Gemalto’nun son kullanıcı anketi; mobil operatör markalı, güvenli Kişisel Bulut hizmetlerine olan potansiyel talebi ortaya koydu



Istanbul, 28 Mart 2013 – Dijital güvenlikte dünya lideri Gemalto’nun (Euronext NL0000400653 GTO) yayınladığı son kullanıcı anketi, mobil ağ operatörlerinin abonelerine kendi bulut-tabanlı yedekleme ve paylaşım hizmetlerini sunması konusundaki potansiyeli ortaya koydu. Ankette, mobil kullanıcıların yaklaşık %80’i kendilerine bu tür hizmetler sunulursa kullanacaklarını beyan ettiler. Dünya çapında dört bin üzerinde kullanıcıyla yapılan görüşmeler sadece akıllı telefon kullanıcılarını değil, akıllı telefon uygulamalarına sınırlı erişimi olan çok sayıda telefon kullanıcısını da kapsıyor. Araştırma, konuyla ilgilenen katılımcıların %60’ından fazlasının bu tür hizmetler için fazladan ödeme yapmayı kabul ettiğini ortaya koyuyor.



Anketin sonucu, mobil kullanıcıların iletişim bilgileri gibi değerli kişisel içeriği kaybetme korkusunu da doğruluyor. Katılımcıların yarıdan fazlası en az bir kere bu tür bir kayıp yaşamış olsa da, %30’undan fazlası herhangi bir yedekleme çözümü kullanmıyor. Tüketici pazarındaki trendleri hizmetlerine yansıtan Gemalto, dünyada 140 milyondan fazla mobil kullanıcının iletişim verilerini korumak için LinqUs Bulut Yedekleme çözümünü sundu. Gemalto’nun yeni özel dosya paylaşım ve bellek ürünü, Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde sergilendi.




Ayrıntılı Bilgi İçin
Gemalto ile ilgili ayrıntılı bilgi için Gemalto, World leader in Digital Security , Just ask Gemalto, blog.gemalto.com adreslerini ziyaret edebilir ve bizi Facebook ve Twitter’da @Gemalto_NA ‘dan takip edebilirsiniz.