Yeni Aruba 8400 Core Switch ve ArubaOS-CX İşletim Sİstemi, Gelişmiş Görünürlük, Ağ Öngörüleri, Otomatik Ağ Çözümü ve Endüstri Lideri Performans ile Akıllı Yan Özelliklerini Çekirdeğe Taşıyor

LAS VEGAS – Haziran 2017 – Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, modern mobilite, bulut ve IoT gereksinimleri için tasarlanmış olan, yeni bir kurumsal çekirdek ve küme anahtarını ve endüstrinin en gelişmiş işletim sistemi ArubaOS-CX'i duyurdu. Aruba 8400 Core Switch Serisi ve ArubaOS-CX günümüzün modası geçmiş anahtarlama platformlarının ötesinde bir sıçrama yaparak, gelişen mobil bulut iş uygulamaları ve yoğun veri kaynakları trafiği ve IoT'teki büyümenin yol açtığı değişen trafik modelleri için geliştirilmiş.

Gartner, 2020 yılına kadar, kurumsal ağlara bağlı Nesnelerin Interneti (IoT) cihazlarının 20,4 milyarı bulacağını tahmin ediyor[1]. Bu hızla değişen teknoloji ve iş ortamına rağmen, ağın temel anahtarları, son birkaç on yılda çok az tasarım ve yazılım yeniliği gördü. Kuruluşlar, bu yeni uygulamaları ve "nesneleri" karşılayabilmek için hızlı bir şekilde mobil ve bulut tabanlı ağlara geçiyorlar. Bununla birlikte, yerleşik çekirdek anahtar teknolojisi, ağ trafiğinde meydana gelen artışa, çevrenin eklenen karmaşıklığına ve görünürlük, öngörüler ve hızlı iyileştirme ihtiyacının giderek artmasına ayak uyduramıyor.

Aruba 8400 Switch Serisi, kampüste çekirdek ve aggregation alanında bir atılım sağlıyor ve zekâyı kenardan çekirdeğe genişletiyor ve CIO'lara ağlarından daha iyi iş sonuçları elde etmelerine izin veriyor. Aruba 8400, organizasyonların bir çekirdek anahtarda ihtiyaç duyduğu telekom taşıyıcı sınıfı sürekli hazır olma durumu ve performans sağlarken, yenilik, acil görünürlük, daha fazla güvenlik, sorun gidermeye ilişkin daha iyi öngörü ve daha kolay otomasyon ihtiyacını karşılamak için masadaki iddiaların ötesine geçerek, işletmelerin önce-mobil, bulut ve IoT özellikli ortamlara yönelmesiyle birlikte gerçek iş çevikliğine erişimesini sağlıyor.

Ağ Çekirdeğine Taşınan Zekâ: ArubaOS-CX
Piyasadaki diğer çekirdek aggregation anahtarlarından farklı bir yere konduğunda, Aruba 8400’ün en eşsiz yenilikçiliği, günümüzün statik, esnek olmayan işletim sistemi tasarımından ayrılan modern bir yazılım temeli olan yeni ArubaOS-CX'tir. ArubaOS-CX, pek çok kritik ve karmaşık ağ görevlerini otomatikleştirmek ve basitleştirmek için anahtarın beyinleri gibi davranıyor. BT için yeni işletim sisteminin başlıca avantajları şunlardır:

· Erken Tespit İçin Otomatik Görülebilirlik: Yenilikçi Aruba Network Analytics Engine, BT uzmanlarının basit kurallara dayalı izleme ve ağ etkinliklerinin otomatik ilişkilendirilmesi ile ağ, sistem, uygulama ve güvenlikle ilgili faaliyetleri kolayca izlemelerine olanak tanır. Bu motor, operatörlerin sorunları anında algılamalarına, eğilimleri hızlı bir şekilde anlama eğiliminde olmalarına ve sıklıkla ölçek, güvenlik ve performans darboğazlarına neden olan sorunları önlemelerine veya onlardan kaçınmalarına olanak tanımak için olay ilişkilendirmesiyle birleştirilmiş doğal bir zaman serisi veritabanı ile birlikte gelir.
· Ağ Öngörüleri ile Daha Hızlı ızlı Hızlı HHHÇözüm: Eski anahtarlar ile BT, yalnızca gerçekleştikten sonra sorunları gidermekle kalmamalı, aynı zamanda CLI ve SNMP gibi geleneksel araçları kullanarak kurum açısından zaman ve paraya malolan sorunları da düzeltmelidir. Aruba 8400, programlanabilirliği ve ağı izleme, performans ve güvenlik yönetimi araçları yoluyla akıllı politika temelli entegrasyonuyla anında çözüm üretebilir.
· BT Ölçeğinde Yardım İçin Basitleştirilmiş Programlanabilirlik: Aruba 8400, yerleşik bir Python derleyici ve her fonksiyon için REST temelli API'lar ile tam olarak programlanabilir. Bu, uçtan uca ağı izleme, algılama, sorun tespiti ve ağ performansının veya güvenlikle ilgili konuların kapalı devre iyileştirmesi için Aruba Mobile First Platform, da dahil olmak üzere altyapı ve uygulamalar ile kolay bir entegrasyona ve esnekliğin sürmesine izin verir.

