8 sonuçtan 1 ile 8 arası
  1. #1
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0

    HP Servis Rezaleti!

    Servis Kayıt No 1216091226 olan bilgisayarımın HP macerası!

    02 Temmuz 2007 tarihinde HP Compaq nx6125 modeli notebook bilgisayarımı arızalarından ötürü HP'nin Okmeydanı Famas Plaza'da bulunan onarım merkezine bıraktım. 14 Temmuz 2007 tarihinde cihazımın onarımının tamamlandığını ve teslim almam gerektiğini söylediler. 14 Temmuz Cuma günü öğleden sonra cihazı teslim aldım. İş yerinde olduğum için kontrol etme fırsatım olmadı, genel itibariyle durumu iyi görünüyordu. Akşam evde bilgisayarımı açtım ve bluetooth'un çalışmadığını ve değiştiren DVD-ROM üzerinde ışığı olmadığını farkettim. 16 Temmuz Pazartesi günü HP müşteri hizmetlerini konuyla ilgili bilgilendirdim. Servise tekrar bırakmamı istediler, fakat işlerim nedeniye ertesi gün (17 Temmuz Salı) bırakabileceğimi söyledim, tamam dediler. Bunun üzerine bugün (17 Temmuz Salı) sabah saatlerinde cihazı onarım merkezine tekrar götürdüm. Öğleden sonra almak için geri gittim.

    Ve işte HP'nin beyaz yalanları (beni mutlu etmek için yalan söylediklerini itiraf etti Burcu hanım)

    1. Yapılan açıklamada: Bluetooth'un software'den kaynaklı çalışmadığını söylediler.

    Yazılım mühendisi biri olarak; HP'den aldığım sürücü cd ile beraber bilgisayarımda kullandığım Windows XP'yi iki kez format atıp tekrar kurdum ve HP'in kendi sitesinden Bluetooth driverlerini indirip tekrar tekrar kurduğum halde bilgisayar bluetooth'u görmedi. Donanım olarak "Bende Bluetooth aygıtı yok debelenme!" diye basbas bağıran bilgisayarım ertesi gün HP'in ellerinde Bluetooth'a kavuşmuş, üstelik software ile ...

    2. DVD-ROM'ların yeni nesilde üzerinde ışığının olmadığının normal olduğunu söylediler. Peki, ben müşteri olarak bu DVD'yi istemiyorum o halde eski DVD'mi geri takın dediğimde teknik servis elemanlarından Murat bey ve Müşteri Hizmetlerinden Burcu hanımın yaptığı açıklama şu oldu: Çıkartılan eski parçalar amerikaya geri gönderilir.

    Peki, o halde vazgeçtim geri getirin bilgisayarımı dedim.

    Onarım merkezine bu durum için bile sıra alıp 45 dk bekletildikten sonra, yeni DVD-ROM'um sökmüş elinde içiriye Mesut bey girdi. Bahadır bey buyrun görüşelim dedi kendisi, Bluetooth yalanlarından sonra DVD hakkında yalan söylemesine müsade etmeyerek bilgisayarımı alarak onarım merkezinden ayrıldım. Şirkete geldiğimde bilgisayarımdan yeni takılan DVD'nin sökülüp yerine şu amerikaya gönderilen eski DVD'min takılı olduğunu görünce şok ve sinir krizi geçirdim.

    Hani bu DVD-ROM amerikaya gönderilmişti?

    Burcu hanımı arayıp sordum, hani siz bu DVD'yi amerikaya göndermiştiniz? ... dedim.

    Konuyla ilgili uzun uzun laf salatası yapıp ben öğreneyim size döneyim dediler, peki dedim. Aradan 10 dk geçti ve aradı kendisi. Sevkiyatta problem çıkmışmışta eski DVD'm gönderilememişti o yüzdenmişte felanmışta fişmekanmış.

    Siz bu bluetooth konusunda yalan söyleyip beni sinirlendirmemiş olsaydınız ben sırf kıllık olsun diye size tutup eski DVD'mi geri verin dermiydim acaba?

    Peki sonuç ne oldu?

    Sonuçta bilgisayarım şuan bende, DVD'si çalışmıyor, bluetooth arada bir açılıyor arada bir açılmıyor, ve bilgisayarım 13 gün boyunca serviste boşu boşuna yattı, üstüne bluetoothu sağlamken hasarlı döndü. Sonuçta HP bir müşterisini daha kaybetti, yeni alacağım bilgisayarının HP olmamasına sebep oldu.

    Teşekkürler HP Türkiye!

    Saygılarımla, Bahadır Kocaoğlu
    Eggdrop, Inc. - Application Development D.

  2. #2
    Administrator Array csniper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Nov 2004
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    3.371
    İtibar Gücü
    10
    Eğer 13 gün içerisinde size sorunsuz bir notebook gelmedi ve çalışıyorsa sorun yok. DVD'nin yeni revizyonlarda olmaması normal olarak karşılanabilir.

