Huawei Mate 30 ailesini tanıttığı lansmanda, sahneye lüks tasarımıyla damga vuran bir telefon daha çıkardı. Porsche ile anlaşmalı olarak tasarlanan Mate 30 Pro Porsche Design, Avrupa’da 2095 euro’ya satılacak. Bu tutar, kur değişimi ve mevcut vergilendirmelerle Minimum 25.000 TL yapıyor…
Huawei’nin Münih’te düzenlediği lansman büyük yankı uyandıracak gibi görünüyor. Ancak bu yankının Porsche ile ortak tasarlanan Mate 30 ile ilişkisi yok. Zira Google ve Android’in adını bile anmadan tanıtılan Mate 30 ailesi, herhangi bir Google uygulamasına sahip olmayacak.


Yani herhangi bir benzetme yapmadan bu rakamı tek bir kelimeyle açıklayalım: Pahalı. Ancak satın alma gücündekiler için uygun bir cihaz. Teknik açıdan Mate 30 Pro ile çok radikal farklılıkları yok. Sadece içerisindeki işlemci yongası Kirin 990’ın 5G destekli olduğunu söylemek gerekiyor.


12 GB RAM ve 512 GB hafızaya sahip olan telefon siyah ve kırmızı olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle piyasaya sürülecek. Ayrıca fiziksel olarak kardeşlerinden biraz farklı. Örneğin arkasında Mate 30 Pro’daki gibi yuvarlak bir kamera modülü bulunmuyor. Onun yerine bir spor arabayı andıran, gövde boyunca uzanmış siyah karbon fiber alan var.


EMUI 10.0’ın Porsche özel sürümü sayesinde de bu telefonun arayüzü daha karakteristik bir şekilde dizayn edilmiş durumda. Başka da üzerine konuşulacak pek fazla konumuz yok. Sizi Huawei Mate 30 RS Porsche Design’ın Türkiye’ye gelmesi durumunda karşılaşacağımız fiyatıyla baş başa bırakalım.


Huawei Mate 30 RS Porsche Design olası fiyatı:
Avrupa fiyatı: 2095 euro
Kur dönüşümüyle TL bazındaki fiyatı: 13.205 TL (euro: 6,30 TL)
Vergilerle Türkiye fiyatı: 25 bin 200 TL
Olası %10’luk Huawei Türkiye kâr marjı ile Türkiye fiyatı: 27.890 TL


Kaynak: Webtekno