Ölçeklenebilirlik ve Yüksek Oranda Hazır Bulunma için Baştan Aşağı İnşa
Aruba 8400'ün akıllı ve programlanabilir yazılımları çözümü benzersiz kılmasına rağmen, anahtar, bugünün modern ağlarının performansı, güvenilirliği ve ölçeklenebilirliği her yönüyle düşünülerek tasarlanmıştır. Aruba 8400'ün tamamen genişletilebilir yapı tasarımı, kesintisiz güncellemelere olanak tanıyor; böylece işletmeler, bant genişliği ihtiyaçlarının artmasına göre ölçeklenebiliyorlar. İki şasili Virtual Switching Framework (VSF), 512 10GbE, 128 40Gbe veya 96 100 Gigabit Ethernet portlara kadar ölçeklenebiliyor.

İyileştirilmiş Görünürlük, Öngörüler ve İyileştirme, Daha İyi İş Sonuçları için Çeviklik Sağlar
Aruba 8400'ün benzersiz ArubaOS-CX yazılımı ile BT, en sonunda, ağ altyapısından elde edilen daha iyi iş öngörüleri ve iyileştirmeyle birlikte daha iyi iş sonuçlarını türetebilirler ve böylece kuruluş için artan bir değer ortaya koyabilirler. Ağ bağlantısına ve trafik örneklerine ilişkin erken görünürlük ve öngörü kazanarak ve önemli ağ kesintileri yaşanmadan önce sorunları tahmin etmek ve gidermek için ağ analizi ve politikası kullanarak kurumlar, maliyetleri önemli ölçüde azaltırken değerli zaman ve kaynaklardan tasarruf da edebilirler. Aruba 8400'le kolayca entegre olabilen Aruba AirWave Network Management ve ClearPass Policy Managerile bu kazançlar daha da genişletilebilir.

Aruba 8400 Switch Serisi ve ArubaOS-CX’e ek olarak Aruba, Aruba 2930M Switch Serisi ile kampüs tarafında da yenilikçiliği sürdürüyor. 2930M Switch Serisi, kendi yerinde Aruba AirWave veya bulut temelli Aruba Central yönetiminin birleşik güvenliği, PoE+ gücü, esnekliği ve kampüs, şube ve KOBİ ağları için endüstri lideri performansı ile, kablosuz LAN ve IoT entegrasyonu için uygun hale getirilmiştir. Yazılımlardaki yenilikler arasında, birleşik fonksiyonlar için politika temelli dinamik mikro bölümleme ve kablolu ve kablosuz arasındaki politika uygulamasının yanı sıra, çok gigabitlik Ethernet için yeni IEEE 802.3bz sandardı desteği de var.

Yeni Aruba 8400 Core Switch Serisi, Aruba’nın HPE Discover’da çıkardığı akıllı yan yeniliklerden biridir. Aruba ayrıca, organizasyonların, özellikle de perakende ve sağlık sektörlerindekilerin, maliyet tasarrufu yapmalarının yanı sıra, kritik varlıkları izlemelerine, zaman ve kaynak tasarrufu yapmalarına izin vermek için, şirketin lokasyon servislerine ve mobil bağlılık portföyüne kadar genişletilen varlık izleme çözümünü de tanıttı. Hem Aruba 8400 Core Switch hem de Aruba varlık izleme çözümü, HPE’nin Discover’da duyurduğu daha geniş bir setin parçaları durumundalar.

