Bin yıl önce, ilk üniversitelerin ortaya çıkmasıyla birlikte, akademik bir unvan olarak kullanılmıştır. Günümüzde, tıp fakültesi mezunlarına verilmekle birlikte, genellikle Tıp doktoru yani doktor oyunları anlamında kullanılır ve kişilerin adlarından önce gelen Dr. kısaltmasıyla belirtilir. Bu meslek grubunun tarihi çok daha eskilere dayanır.

1 ay boyunca çok şiddetli bir öksürük çektim. Artık karın kaslarım çelik gibi olmuştu öksürmekten, olmayacak bu böyle dedim ve doktora gitmeye karar verdim ve gittim. doktorun odasına girdim, çok şeker gülen bir yüz. "Buyur yavrum." dedi ve şikayetimi dinledi. Ben anlatırken sürekli "Hıhıı, evet.." diye onayladı. İnsanın anlattıkça anlatası geliyor yani o derece. Neyse, tamam bir göğsünü dinleyelim sırtını aç bakalım dedi. Kaynar sular o zaman başıma döküldü.

O ses beynimde yankılandı. "Sırtını aç.. sırtını aççç..", açamazdım ki. Çünkü üzerimde boydan upuzun, düğmesi ya da fermuarı olmayan, direk kafadan giyilen bir elbise vardı. Ne yapsam diye düşüdüm bir an, elbisenin eteğini kaldırıp sırtımı açmaya çalıştım... Ayy rezalet görüntü, eteği kafama falan geçirmem lazım.
Neyse elbisenin üst kısmı büzgülüydü, yakası da derin baya, uğraşırsam kafamı geçirdiğim kısımdan gövdemi çıkarabilirdim. Başladım debelenmeye, ben kozadan çıkan kelebek gibi çırpınırken, kadıncağız da ay dur elbisen yırtılmasın diye yardım etti bana.

Ya kadın dese ki kızım sen salak mısın, göğüs hastalıkları uzmanına boydan elbiseyle geliyosun, yok muydu önden düğmeli kolay açabileceğin bir şey, ben seni nasıl muayene edeyim, kulağına ışık tutacak değilim ya, dese yani bunları yerden göğe kadar haklı. Ama o tatlı doktor tüm içtenliğiyle bana yardım etti. Vay be dedim, dünyada böyle insanlar da varmış demek ki. Gelelim neden uygun bir kıyafetle gitmediğime, sabah çıkarken planlamamıştım doktor işini. işyerinden direkt gidince artık üzerimde ne varsa onla gittim tabi.

İşte böyle güzel bir meslekte doktorluk.. Bu yüzden hangi çocuğa sorsanız böyle kutsal bir mesleği yapmak ister.. Tabi bunun yanı sıra çocukları doktor olma isteği doğuran şeyde doktor oyunları... Çocuklar bu oyunları seviyor evet yanlış duymadınız çocuklar doktor oyunlarını çok seviyor. Çünkü ileride olmak isteği meslek doktorluk için kendini hazırlıyor. Bir nevi ev ödevi gibi düşünebilirsiniz. Bu doktor oyunlarına ulaşabilmek için bir sürü site mevcut ancak bizim açtığımız ameliyatoyunlari.net tam sizin kardeşiniz, çocuğunuz belki de yeğeniniz için birebir.

Ameliyatoyunlari.net üzerinden hem doktor oyunları hemde ameliyat etme oyunları oynamak mümkün...

Site adresi: Ameliyat Oyunlar, Doktor Oyunlar, Ameliyat Oyunu, Salk Oyunlar, Hasta, Hemire, Hastane Oyunlar
Site kategorisi: İnternet üzerinden doktor ve ameliyat oyunları oynamak
Site kodlama dili: PHP
Site açılış tarihi: Ağustos 2008