metal-dis-telleri.jpg

Muntazam bir şekilde çıktığında herhangi bir sorun yaşanmazken çapraşık bir şekilde büyüdüğünde hem yeme alışkanlıkları bakımından hem de görsel açıdan dişler sorun oluşturabilmektedir. Ortodonti dediğimiz diş hekimliği sahasına girmekte olan dişlerin çapraşık büyümesinin pek çok sebebi olabilmektedir. Bazı durumlarda genetik etkenler ön planda bulunurken bazen de kazalar düşme kırılma çatlama gibi travmatik vakalar diş bozukluğuna sebep olabilmektedir. Bu gibi durumlarda diş teli tedavisi uygulanarak dişler istenen muntazam yapıya kavuşturulabilmektedir.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Diş teli tedavilerinin uygulanmasında hekim tecrübesi belirleyici unsurdur. Hekimin muayenesinden sonra dişteki çapraşıklık sebebi belirlenmeli hangi yöne diş telinin mukavemet vermesi gerektiğine karar verilmelidir. İleri gitmesi gereken dişler, gömük dişler, ön çapraz kapanış gibi farklı diş teli uygulamaları bulunmaktadır. Ayrıca çapraz kapanış vakaları ve dişlerin aralıklı olduğu durumlarda aralığın kapatılması için devreye giren çözüm ön plandadır. Günümüzde görünen diş teli yerine dişlerin arka kısmına yerleştirilen braket dediğimiz daha kaliteli ve görsel açıdan hastanın özgüvenini zedelemeyen uygulamalar tercih edilmektedir. Lingual ortodonti tekniği dediğimiz çözümler özellikle gençler tarafından beğenilmektedir. Lingual ortodonti tedavilerinde kullanılan braketler birinci sınıf malzemelerden imal edilerek dişin arka kısmına yerleştirilmekte bu şekilde dişlerin arzulanan görünüme kavuşturulması sağlanmaktadır. Bu uygulama daha estetik ve kullanımı bakımından da daha kolaydır.

Uygun Fiyatlı Diş Teli Tedavisi

Diş teli tedavilerinde uygulanan yöntem ile beraber diş telinin bakımı da önemlidir. Diş teli günlük olarak fırçalanmalı telin arasına sıkışmış olan gıdalar mutlaka diş ipi veya diğer yöntemlerle temizlenmelidir. Ayrıca periyodik kontrollerin yapılması gereken diş teli tedavisinin başlatılacağı ve bitirileceği zaman dilimi hekim tarafından ayarlanmalıdır. Ekonomik fiyatlarla kaliteli diş teli tedavisi yöntemleri arıyorsanız confident.net adresine giriş yaparak kurumun sunmuş olduğu nitelikli ortodontik tedavi metotlarına göz atabilirsiniz.