Ürünün Hazırlık Durumu
Aruba 8400 Core Switch ve Aruba 2930M Switch Serisi şu anda hazırdırlar.

Müşteri Yorumları
Texas’ta 20 adet K-12 okulunu işleten Tomball Bağımsız Okul Bölgesi’nde Teknoloji Servisleri Direktörü olan Thomas Brawley, “Bizimki gibi K-12 bölge okullarında daha büyük ağ otomasyonu ve programlanabilirlik, bizim için bakıma ve yönetime daha az zaman ve değerli kaynak ayırmak anlamına geliyor. Yeni Aruba 8400 çekirdek anahtarının izleme ve analitik özellikleri ile, sorunları hızlı bir şekilde gidermek ve kullanıcılarımız için güvenilir ve güvenlikli bir ağ deneyimi sağlamak için sorun gidermeyi otomatik hale getirebiliriz. Aruba 8400, elle müdahaleyi azaltmamıza izin veriyor, böylece BT ekibimiz diğer kritik aktivitelere odaklanabilir.”

İş Ortağı Yorumları
Dasher Technologies, Inc. Teknoloji Şefi Chris Saso, “Lider bir BT çözümleri sağlayıcısı olarak, müşterilerimizin hedeflerini en iyi destekleyen daha iyi mimariyi, çözümleri ve servisleri sunmak için ürünlerimizi genişletmenin yollarını arıyoruz. Ağdaki talebi IoT ve kurumsal uygulamalarla karşılamak için, Aruba 8400 çekirdek anahtarı, BT elemanlarının Network Analytics Engine ile ağdaki sorunların tespit edilmesini hızlandırırken, konfigürasyon otomasyonuna izin vererek kullanıcılarını daha iyi desteklemelerini sağlayacak. BT’nin kurumun dijitalleşmesini hızlandırmak gibi stratejik görevler için boş zamanı kalıyor” diyor.

Bir düzine kadar farklı sektörden 1,000’den fazla müşteriye hizmet eden Matrix Integration, teknolojinin kullanımı yoluyla, müşterilerin hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya odaklanmış durumda. Matrix Integration’da Teknolojiden sorumlu Başkan Yardımcısı olan James Aldridge, “Müşterilerin gelişen IOT, mobil ve bulut gereksinimlerine yanıt vermeye devam ederken, ArubaOS-CX’li yeni Aruba 8400 çekirdek anahtar, işletmelerin mevcut değerli kaynakları boşa çıkaran manuel görevleri otomatikleştirmek için, programlanabilirlik ile genişleyen mobil, bulut ve IoT gereksinimlerinin güvenliğini sağlamak için esnek ve modern bir çözüm sağlayacaktır. Aruba’nın anahtarlama ve yazılım alanlarındaki gelişmelerini müşterilerimize fayda sağlayacak stratejik bir devam olarak görüyoruz.”

Ek Kaynaklar
· Blog: Modern Mobilite, Bulut ve IoT için Geliştirilmiş Anahtarlama
https://news.hpe.com/revolutionized-...cloud-and-iot/
· Aruba 8400 Core Switch Serisi Ürün Sayfası:
Aruba 8400 Core and Aggregation Switch | Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company
· Aruba 8400 Core Switch Serisi Veri Kaynağı:
http://www.arubanetworks.com/assets/...400XSeries.pdf


Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba hakkında
Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, dünyanın her yerinde her boyuttan kuruluşa yeni nesil ağ çözümleri sağlamada önde gelen bir tedarikçidir. Şirket, mesleki ve kişisel yaşamların her yönü için bulut temelli iş uygulamalarına güvenen son nesil mobil kullanıcılara hizmet etmeleri için organizasyonlara BT çözümleri ile destek oluyor.
Daha fazlasını öğrenmek için Aruba’nın sitesini ziyaret edin: http://www.arubanetworks.com. Gerçek zamanlı haberler için Aruba’yı Twitter ve Facebook’ta takip edin, mobilite ve Aruba ürünleri üzerine son teknik tartışmalar için şu adreste Airheads Social’i ziyaret edin: http://community.arubanetworks.com.




