Medikal Estetik ürünler Plastik cerrahideki gelişmeler neticesinde ortaya çıkan yeni tedavi metotları yaşlılığın belirtileriyle savaşmada etkilerini göstermişlerdir. Ciltteki kırışıklıkları doldurmak ve düzleştirmek için deri altına enjekte edilen dermal dolgular bu tedavi metotlarından en yaygınıdır. Dermal dolgular yüzde kullanılabildiği gibi lazer cilt yenileme yöntemi ile beraber ellerde de kullanılabilir. Böylece yüz ve eller aynı yaşta görünür.


Dermal dolgular kalıcı olmayan bir tedavi türüdür, bu nedenle etkilerini sürdürmesi için defalarca yapılmasını gerekir. Ayrıca çok sarkık ciltlere uygulandığında da diğerlerine oranla etkisiz kalacaktır. Bu gibi durumlarda yüz gerdirmesi tedavisi doğru olur


Günümüzde estetik cerrahide dermal dolgulardan biri de hyaluronik asit dolgulardır.


Hyaluronik Asit Nedir?


Kolajene alternatif olan en yaygın diğer dermal dolgu hyaluronik asit de yüzdekiki kırışıklıkların ve çizgilerin tedavisinde kullanılır. Hyaluronik asit, biyolojik olarak bozunabilen, hayvansal kaynaklı olmayan, dengelenmiş hyaluronik asitten yapılır. Bu asit deride doğal olarak bulunmaktadır ve cilde dolgunluk ve hacim verir. Yaş ilerledikçe derideki hyaluronik asit miktarı azalır.