7 sonuçtan 1 ile 7 arası
  1. #1
    DM Sever Array franklinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    artvin
    Mesajlar
    112
    İtibar Gücü
    0

    Angry Bir bakın ve durumu görün ne hallere sokuyorlar bizi

    Asrock p4v88+ via pt880 çipli vt8237 yongalı anakartım halen daha mevcutta bulunan 3.2 p4 ht işlemci ve 3gb ramla kurulu. 1650xt pro ati 512 dx9.0c ekran kartı var. Sata 2 adet ve biri hdd 80gb HD080HJ samsung takılı diğeri ise philips dvd-rw dual takılı yada samsung toshiba writemaster dvd-rw takılı durumda oluyor. Windows kuramıyorsunuz dvd-rw üzerinden. Ide aygıtlarda sorun yok. Sata hdd için samsung yazılımını editleyip kullanmak zorunda kaldım. Dvd-rw ve rw dl olanının hangisini taksam sorunlu oluyor yazması. tanımıyor ve ıde-sata-raıd driver atıyorum via nın yazıyor ama boot etmiyor. Sata driverlere gelipte sistem yükleyince kurulum falan filan bulunamadı eksik diye duruyor. Windows 7 yi hdd üzerinden kurdum. Şimdi dvd-rw lerin hangisini taksam görmüyor. Yani aygıt mevcut ama işlev yoktu. Mecbur via nın tek hazır olan raıd driverini raıd i açarak yükledim. Dvd-rw boot gitti 1 hdd 2 rw aygıtımı görüyor. İşlevleri tam ama boot yok. Sata aygıtlarımdan hiç birşey yükleyemedim bu güne kadar. Live sistemleri açıyor ama kurulum yapmıyor. Bunu çözecek kesin bir yol varmı.
    Anakart : Asrock p4v88+ (Via pt880 çipset 8237 yongası) 2 sta 1.5gb 2 ıde 1 flopy giriş var.
    DVD-RW PHİLİPS VE SAMSUNG/TOSHİBA MEVCUT İKİTANE SATA
    RAM:3GB
    HDD:SAMSUNG HD080HJ 80 GB

    Yok çaresi gibi driver hazır olana kadar via nın. Zaten vista driverini attım 2009 yılının ama yazılım pasifize olmuş durumda win 7 de uyumluluk modunda çözüm olmadı. Win 7 uyumlu olan tek driver raıd driveri ve oda dvd-rw boot işini yok edip raıd aygıt işlevi ile boot olmadan aygıtı kullandırıyor.Aygıtta boot gidior ve sadece hdd boot özellikli olarak tanımlanıyor. Yakındır bir el atıpta buna çözüm bulmaları yoksa ben bunu çözmek için çok uğraşıcağım gibi duruyor. Sata ıde dönüştürücüler mevcut ama çare olurmu ne dersiniz bu durumda.
    Konu franklinda tarafından (23-11-2009 Saat 14:14 ) değiştirilmiştir.

  2. #2
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    Dönüştürücü işe yarar mı bilmem, denemek lazım ancak Win7 sürücü desteği tam olarak verilene kadar beklemeniz gerekir ya da şimdilik win7 kullanmayacaksınız. Muhtemelen VIA yongasının win7 desteği vermemesi ile ilgili bir problem, sonuç olarak başka arkadaşlar Win7 işletim sistemini rahatça kullanabiliyor.

    Şunu da belirtmek gerekir ki, win7 için boot yapıp ekstra işlem yapmaya gerek yok, windows üzerinden de yükseltme yapılabiliyor. Yani Win7 diskinizi takıp, gerekli yönergeler yardımıyla yükseltme yapabilmeniz mümkün. Boot olarak değil de windows üzerinden yükseltme denediniz mi?

  3. #3
    DM Sever Array franklinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    artvin
    Mesajlar
    112
    İtibar Gücü
    0
    Evet vistada denedim %57 de yada %77 de aygıt susuyor (dvd-rw) ve veri bulunamadığından dolayı yarım kalıyor resmen. DVD-RW kayboluyor desek yeridir çünkü aygıtı tanımıyor yada tanıyor ama hiçbirşey yapılmıyor. Hdd de sorun oldu 1.5gb canper ayarı yaptığım halde samsung yazılımını editleyip yükledim bir ara şimdide hdd den yükledim ama live cd ler için boot şart.

  4. #4
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    Bana çok saçma geldi %77 den sonra durması normal bir şey değil. Başka bir disk ya da sürücü ile denediniz mi? Sanırım elinizde birden fazla sürücü var ve hepsi aynı sorunu yapıyor. Benim kanaatimce sorun harddiskten ötürü oluşmuyor fakat diğer disklerin de yükleme esnasında kaybolması normal bir şey değil.

  5. #5
    DM Sever Array franklinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    artvin
    Mesajlar
    112
    İtibar Gücü
    0
    hdd sorunsuz sadece dvd-rw ile boot işlemi sorunlu. IDE ile aynı disk aynı hdd son sürat kuruyor ama sistemi. Çoğunlukla veri veya güç kontrolü gerçekleştirilemiyor hatası alıyorum ilk sistemi açtığımda dvd-rw için ve driver atınca okuyup yazıyor yoksa boş isim duruyor orda işlev yok.

  6. #6
    Uzman Array sheone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Dec 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.636
    İtibar Gücü
    21
    harddiskinizi baka bir PCye takıp, oradan win7 kurmayı deneyip, sürücüleri de sizin PCnizde kuramayı deneyiniz.

  7. #7
    DM Sever Array franklinda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    artvin
    Mesajlar
    112
    İtibar Gücü
    0
    Şu an windows 7 yi hdd den kurdum sorunsuz ama sadece başlangıçta boot etmediğinden live linux kullanılamıyor ama bir tane lg 8527b cd-rw taktım şu anlık halloldu ve çizgi elektronik e göre bu ürünün sata veri işlemcisi oldukça yetersiz olduğundan güç kontrolu ve veri bağlantısı sorunları yaşanıyormuş. Çoğuda windows doğru tanımlayamadığından oluyormuş. son oradan bilgi edindim ama buna bir çözüm üretilemedi belki biri bunu çözebilir ama neden alt sınıf bir kartta denilse artık sağlam iş görmezlerde doğru dürüst bir özellik eklemezler. Çek şimdi işin yoksa.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Amerika bizi Kore'de de satmış
    By tetrilejyon in forum KONU DISI
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13-11-2007, 14:21
  2. barış akarsu'nun durumu nedir
    By xbox360 in forum KONU DISI
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 11-07-2007, 13:15
  3. okullar bizi engelliyoo!
    By sena in forum KONU DISI
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 06-06-2007, 18:21
  4. Sizi Engelleyenleri Görün...
    By sainteagle in forum Online İletisim Araclari
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 18-10-2005, 19:20
  5. Korsan Piyasasının Durumu
    By C@GL@R in forum Kullanıcıların gönderdiği haberler
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 09-02-2005, 11:29

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2