[1] Gartner, Tahmin Analizi:Nesnelerin Interneti — Uç Noktalar, Dünya Çapında, 2016 Güncellemesi, 10 Şubat 2017Yeni Aruba 8400 Core Switch ve ArubaOS-CX İşletim Sİstemi, Gelişmiş Görünürlük, Ağ Öngörüleri, Otomatik Ağ Çözümü ve Endüstri Lideri Performans ile Akıllı Yan Özelliklerini Çekirdeğe Taşıyor

LAS VEGAS – Haziran 2017 – Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, modern mobilite, bulut ve IoT gereksinimleri için tasarlanmış olan, yeni bir kurumsal çekirdek ve küme anahtarını ve endüstrinin en gelişmiş işletim sistemi ArubaOS-CX'i duyurdu. Aruba 8400 Core Switch Serisi ve ArubaOS-CX günümüzün modası geçmiş anahtarlama platformlarının ötesinde bir sıçrama yaparak, gelişen mobil bulut iş uygulamaları ve yoğun veri kaynakları trafiği ve IoT'teki büyümenin yol açtığı değişen trafik modelleri için geliştirilmiş.

Gartner, 2020 yılına kadar, kurumsal ağlara bağlı Nesnelerin Interneti (IoT) cihazlarının 20,4 milyarı bulacağını tahmin ediyor[1]. Bu hızla değişen teknoloji ve iş ortamına rağmen, ağın temel anahtarları, son birkaç on yılda çok az tasarım ve yazılım yeniliği gördü. Kuruluşlar, bu yeni uygulamaları ve "nesneleri" karşılayabilmek için hızlı bir şekilde mobil ve bulut tabanlı ağlara geçiyorlar. Bununla birlikte, yerleşik çekirdek anahtar teknolojisi, ağ trafiğinde meydana gelen artışa, çevrenin eklenen karmaşıklığına ve görünürlük, öngörüler ve hızlı iyileştirme ihtiyacının giderek artmasına ayak uyduramıyor.

Aruba 8400 Switch Serisi, kampüste çekirdek ve aggregation alanında bir atılım sağlıyor ve zekâyı kenardan çekirdeğe genişletiyor ve CIO'lara ağlarından daha iyi iş sonuçları elde etmelerine izin veriyor. Aruba 8400, organizasyonların bir çekirdek anahtarda ihtiyaç duyduğu telekom taşıyıcı sınıfı sürekli hazır olma durumu ve performans sağlarken, yenilik, acil görünürlük, daha fazla güvenlik, sorun gidermeye ilişkin daha iyi öngörü ve daha kolay otomasyon ihtiyacını karşılamak için masadaki iddiaların ötesine geçerek, işletmelerin önce-mobil, bulut ve IoT özellikli ortamlara yönelmesiyle birlikte gerçek iş çevikliğine erişimesini sağlıyor.

Ağ Çekirdeğine Taşınan Zekâ: ArubaOS-CX
Piyasadaki diğer çekirdek aggregation anahtarlarından farklı bir yere konduğunda, Aruba 8400’ün en eşsiz yenilikçiliği, günümüzün statik, esnek olmayan işletim sistemi tasarımından ayrılan modern bir yazılım temeli olan yeni ArubaOS-CX'tir. ArubaOS-CX, pek çok kritik ve karmaşık ağ görevlerini otomatikleştirmek ve basitleştirmek için anahtarın beyinleri gibi davranıyor. BT için yeni işletim sisteminin başlıca avantajları şunlardır:

· Erken Tespit İçin Otomatik Görülebilirlik: Yenilikçi Aruba Network Analytics Engine, BT uzmanlarının basit kurallara dayalı izleme ve ağ etkinliklerinin otomatik ilişkilendirilmesi ile ağ, sistem, uygulama ve güvenlikle ilgili faaliyetleri kolayca izlemelerine olanak tanır. Bu motor, operatörlerin sorunları anında algılamalarına, eğilimleri hızlı bir şekilde anlama eğiliminde olmalarına ve sıklıkla ölçek, güvenlik ve performans darboğazlarına neden olan sorunları önlemelerine veya onlardan kaçınmalarına olanak tanımak için olay ilişkilendirmesiyle birleştirilmiş doğal bir zaman serisi veritabanı ile birlikte gelir.
· Ağ Öngörüleri ile Daha Hızlı ızlı Hızlı HHHÇözüm: Eski anahtarlar ile BT, yalnızca gerçekleştikten sonra sorunları gidermekle kalmamalı, aynı zamanda CLI ve SNMP gibi geleneksel araçları kullanarak kurum açısından zaman ve paraya malolan sorunları da düzeltmelidir. Aruba 8400, programlanabilirliği ve ağı izleme, performans ve güvenlik yönetimi araçları yoluyla akıllı politika temelli entegrasyonuyla anında çözüm üretebilir.
· BT Ölçeğinde Yardım İçin Basitleştirilmiş Programlanabilirlik: Aruba 8400, yerleşik bir Python derleyici ve her fonksiyon için REST temelli API'lar ile tam olarak programlanabilir. Bu, uçtan uca ağı izleme, algılama, sorun tespiti ve ağ performansının veya güvenlikle ilgili konuların kapalı devre iyileştirmesi için Aruba Mobile First Platform, da dahil olmak üzere altyapı ve uygulamalar ile kolay bir entegrasyona ve esnekliğin sürmesine izin verir.

