri tanıttı. LG’nin “Zaman Makineli” LCD TV’leri, yerleşik Dijital Video Kaydedici’li dünyanın ilk televizyonları. “Zaman Makineli” özelliği, kullanıcılara orijinal yayından birkaç dakika sonra TV programını duraklatma, kaydetme ve yeniden oynatma imkanı veriyor.
LG’nin yeni televizyonu sayesinde istenmeyen reklamlar tek bir tuşla engellenebiliyor. Bu TV’ler 1 saatlik aralıklarla kayda devam edebiliyor. Harici bir depolama cihazına gerek bırakmayan yerleşik 80GB hard drive, 40 saate kadar dijital standart-tanımlı program kaydı yapabiliyor.
“Zaman makineli” TV’ler, LG’nin parlaklık, kontrast ve 3D renk kontrolünü geliştiren özel XD teknolojisini de en iyi şekilde gözler önüne seriyor. LG’nin bu yeni TV’leri, görüntü netliği, 3D gürültüyü azaltma ve XDS ve SRS/BBE Ses Sistemi ile sizlere sinema keyfi sunuyor. Clear Filter teknolojisi, donukluğu azaltırken cam filtrenin çift görüntü yansımasını da yok ediyor. LG DVR PDP Yüksek Tanımlı Multimedya Arayüz, ayrıca tek bir kablo ile tüm fonksiyonları gerçekleştiriyor.
Orta Doğu ve Afrika LCD ve Plazma TV pazarının % 40’nı elinde tutan LG’nin küresel LCD TV gelirleri yılın ikinci çeyreğinde % 138 oranındaki bir artışla 11.3 milyar dolara ulaşırken LG de, küresel TV pazarının % 47’sini elinde tutuyor.

Kaynak: Hürriyet