Aruba’nın Yeni Hepsi Bir Arada Bulut Hizmetleri Denetim Birimleri Maliyetleri %48 Oranında Azaltarak İşletmelerin Şubelerini Daha Hızlı Açmalarına İmkan Tanıdı

WAN intelligence, yüksek düzeyde programlanabilir bağlam algılayan güvenlik duvarı, politikaya dayalı dolaşım, birleştirilmiş/kablosuz erişim ve sıfır-dokunmalı tedarik donanımlı Aruba 7000 serisi

SUNNYVALE, Kaliforniya – 12 Mart 2015 – Aruba Networks, Inc. (NASDAQ: ARUN), bugün ofis gereçleri ile erişim sunucularından oluşan karmaşıklığı tek ve kompakt bir bulut hizmetinde birleştiren inovatif bir şube ağı çözümünü tanıttı.

Aruba 7000 serisi Bulut Hizmetleri Denetim Birimleri, şubedeki birbirinden tamamen farklı tek ve özel amaçlı ürünlerin yönetilmesi için gereken zamanı, maliyeti ve karmaşıklığı ortadan kaldırarak işletmelerin mevcut bulut tabanlı birleştirilmiş iletişim ve güvenlik duvarı yatırımlarından daha fazla değer elde etmelerini sağlamıştır.

Farpoint Group Başkanı Craig Mathias şunları ifade etmiştir: “Gerekli olan tüm ofis BT işlevlerinin merkezden yönetilen tek bir pakette konsolide edilmesi, operasyonların temelde her yere genişletilmesi için tercih edilen yaklaşımdır. Aruba kullanımı oldukça kolay ve maliyet etkin 7000 serisi ile bu alanda öncülük etmektedir.”

Sayısı giderek artan işletme uygulamaları ve hizmetleri, kamu ve özel bulutlarına kaymaya başladı çünkü işletmeler bu sayede önemli miktarda performans artışı gerçekleştirebilmekte ve şube bazında %48’lere[1] varan tasarruflar sağlayabilmektedir– tüm bunları merkezi düzeyde görünürlüğü sağlayarak ve tüm şubeler genelinde kontrol erişimi ile yapmaktadır.

Aruba 7000 serisi, çok geniş yelpazede yer alan işletme ağı kapasitelerini şube için tek bir ağ platformunda birleştirmektedir:

1. Sıfır Dokunmalı Tedarik– Şube ağlarının yönetilmesi için gereken zamanı, maliyeti ve karmaşıklığı ortadan kaldırır.
2. Üç Kat Daha Dayanıklı– Tüm koşullarda iş devamlılığını sağlamak için iki adet Ethernet geniş bant WAN bağlantısını ve 3G/4G LTE hücresel yedekleme linkini destekler. EAP-TLS’li ve sertifikalı 802.1X RADIUS kullanan şubeler, RADIUS sunucularına erişemeseler bile kesintisiz hizmet alır.
3. Programlanabilir Politika Uygulama Güvenlik Duvarı– Çok çeşitli şube ağı geeksinimlerine bağlamı algılayan kontrol uygular; yani,

· Web İçeriği Filtreleme– Web sitesinin itibarına göre bağlama dayalı politikaları oluşturmak için web içeriğini filtreler.
· Microsoft Lync Birleştirilmiş Mobil İletişim–Lync Server 2013 SDN API ile otomatik olarak entegre olur ve WAN genelinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi için ana makinedeki Lunc Online trafiğinin parmak izlerini çıkarır.
· Palo Alto Networks Güvenlik Duvarlarıyla Entegrasyon– Tehdide karşı koruma özelliğini her bir şube, mobil cihazlar ve kullanıcı için bağlama göre otomatik olarak uygular, ek bir donanım veya yazılıma ihtiyaç duyulmaz.
· Bulut tabanlı Uygulamalar için Performans Kazanımı– AppRF teknolojisi ile sağlanan WAN optimizasyon ve uygulama görünürlüğü ve kontörlü, işletme için buluttaki kritik uygulamaların performansını artırır.
· İleri Düzey Dolaşım– Geniş bandı öncelik verilen işletme için kritik trafik için saklamak amacıyla ikili Ethernet WAN ve LTE WAN linkleri arasında bağlama dayalı dolaşım uygular.