Ölçeklenebilirlik ve Yüksek Oranda Hazır Bulunma için Baştan Aşağı İnşa
Aruba 8400'ün akıllı ve programlanabilir yazılımları çözümü benzersiz kılmasına rağmen, anahtar, bugünün modern ağlarının performansı, güvenilirliği ve ölçeklenebilirliği her yönüyle düşünülerek tasarlanmıştır. Aruba 8400'ün tamamen genişletilebilir yapı tasarımı, kesintisiz güncellemelere olanak tanıyor; böylece işletmeler, bant genişliği ihtiyaçlarının artmasına göre ölçeklenebiliyorlar. İki şasili Virtual Switching Framework (VSF), 512 10GbE, 128 40Gbe veya 96 100 Gigabit Ethernet portlara kadar ölçeklenebiliyor.

İyileştirilmiş Görünürlük, Öngörüler ve İyileştirme, Daha İyi İş Sonuçları için Çeviklik Sağlar
Aruba 8400'ün benzersiz ArubaOS-CX yazılımı ile BT, en sonunda, ağ altyapısından elde edilen daha iyi iş öngörüleri ve iyileştirmeyle birlikte daha iyi iş sonuçlarını türetebilirler ve böylece kuruluş için artan bir değer ortaya koyabilirler. Ağ bağlantısına ve trafik örneklerine ilişkin erken görünürlük ve öngörü kazanarak ve önemli ağ kesintileri yaşanmadan önce sorunları tahmin etmek ve gidermek için ağ analizi ve politikası kullanarak kurumlar, maliyetleri önemli ölçüde azaltırken değerli zaman ve kaynaklardan tasarruf da edebilirler. Aruba 8400'le kolayca entegre olabilen Aruba AirWave Network Management ve ClearPass Policy Managerile bu kazançlar daha da genişletilebilir.

Aruba 8400 Switch Serisi ve ArubaOS-CX’e ek olarak Aruba, Aruba 2930M Switch Serisi ile kampüs tarafında da yenilikçiliği sürdürüyor. 2930M Switch Serisi, kendi yerinde Aruba AirWave veya bulut temelli Aruba Central yönetiminin birleşik güvenliği, PoE+ gücü, esnekliği ve kampüs, şube ve KOBİ ağları için endüstri lideri performansı ile, kablosuz LAN ve IoT entegrasyonu için uygun hale getirilmiştir. Yazılımlardaki yenilikler arasında, birleşik fonksiyonlar için politika temelli dinamik mikro bölümleme ve kablolu ve kablosuz arasındaki politika uygulamasının yanı sıra, çok gigabitlik Ethernet için yeni IEEE 802.3bz sandardı desteği de var.

Yeni Aruba 8400 Core Switch Serisi, Aruba’nın HPE Discover’da çıkardığı akıllı yan yeniliklerden biridir. Aruba ayrıca, organizasyonların, özellikle de perakende ve sağlık sektörlerindekilerin, maliyet tasarrufu yapmalarının yanı sıra, kritik varlıkları izlemelerine, zaman ve kaynak tasarrufu yapmalarına izin vermek için, şirketin lokasyon servislerine ve mobil bağlılık portföyüne kadar genişletilen varlık izleme çözümünü de tanıttı. Hem Aruba 8400 Core Switch hem de Aruba varlık izleme çözümü, HPE’nin Discover’da duyurduğu daha geniş bir setin parçaları durumundalar.

