Aruba, Maliyetleri Kontrol Ederken Personel Verimliliğini ve Müşteri Deneyimini İyileştirmek için WLAN Altyapısı ile Tam Entegre Olan İlk Varlık İzleme Çözümünü Sunuyor
Yeni BLE-destekli Aruba Tags, Aruba Access Points ve Meridian Software, Değerli Varlıkların Kaybını Ortadan Kaldırıyor ve Stok Yönetimini Otomatikleştiriyor; Genişletilmiş Ekosistem Endüstrilerde Yaygın Olarak Benimsenmeye İzin Veriyor

Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, kuruluşların değerli varlıkları kolayca takip etmelerine yardım eden konum tabanlı servisler portföyüne yaptığı yeni bir eki duyurdu, böylece organizasyonel verimliliğin artmasına ve yanlış yerleştirilmiş varlıklarla ilişkili daha düşük sermaye ve operasyonel maliyetlere katkıda bulunuluyor. Aruba varlık izleme çözümü, Aruba kablosuz altyapısına tam olarak entegredir ve maliyetleri önemli ölçüde azaltan basitleştirilmiş, tam entegre dağıtımlara olanak tanır.

Dünya çapındaki kuruluşlar, ya yanlışlıkla kaybolan ya da çalınan yüksek değerli ürünler ve stoklardan her yıl milyonlarca dolar kaybediyorlar. Dahası, çalışanlar ve müşteriler verimlilik kaybı ve zayıf deneyimler yaşamaktadırlar. Bu zorluklar, IV pompaları ve kalp defibrilatörleri gibi öğelerin kolayca yanlış yerleştirildiği, hastane personelinin zamanın yüzde 25'inin bu varlıkları1 aramakla geçirdiği ve bunun bakım kalitesini olumsuz etkilediği sağlık gibi sektörlerde yaygın olarak görülmektedir. Perakende ve depolama alanlarında, hızlı bir şekilde yerleştirilemeyen ürünler, çalışanlar için boşa harcanan zaman, müşteriler için siparişlerinin karşılanmasının gecikmesi ve perakendeciler için de genellikle bir gelir kaybı anlamına gelmektedir.

Aruba varlık takibi, bu zorlukları ayrı bir ağa olan ihtiyacı ortadan kaldırarak Aruba Wi-Fi altyapısına entegre bir çözümle karşılıyor. Kuruluşlar aynı zamanda, önemli öğelerin, pratik, harita tabanlı bir mobil uygulaması kullanılarak veya onları kuruluşların mevcut izleme çözümleri ile entegre ederek, doğru izlenme avantajlarından yararlanmaktadır. Çözüm aşağıdaki bileşenleri içermektedir:

· ArubaOS ve Aruba AP’lerdeki Gelişmeler: Bu yeni yazılım, Aruba BLE özellikli Erişim Noktaları ve Sensörlerin, varlık etiketi "gözlemciler" olarak hareket etmelerine izin vererek, mevcut Aruba kablosuz altyapısıyla kuruluşlara katma değer sağlayan sensörlü bir ağ oluşturmalarını sağlıyor. Özünde de, Wi-Fi altyapısının varlık izleme ağı olarak ikiye katlanmasına olanak tanıyor.
· Yeni Aruba Tags: Düşük maliyetli, Bluetooth Düşük Enerji (Bluetooth Low Energy - BLE) özellikli etiketler, bir metal paradan biraz daha büyüktür; bu da onları, sağlık sektöründeki IV pompalarından bir depodaki ürünlerin paletlerine kadar değişen bir yelpazedeki öğeler için ideal hale getiriyor. Etiketler, zorlu çevresel gereksinimleri karşılamak ve birden fazla eklenme seçeneği ile gelmek üzere tasarlanmışlardır.
· Varlık Etiketi Konfigürasyonu Uygulaması: Aruba'nın konfigürasyon uygulaması, etiketlerin yerleştirilmesini ve yönetiminin sürdürülmesini basitleştiriyor. Varlıklar, isimler, fotoğraflar ve isteğe bağlı kimliklerle gösterilebilirler, böylece benzer varlıklar kolayca aranabilirler. Değişiklikler varlıkların yakınında hızla gerçekleştirilebilir ve tüm veriler otomatik olarak merkezi bir bulut veritabanına kaydedilirler.
· Aruba Meridian AppMaker için Yeni Özellikler: Organizasyonlar şimdi Meridian AppMaker ile iOS veya Android için kendi varlık izleme uygulamasını yaratabilirler. AppMaker, sorunsuz üçüncü taraf entegrasyonu ve özel kullanım örnekleri için yeni bir SDK ve API’lar sağlıyor.




İş Ortağı Ekosistemi, Endüstrilerde Yaygın Kabul Edilebilirliğe İzin Veriyor
Aruba'nın mevcut konum tabanlı servislerinin ve Mobile Engagement portföyünün başarısının anahtarı, Meridian Engage Partner Programı olmuştur. Müşteriler, Meridian Mobil App Platform ve Aruba Mobile Engagement portföyüyle kullanılan, iOS ve Android için katma değerli mobil uygulamaları entegre etmek ve geliştirmek için uygulama geliştiricilerinden yararlandılar. Aruba, Emerge, Raizlabs, STANLEY Healthcare ve VenueNext gibi mevcut iş ortakları için bu programı varlık takibini içerecek şekilde genişletmenin yanı sıra, sağlık, perakende satış, depolama ve çok sayıda diğer dikey sektörlerdeki yeni iş ortaklarına da programı açıyor.

En yeni Aruba ekosistemi iş ortağı Zebra Technologies, geniş bir yer ve varlık takip portföyüne sahip. Aruba'nın varlık izleme çözümüne geçmek isteyen müşteriler, Zebra'nın RFID, UWB, Kızılötesi ve diğer teknolojileri içeren varlık izleme çözümünde görünürlüğü ve ilgili analitiği etkinleştirmek için entegrasyon özelliklerini kullanabilirler. Şirketin Zebra MotionWorks yazılımı, bir organizasyonda izlenen bütün varlıkların kapsamlı bir görünümünü sunmak için bir Aruba altyapısı üzerinde Aruba Tags’den bağlamsal verileri göstermek için de kullanılabilir.

Intelligent Edge’e olan yatırımını sürdüren Aruba, HPE Discover’da 8400 Core Switch ‘ı tanıttı. 8400 Core Switch, ağlardaki mobilite, bulut ve IoT sorunlarını gidermek için gerekli olan performans, güç, otomasyon ve sorun tespiti özelliklerini sunan yeni bir çekirdek aggregation anahtarıdır.

HPE Pointnext
HPE Pointnext'in Aruba Meridian Services’i, dünya genelindeki müşterilere ve iş ortaklarına, herhangi bir kuruluşta veya halka açık alanlarda mobil kullanıcılar ile etkileşimde bulunmak için konuma dayalı servislerden yararlanmak amacıyla gereken uzmanlığı sağlıyor. Bu servisler, müşteri BT ve Aruba iş ortağı ekiplerinin, Meridian platformu ile mobil uygulamaların tasarımı ve geliştirilmesi için gerekli olan özellikleri sunmalarını kolaylaştırabilir.