Tüketici Perspektifi
Ensign Group, Inc., 11 eyalette ve 180’den fazla noktada nitelikli bakım hizmeti, yaşam destek hizmeti, fizik teddabvi, iş ve uğraşı terapisi, evde sağlık ve tedavi hizmeti ile acil bakım hizmeti sunmaktadır.

Information Technology, Ensign Services Başkan Yardımcısı Ryan Rushton şunları ifade etmiştir: “Geçmişe baktığımızda, 180’den fazla hizmet noktamızda ağ hizmetlerini sunmak ve HIPAA gerekleriyle uyumlu kalmaya devam etmek her zaman karmaşık ve pahalı bir süreç olmuştur.”

Ryan Rushton sözlerine "Aruba’nın bulut hizmetleri çözümü artık bize farklı tesislerimizde büyük avantaj sağlamaktadır” diyerek devam etmiştir. “İkili WAN ağları arasında politikaya dayalı dolaşım, tak-çalıştır gigabit Wi-Fi ve diğer pek çok hizmet artık kendi kendini otomatik olarak konfigüre eden tek bir kompakt denetim biriminde toplandı. Aruba, tüm hizmet noktalarımızda işletme-sınıfında çözümlerine sahip olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımladı.”

Mevcut Ağ Yatırımlarından Daha Fazla Kazanın
Çoğu işletme kendi veri merkezlerinde tutulan ileri düzey güvenlik ve iletişim çözümlerine önemli miktarlarda yatırımlar yapmıştır. Aruba, bu veri merkezlerindeki mevcut güvenlik duvarlarını ve birleştirilmiş iletişim çözümlerini şube ofislerine de genişleterek bu yatırımları güçlendirmektedir.

Palo Alto Networks iş geliştirme ve kurumsal gelişim kıdemli başkan yardımcısı şunları ifade etmiştir: “Aruba’nın Bulut Hizmetleri Denetim Birimi ile, halihazırda Palo Alto networks Yeni Nesil Güvenlik Duvarlarına ve GlobalProtect’e yatırım yapmış olan müşterilerimiz artık bu güvenlik politikalarını başka bir karmaşıklık yaşamaksızın her bir şubesine uygulayabilmektedir.”. “Aruba’nın Palo Alto Networks ile entegrasyonu, şubelerde güvenli uygulamaların bulunmasına ve tehditlerin önlenmesine imkan sağlamaktadır.”

Birleştirilmiş iletişim kapasitelerini veri merkezinden şubelere genişletmenin yanı sıra, Aruba Microsoft Lync’in performans ve görünürlüğünü Lunc SDN API sertifikasyonu ile güçlendirmiştir.

Microsoft Lync/Skype for Business genel müdürü Giovanni Mezgec şunları ifade etmiştir: “Lync birleştirilmiş iletişimleri şube ofislerine de güvenilir bir şekilde genişletmek hem Hizmet Kalitesini gecikmeye duyarlı ses ve video çağrılarının uygulanmasını hem de tanı ve sorun giderme amacıyla Lync hizmetlerine BT uçtan uca görünürlüğün sağlanmasını gerektirmektedir”. “Aruba’nın Wi-Fi, anahtarlama ve SDN API çözümleri Lync kalitesindedir, dolayısıyla ana makinede tutulan, tesisteki, Lync Online ve Office 365 uygulamalarını desteklemek için idealdir”

Şubelere Müdahalenin Kesinti Süresi, Maliyeti ve Karmaşıklığı
Kanada’nın en büyük Bayi işletmeli hırdavat, kereste, yapı malzemeleri ve mobilya kooperatifi Home Hardware Stores Limited şirketi yıllık yaklaşık 5.7 milyar dolarlık perakende satışı ile, 1964 yılında 122 bağımsız bayiden oluşan bir yapıdan günümüzde ülke çapında tanınan bir işletmeye dönüşmüştür.

Home Hardware Stores Limited, Perakende Uygulamalar, Özel projeler Müdürü Mark Lussier şunları ifade etmiştir: “Atlantik’ten Pasifik’e 1100 mağaza ile hizmet verirken, ağ yükseltmesini yapmak için çok maliyetli profesyonel tesisatçılara, yeni ağ gereçlerinden oluşan karmaşık bir yapıya ihtiyacınız olup çalışanları engelleyen ve müşterileri üzen bazı hizmet kesintileri yaşanabiliyor”. “Çok sayıda ağ gereçlerinin tek bir sıfır-konfigürasyonlu bulut hizmetleri denetim biriminde birleştirilmesi, önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlamaktadır. Aruba’nın yen şube çözümü, bize daha dayanıklı WAN performansı, daha güçlü bulut güvenlik hizmetleri ve yüksek performanslı işletme Wi-Fi’si sunmaktadır ve bunun için BT mühendisimizi her yere göndermek zorunda kalmıyoruz.”