Ürünün Hazırlık Durumu
Aruba 8400 Core Switch ve Aruba 2930M Switch Serisi şu anda hazırdırlar.

Müşteri Yorumları
Texas’ta 20 adet K-12 okulunu işleten Tomball Bağımsız Okul Bölgesi’nde Teknoloji Servisleri Direktörü olan Thomas Brawley, “Bizimki gibi K-12 bölge okullarında daha büyük ağ otomasyonu ve programlanabilirlik, bizim için bakıma ve yönetime daha az zaman ve değerli kaynak ayırmak anlamına geliyor. Yeni Aruba 8400 çekirdek anahtarının izleme ve analitik özellikleri ile, sorunları hızlı bir şekilde gidermek ve kullanıcılarımız için güvenilir ve güvenlikli bir ağ deneyimi sağlamak için sorun gidermeyi otomatik hale getirebiliriz. Aruba 8400, elle müdahaleyi azaltmamıza izin veriyor, böylece BT ekibimiz diğer kritik aktivitelere odaklanabilir.”

İş Ortağı Yorumları
Dasher Technologies, Inc. Teknoloji Şefi Chris Saso, “Lider bir BT çözümleri sağlayıcısı olarak, müşterilerimizin hedeflerini en iyi destekleyen daha iyi mimariyi, çözümleri ve servisleri sunmak için ürünlerimizi genişletmenin yollarını arıyoruz. Ağdaki talebi IoT ve kurumsal uygulamalarla karşılamak için, Aruba 8400 çekirdek anahtarı, BT elemanlarının Network Analytics Engine ile ağdaki sorunların tespit edilmesini hızlandırırken, konfigürasyon otomasyonuna izin vererek kullanıcılarını daha iyi desteklemelerini sağlayacak. BT’nin kurumun dijitalleşmesini hızlandırmak gibi stratejik görevler için boş zamanı kalıyor” diyor.

Bir düzine kadar farklı sektörden 1,000’den fazla müşteriye hizmet eden Matrix Integration, teknolojinin kullanımı yoluyla, müşterilerin hedeflerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya odaklanmış durumda. Matrix Integration’da Teknolojiden sorumlu Başkan Yardımcısı olan James Aldridge, “Müşterilerin gelişen IOT, mobil ve bulut gereksinimlerine yanıt vermeye devam ederken, ArubaOS-CX’li yeni Aruba 8400 çekirdek anahtar, işletmelerin mevcut değerli kaynakları boşa çıkaran manuel görevleri otomatikleştirmek için, programlanabilirlik ile genişleyen mobil, bulut ve IoT gereksinimlerinin güvenliğini sağlamak için esnek ve modern bir çözüm sağlayacaktır. Aruba’nın anahtarlama ve yazılım alanlarındaki gelişmelerini müşterilerimize fayda sağlayacak stratejik bir devam olarak görüyoruz.”

Ek Kaynaklar
· Blog: Modern Mobilite, Bulut ve IoT için Geliştirilmiş Anahtarlama
https://news.hpe.com/revolutionized-...cloud-and-iot/
· Aruba 8400 Core Switch Serisi Ürün Sayfası:
Aruba 8400 Core and Aggregation Switch | Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company
· Aruba 8400 Core Switch Serisi Veri Kaynağı:
http://www.arubanetworks.com/assets/...400XSeries.pdf


Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba hakkında
Bir Hewlett Packard Enterprise şirketi olan Aruba, dünyanın her yerinde her boyuttan kuruluşa yeni nesil ağ çözümleri sağlamada önde gelen bir tedarikçidir. Şirket, mesleki ve kişisel yaşamların her yönü için bulut temelli iş uygulamalarına güvenen son nesil mobil kullanıcılara hizmet etmeleri için organizasyonlara BT çözümleri ile destek oluyor.
Daha fazlasını öğrenmek için Aruba’nın sitesini ziyaret edin: http://www.arubanetworks.com. Gerçek zamanlı haberler için Aruba’yı Twitter ve Facebook’ta takip edin, mobilite ve Aruba ürünleri üzerine son teknik tartışmalar için şu adreste Airheads Social’i ziyaret edin: http://community.arubanetworks.com.




[1] Gartner, Tahmin Analizi:Nesnelerin Interneti — Uç Noktalar, Dünya Çapında, 2016 Güncellemesi, 10 Şubat 2017