İstanbul, 30 Nisan 2013 – DuPont Türkiye çalışanları 23 Nisan’ı, yeni açılan DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi’nde çocuklarıyla birlikte kutladı. Resmi açılışı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen ve bünyesinde barındırdığı dünyanın farklı bölgelerindeki 150’den fazla ARGE merkezinde bulunan 10.000 bilim insanı ve mühendise interaktif saha içi ve internet üzerinden video konferans aracılığıyla erişim sağlayacak DuPont Türkiye İnovasyon Merkezi, ilk olarak DuPont Türkiye çalışanlarının çocuklarını ağırladı. 23 Nisan’da çocukları bilim ve teknolojinin merkezinde buluşturan DuPont, çocuklara bir ömür sürecek bilim sevgisi aşılamayı hedefliyor.





Geleceğin mucitleri olan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında DuPont İnovasyon Merkezinin farklı endüstrilere odaklanan bölümlerini inceleyip, bilimin mucizelerini keyifli ve eğlenceli bir şekilde keşfettiler. Bilimin yaşamımızdaki rolüne odaklanan geleceğin mucitleri, anne ve babalarıyla birlikte kısa atölyelerde hoş vakit geçirdiler. Gündelik hayatlarında sıkça tüketmekte oldukları pek çok ürünün teknolojisiyle ilgili bilgi alan çocuklar, farklı bir bakış açısıyla inceledikleri ürünler karşısında zaman zaman şaşkınlıklarını gizleyemediler.





Konuyla ilgili açıklama yapan DuPont Türkiye Ülke Müdürü Halide Aydınlık, “Çocuklarda bilimsel düşüncenin geliştirilmesinde bilim ve inovasyon eğitimi çok önem taşıyor. Biz de DuPont Türkiye olarak bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı sebebiyle şirket çalışanlarımızın çocuklarını ağırladık. Önümüzdeki dönemde geleceğin mucitleri olan ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda okuyan çocuklarımızı da burada ağırlamak, bilim ve inovasyonun önemini aşılayarak, araştırma&geliştirme konularındaki duyarlılıklarını artırmaya yönelik çalışmalar yürütmek hedefindeyiz. Anlamak, öğrenmek isteyen ve fikri olan herkese kapımız sonuna kadar açık” dedi.


###


DuPont (NYSED), 1802’den beri, yenilikçi ürünler ve hizmetlerle, global pazara birinci sınıf bilim ve mühendislik sunuyor. DuPont müşterilerle, hükümetlerle, sivil toplum örgütleriyle ve düşünce liderleriyle işbirliği yaparak, dünyanın dört bir yanındaki insanlara yeterli ve sağlıklı gıda sağlamak, enerji verimliliğini arttırmak ve yaşamı ve çevreyi korumak gibi küresel sorunlara çözüm bulunmasına yardım edebileceğine inanıyor. DuPont ve DuPont’un kapsayıcı yenilikler (inclusive innovations) konumlandırması hakkında daha fazla bilgi için lütfen DuPont adresini ziyaret edin.