Ahşap Şöminelerde Açıklanan Temel Farklılıklar

Yeni bir odun şöminesi için araştırma yaparken birçok farklı terimle karşılaşabilirsiniz ve bu çok kafa karıştırıcı olabilir. Şömine sadece şömine değil midir? Elbette, bağımsız bir odun sobası ve şömine çok farklıdır, ancak bir ek nedir? Dekoratif bir şömine ile EPA sertifikalı bir şömine arasındaki fark nedir? Ya da katalitik sobalar ile katalitik olmayan sobalar arasındaki fark nedir?

Endişelenmeyin, Ankara Şömine olarak yardım etmek için buradayız - aşağıda her bir odun şöminesi türü arasındaki farkın ne olduğunu açıklıyoruz. Modeller arasında ayrım yapmaya yardımcı olan bazı temel teknolojileri açıklıyoruz.


Ahşap Şömine Hazneleri

Ahşap şömine ekleri, mevcut bir duvar şöminesinin içine yerleştirilen veya yerleştirilen sızdırmaz ateş kutularıdır. Mevcut duvarları çerçeve olarak ve bacayı havalandırma yapmak için kullanırlar - kurulum maliyetlerini düşük tutar ve mevcut yapıları tam olarak kullanırlar.
Ahşap şömine ekleri, eski verimsiz açık şömineleri yüksek verimli ısıtma sistemlerine dönüştürür. Ahşap ekler, sıcak havayı evin daha da içine itmek için tipik olarak bir üfleyici ile kullanılacaktır.

Ahşap ekler, bir odayı ve evin ısıtma yeteneklerini çok az yenileme gerektirerek dönüştürebilen hızlı ve kolay yükseltmeler için mükemmeldir.

Odun Sobaları, en sert iklimlerde bile birçok ev için tek ısı kaynağı olarak hareket edebilen bağımsız bir odun şöminedir. Odun sobaları çok büyük miktarlarda ısı üretebilir ve çok büyük alanları ısıtabilir.

En Pahalı Ahşap Şömineler Nelerdir?

Maliyetler tüm bir ahşap hattı boyunca önemli ölçüde değişecek olsa da, tipik olarak en pahalı birimler ekstra büyük odun şömineler olacaktır. Bu üniteler, ünite fiyatına ek olarak daha kapsamlı kurulum ve kaplama malzemeleri gerektirir. Yelpazenin diğer tarafında, en uygun fiyatlı odun şöminesi, büyük olasılıkla katalitik olmayan küçük bir şömine ekidir - mevcut bir duvar şöminesini daha verimli hale getirecek ve küçük bir ev veya orta oda için yeterli ısı üretecek, ancak buna ihtiyaç duymayan bir şey aşırı sıcaklıkların üstesinden gelmek veya ısıtmak için büyük hacimli alanı olacaktır.