HIS firmasının IceQ serisi ekran kartlarına artık hepimiz aşinayız. Bu kartda da diğer IceQ serisi kartlarda olduğu gibi, referans karttan daha yüksek saat hızlarına ulaşılmış. HIS özel soğutucusunun oluşturduğu serin ortamdan yararlanıp, stok frekansları 685MHz GPU çekirdek, 2200Mhz Bellek frekanslarına getirmiş. 512MB GDDR3 belleği bulunan kartın tahmini satış fiyatı referans karttan 29$ daha fazla olacak.

Kartın kutu içeriğinde; HIS HD 4850 IceQ4 TurboX 512MB ekran kartı, kullanıcı klavuzü, sürücü diski, crossfire köprüsü, DVI HDMI adaptörü, TV çıkış adaptörü, PCI-E güç adaptörü, HIS etiketi, HIS kontrol kalemi bulunuyor.

Artık üst düzey kartlarda gördüğümüz ve kayıpları en aza indirine altın çıkışlar (DVI, S-Video) bu kartta da mevcut. Ayrıca bu üstün soğutmalı kart çift slot kaplıyor.

Kartın testlerini incelemek gerekirse, ki zaten ATI Radeon HD 4850 referans kartın bile nasıl bir performansı olduğunu hemen hemen hepimiz biliyoruz. Bu kartın da referans karttan daha iyi performans sunacağı aşikar olduğu için oyuncular için, çok iyi bir alternatif olabilir. Testlerden önce test sistemini sizlerle paylaşalım.

Intel C2D E8400 @ 3.6GHZ
Gigabyte P35C-DS3R
2X 1GB a-DATA DDR2 1066 CL4
WD Raptor 74GB
OCZ GameXstream 700W
Windows XP SP2


Yük altında hem oldukça sessiz, hem de 208W güç harcıyor. Oldukça iyi performans sunan kart oldukça da ucuz. Paranızın hakkını sonuna kadar alacaksınız. Yeni sistem toplayacaklara kesinlikle tavsiye ederim.