Varian Medical Systems kanser tedavisi ve diğer ileri düzey medikal durumlar için tıbbi cihaz imal eden bir firmadır. 3 milyar dolarlık yıllık geliri ile, Varian’ın 6,000 çalışanı ve dünya çağında 70’ten fazla noktada imalat tesisleri ve ofislere sahiptir. Varian Medical Systems, Ağ Yöneticisi Emmanuel Sabino şunları ifade etmiştir: “Aruba ile, bir sürü şube ofisi gereçlerini satın almak ve bunları muhafaza etmek için harcanan süre, para ve bu işlemlerin karmaşıklığı artık geride kaldı”.

Fiyatlandırma ve Ulaşılabilirlik
Aruba 7000 Serisi Bulut Hizmetleri Denetim Birimi donanımı, bugün ulaşılabilir durumdadır, listelenen tüm hizmetler 2015’in ikinci çeyreğinde teslim edilecektir. Fiyatı, 1,495 ABD dolarından başlamaktadır.

İlave Kaynaklar:
· WHITEPAPER by Craig Mathias: FarPoint Group RIghtSize Your Branch Operations
· Aruba Remote and Branch Networks Solution Overview: Remote and Branch Access | Aruba Networks
· Blog post: The secret sauce behind rightsizing your branch network - Airheads Community
· Aruba AirHeads Community: Home - Airheads Community

Aruba Networks, Inc. Hakkında
Aruba Networks, mobil işletmeler için yeni nesil ağ erişim çözümleri sunan öncü bir tedarikçidir. Şirket, BT departmanları ve teknolojiyi yakından takip eden, işle ilgili ve özel iletişimlerinde mobil cihazlarını tercih eden yeni nesil kullanıcılar olarak ifade edilen #GenMobile’ı güçlendiren Mobility-Defined Networks (Mobilite Tanımlı Ağlar) tasarlamakta ve sunmaktadır. #GenMobile ve BT’nin güvenebileceği bir mobilte deneyimini oluşturmak için, Aruba Mobility-Defined Networks™ altyapı genelinde performans optimizasyonunu otomatikleştirmekte ve eskiden BT’nin manüel müdahalesini gerektiren güvenlik tedbirlerini devreye almaktadır. Sonuçlar verimliliği önemli ölçüde artırırken operasyonel giderleri azaltmıştır.

NASDAQ ve Russel 2000® Endeksinde kote olan Aruba’nın merkezi Sunnyvale, Kaliforniya’dadır ve Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya Pasifik bölgelerinde faaliyet göstermektedir. Daha fazla bilgi için, Aruba’nın web sitesini ziyaret ediniz: http://www.arubanetworks.com. Gerçek zamanlı güncel haberler için Twitter ve Facebook üzerinde Aruba’yı takip edin; ayrıca mobilite ve Aruba ürünleri hakkında en güncel teknik tartışmalar için Airheads Social web sitesini ziyaret edin: http://community.arubanetworks.com.

© 2015 Aruba Networks, Inc. Aruba Networks’ ticari markaları: Aruba Networks®, Aruba The Mobile Edge Company® (stylized), Aruba Mobility-Defined Networks™, Aruba Mobility Management System®, People Move Networks Must Follow®, Mobile Edge Architecture®, RFProtect®, Green Island®, ETips®, ClientMatchTM, Virtual Intranet AccessTM, ClearPass Access Management SystemsTM, Aruba InstantTM, ArubaOSTM, xSecTM, ServiceEdgeTM, Aruba ClearPass Access Management SystemTM, AirmeshTM, AirWaveTM, Aruba CentralTM, and ARUBA@WORKTM. Her hakkı saklıdır. Diğer tüm ticari markalar, ilgili hak sahiplerinin mülkiyetindedir.


[1] Result derived by comparing the hardware and software costs of legacy router appliances to the Aruba 7000 series Cloud Services Controller