    Bluetooth'un çalışma yada çalışmaması yazılım kaynaklı bir sorun olabilir. Kesin hatayı görebilmek için detaylı bir inceleme gerekiyor. Kesin yazılımdan diye bişey söylemek zor.
    Şunuda unutmamak gerekir. Yazılım mühendisi olarak bazı sürücülerin donanım çakışması ile karşılaşabilme ihtimallerini taktir edersiniz ki karşılaşılabilicek bir durum. Kurulumda meydana gelen en küçük bir hata, sürücülerin eksik fazla tanıtılması yada okunamayan medya yüzünden sorunların ortaya çıktığına şahit olmuşsunuzdur.

    DVD'nin gönderildi denmesi ve sonra teknik servisten çıkması normal bir durum olarak karşılanması biraz güç. Gönderilmiş olmasa bile gönderildi demeleri son derece yanlış.

    Sizin burada yapmanız gereken şey tekrar teknik servise göndermek. Gönderdiğiniz ürünün 15 gün içinde sorunsuz birbiçimde size ulaşmaması durumunda muadil bir ürün talep edebilirsiniz. 30'günü geçtiğinde ise ürünün yenisi ile değiştirebilme imkanınız var.

    Birkaç adam yüzünden pahalı bir üründen tam olarak faydalanmamakta doğru olmaz bence
    Sizi rahatsız eden konuşma, küfür veya forum kurallarına aykırı olan mesajları, avatar'ın altında bulunan butonuna basarak bizleri bilgilendirebilirsiniz.

  3. #3
    DM Sever Array BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jul 2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    157
    İtibar Gücü
    0
    hp teknik servisi her zaman bunu yapıyor, bilgisayar arıza riski yüksek olan bir alettir bu yüzden olası arızayı da düşünüp kesinlikle hp almayın, benim de elimde hp laptop var ve korka korka kullanıyorum

  4. #4
    Donanımcı Array adnantt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2006
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    861
    İtibar Gücü
    0
    gerçekten bir macera

  5. #5
    Uzman Array MrPerFormance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Oct 2006
    Yer
    Buca/İzmir
    Mesajlar
    2.233
    İtibar Gücü
    20
    Bütün teknik servisler böyle hiç merak etmeyin.Buna philips te dahil.Benimde güzel dvd rw gitti yerine başkası geldi bide beni kandırmaya çalışıyorlar benimkinin kutusunun üstündeki seri numara ile gönderdikleri dvd rw nin üzerindeki seri no aynı bana diyor sizin ürününüz o ya ben salakmıyım bilemicem ne gönderdiğimi yani anlaşılacağı gibi bütün teknik servisler aynı

  6. #6
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jul 2007
    Mesajlar
    2
    İtibar Gücü
    0
    Gun icerisinde HP'den yaklasik 10 kez geri arandim, tabii yaptigim sikayetlerin etkisiyle oldu tum bunlar. En sonunda mudurlerine ulasip konusmayi basardim. Derdimi anlattim, HP'nin benden bu durumda ozur dilemesi gerektigini soyledim. Kendileride HP Turkiye olarak ozur dilediler, teknik servislerinden biri ile gorusturduler, konferans gorusme esnasinda hatalarini kabul etmeselerde tekrar cihazi servise getirip bakmak istediklerini soylediler. Mudure hanim jest olarak yazici hediye edelim dediler, tabi yumusatmak istiyorlar beni, ama benim istedigim sey ozur dilemeleriydi ve istedigimde oldu, cihazi servise tekrar goturecegim ve hediyelerini kabul etmedigimi soyleyecegim. Ben hakkimi aradim sadece ve istedigime ulastim. Mutluyum ... Fakat yine de her ne kadar bu cihazi cok sevsemde HP bitmistir benim icin ve bunu sagladiklari icin HP Turkiye'yi hic affetmiyecegim.

  7. #7
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    May 2009
    Mesajlar
    1
    İtibar Gücü
    0
    ya ben daha kötü durumdayım sanırım.ben pavilion dv5 1040et laptobu vatan bilgisayar aracılıyla gönderdim.ekranın menteşesinde sorun var sıkışma yapıyor.görüntü gidiyor.birincisinde bişeyi yok dediler geri gönderdiler.getirdim çalışmıyor.tabi bu 2 haftalık bi süreç.bi daha gönderdim 1 ay geçti inverter değiştirmişler getirdim çalışıyor.15 gün geçti yine gitti.3. defa geri gönderdim değişim istedim.şimdi vatan bilgisayarın sitesinden kontol ediyorum malzeme bekliyor diyo.20 gündür yine bilgisayarım yok.7 8 aylık aletin 2 ayı rahat serviste geçti.ve sonuç yok.HP Türkiye'ye resmi sitesinden mesaj attım durumu anlattım.Değişim şartlarını okuyun serviste bilgisayarınız kontrol ediliyor diye cevap attılar.Midgard sen nereye itiraz ettiysen ben de edicem lütfen yardımcı olurmusun?

  8. #8
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Jun 2009
    Mesajlar
    7
    İtibar Gücü
    0

    sinerji

    Alıntı adnantt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerçekten bir macera
    Harbiden de macera =]

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2