Site İsmi : Türkiye'nin Android Uygulamalarını inceleme Merkezi!
Google PageRank : PR4
Site İçeriği: Android Uygulamaları
Açıklaması ;
Android Uygulamaları
Android işletim sistemi, Linüx işletim sistemi tabanlı mobil ve Pda’lar için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Android, Google ve Open Handset Allience ortaklığı ile hazırlanmıştır.
trans Kısaca Android Nedir ?Android‘in bu güne kadar bilinen 200,000 kadar Android uygulaması mevcuttur ve gün geçtikçe artmaktadır. Android Uygulamalarınindirebilmek için Android Market‘i kullanmak gerekir. Android Market kurumsal bir Android uygulama mağazasıdır.
Open Handset Allience, 5 Kasım 2007'de Android’i kurduğunu duyurdu. Android,2008 yılında piyasaya sürülmeye başlamıştır. Daha sonra Google, Android’i resmen aldığını duyurmuştur. Ayrıca Android Uygulamaları 2011 yılından itibaren piyasada ki en büyük mobil işletim sistemi olmayı da başarmıştır. Tabi ki bu başarısının en büyük özelliği kullanıcılarına ücretsiz olarak sunulmasıdır.
Android’in En Belirgin Özellikleri
Android açık kaynak kodlu olmasından dolayı, Android Uygulamaları kullanıcıların da kendilerine özgü Android uygulama yazmasına imkan vermektedir. Android’i Google’nin satın almasından sonra, Android medya da çok popülerliğe kavuşmuş ve bu sayede birçok mobil üreticinin yeni modellerinde yer almaya başlamıştır. Android, Flash, multitouch ve çoklu görev yani multitasking özellikleri ile gelmektedir. Ayrıca Android’in en önemli noktası ise Android Market üzerinden dağıtılan ücretsiz uygulamalardır. Android Market, diğer mobil işletim sistemlerinin marketlerine göre en çok ücretsiz uygulama barındıran bir mağazadır.