Riverbed, OPNET Technologies, Inc.’i Satın Aldı!
Alım, Uygulama Performans Yönetimindeki Endüstri Liderliğini Genişletiyor

İstanbul — 27 Aralık 2012—Performans şirketi Riverbed Technology (NASDAQ: RVBD), OPNET Technologies, Inc.’ın alımını tamamladığını duyurdu. Bu alım ile, Riverbed® artık birbirine yakın uygulama ve ağ performansı yönetimi piyasalarında lider. The Riverbed Cascade® iş birimi ve OPNET, yeni Riverbed Performans Yönetimi iş biriminde birleşecek ve liderliği Genel Müdür Paul Brady üstlenecek.
OPNET’in alımı, Riverbed’in iş için teknoloji performansını geliştiren çözümler sunmadaki güçlü mirası ve deneyimine dayanmaktadır. OPNET, başarısını uygulama performans yönetimi (APM) temeline oturtmuş ve lider bir analist firma tarafından Magic Quadrant’ta APM alanında lider olarak kabul edilmiştir. Piyasa lideri APM ile ileri ağ performans yönetimini (NPM) birleştiren Riverbed, artık müşterilere hem uygulama hem de altyapı sorunlarını teşhis eden performans yönetimi çözümleri sunabiliyor. Sorun ister sunucu, uygulama ya da ağ tabanlı olsun, ister sanal, fiziksel ya da bulut altyapısında ya da mobil ya da sabit istemciler kullanmada olsun, Riverbed performans yönetimi çözümleri uygulama ve altyapı ekiplerinin sorunu belirlemelerine ve sorunu çözmek için eyleme dönüştürülebilen iç görüyü sunmalarına yardımcı olacak.
“Müşteri memnuniyeti, çalışan üretkenliği, iş hızlılığı ve kar-zararın tümü, beklendiği şekilde çalışan iş için kritik uygulamalara dayanıyor,” diye belirten Riverbed Başkanı ve CEO’su Jerry Kennelly sözlerine şöyle devam ediyor: “Uygulama ve onu çalıştıran altyapı birbirine sıkıca bağlı olmasına rağmen, eskiden parçalanmış teknoloji silolarında yönetiliyordu. Riverbed, OPNET’in alımı ile, müşterilere hem uygulama hem de ağ performansının tüm yönlerini tek ürün portföyünde yönetmek ve optimize etmek için gerekli olan çözümleri sağlayarak, yüksek performans, çok hızlı problem çözümü ve geliştirilmiş son kullanıcı deneyimi sunan tek şirket haline geliyor.”
Riverbed performans yönetimi çözümlerini Riverbed optimizasyon ve hızlandırma teknolojileriyle uyum içinde kullanan kuruluşlar tanı ve sorun giderme performansından yararlanmanın yanında, bunlara çare olacak çözümlere de kendi altyapılarında sahip olacak. Riverbed, her ölçekteki kuruluşa, son nokta ya da uygulama türü ne olursa olsun, performans sorunlarını teşhis etmek ve çözmek suretiyle, uygulama performansını geliştirmeye odaklanan çözümler sunan tek şirkettir.
Uygulamalar ve kullanıcı deneyimi, IT’nin sunduklarının merkezindedir. Ancak IT kuruluşları uygulama performansını doğru ölçme ve tutarlı ve güvenilir bir kullanıcı deneyimi sağlama zorluklarıyla karşı karşıya kalmaktadır. Uygulamanın her bileşenindeki sorunlar performansı etkileyebilir ve kapsamlı ve entegre bir performans yönetimi çözümü olmaksızın, sorunu belirlemek ve çözmek yavaş ve zordur. Ayrıca IT ekipleri genellikle aldıkları çok miktarda ham veriyi eyleme geçmek için gerekli içgörüye dönüştürmek için gereken araçlardan, uzmanlıktan ve zamandan yoksundur. IT ekipleri, sorun çözmeyi hızlandırmak için, rollerine uygun performans verileri sunan çözümlere ihtiyaç duymaktadır.
Riverbed Performans Yönetimi IT kuruluşlarının şunları yapabilmesine olanak tanıyacak:

Performansın eksiksiz görünümünü elde etmek:
Gerekli tüm performans verilerini toplama: Son kullanıcı deneyimi, istemciler, sunucular, uygulama kodu, veritabanları, ağ - bulut, web, Java, .NET, sanallaştırma, geniş alan ağı (WAN) optimizasyonu ve yazılım tanımlı veri merkezleri (SDDC) gibi farklı teknolojiler ve dağıtım modellerinde.

Analizi otomatikleştirmek ve analiz ile uzmanlaşmak: Sorun belirleme, iş etkisi ve gerçek zamanlı temel neden analizini otomatikleştirmek için ham performans verilerini eyleme geçmeye yönelik istihbarata dönüştürme. Bilgi ve iş akışları farklı izleyicilerin –uygulama destek ekipleri, sunucu yönetimi ekipleri, ağ yöneticileri, veritabanı yöneticileri ve uygulama geliştiricileri- ihtiyaçlarına uyarlanmaktadır.

Geniş ölçekte ve verimli iletişim:
İş önemine göre konuları sınıflandırmak için işe odaklı tablolar sağlama. Ayrıntılı ve esnek raporlama, kritik performans bilgilerinin tüm IT ekipleri ile iş kolu yöneticileri arasında iletilmesini sağlamaktadır.
“Riverbed ekibine katılmanın yarattığı fırsat bizi çok heyecanlandırıyor,” diye konuşan OPNET Başkanı ve CEO’su ve Riverbed Performance Management, Satış ve Saha Operasyonları Kıdemli Başkan Yardımcısı Marc Cohen şöyle ekliyor: “APM’nin önemine ilişkin net bir vizyona sahip, birinci sınıf bir teknoloji şirketine katılmaya ek olarak, artık piyasa lideri APM çözümlerimizi Riverbed’in global dağıtım kanalına sunma fırsatı da elde ettik.”