48 nVidia GT 220 CUDA çekirdeği ile güçlendirilmiş, 1GB yüksek hızlı DDR2 bellekli Zotac GeForce GT 220 ZONE ekran kartı pasif bir soğutucu ile karşınızda. Microsoft DirectX 10.1, DirectCompute, OpenGL 3.2 ve nVidia CUDA teknolojilerini aynı pakette barındıran ekran kartı; oyunlarda, video uygulamalarında ve GPU ivmelendirmesi gereken görsel düzenleme yazılımlarında üst düzey performans sunacak şekilde oluşuturuldu.

Sessiz çözümler sunan lider markalardan biri olan ZOTAC ZONE ailesi ekran kartları ile birçok ödülü de almıştı. Bu kart da ödül almılar listesine girebilir ki, uygun fiyatı ve desteklediği teknolojiler ile evinizde kullanacağınız PC için çok iyi bir alternatif olabilir. HDMI 1.3a çıkışı ile çok yüksek çözünürlükteki monitörleriniz ile gerçekçi film keyfi de yaşamanız mümkün.

HDMI 1.3a, xvYCC, DeepColor, dijital 8 kanallı LPCM ses çıkışı ve nVidia PureVideo HD teknolojileri bu ekran kartını üst düzek grafik kartı ve home theater bilgisayarlar için makul bir bileşen yapıyor. Desteklediği bu teknolojiler sayesinde daha zengin renkler, crystal clear multi kanallı ses kabiliyeti ile çok temiz bir ses sunarken, Dolby TrueHD ve DTS-HD gibi yenilikleri ile de yüksek çözünürlüklü ve GPU ivmelendirmesi gereken videolarda özellikle VC-1, H.264, MPEG-2 ve WMV formatlarında çok yüksek kalite sunuyor.

Kartın genel özellikleri ise şöyle;

625MHz GPU, 1360MHz shader, 800MHz bellek frekansına, 48 CUDA çekirdeğine, 1GB DDR2 belleğe, 128bit bellek arayüzüne sahip kart, yukarıda da belirttiğim üzere CUDA teknolojisinin yanında PhysX fizik motor ivmelendiricisine de sahip.

Bilgisayarında ucuza sessizlik arayanlar için iyi bir çözüm olan kart, genel itibarıyla tam bir Home threatre ürünü olarak tasarlanmış. Bu giriş seviyesindeki kartın fiyatı ile de henüz bir bilgi şimdilik yok.