2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    DM Sever Array
    Üyelik tarihi
    Mar 2012
    Mesajlar
    246
    İtibar Gücü
    13

    Otelcilik Sektöründe 2018 İçin En Gözde 4 IoT Trendi

    İş yerinde organizasyonunuzun, konuk deneyimlerinin evlerindeki gibi olmasını sağlamak için IoT'yi kullanabilme ve IOT güvenliğini sağlayabilme yolları


    Bir HPE şirketi olan Aruba otelde ev rahatlığı ve konuk deneyimini kişiselleştirebilmek için 25 Nisan’da “Turizm & Otelcilik Zirvesi” etkinliğini gerçekleştirdi. HPE Aruba Ülke Müdürü Ersin Uyar'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte diğer konuşmacılar, HPE Aruba Global İş Geliştirme Direktörü Paul Squires,"Turizm Sektöründe Dijitalleşme Süreci" HPE Aruba Ülke Teknik Müdürü Oğuzhan Eren "Türkiye`de Turizm Sektöründe IT ile Fark Yaratmak" HPE Aruba Sistem Mühendisi Baha Dericioğulları "Turizm Sektöründe Kablosuz ve Esnek Çözümler" Junivo CTO 'su Ümit Tüzel, "Turizm ve Otelcilik Sektörü için WiFi Analitik, Ücretsiz İnternet & Kişisel İletişim Çözümü" HPE Aruba Sistem Mühendisi Mohamed Heiba, "IoT Altyapılarında ARUBA Switching Avantajları konu başlıkları üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler.
    Aruba endüstrisi Airbnb, HomeAway ve VRBO gibi popüler servislerin izinde ev benzeri müşteri deneyimleri sunmaya doğru sarsıntılı bir şekilde geçiş yaparken, siz de konuklarınıza benzersiz bir deneyim yaşatmak için kablosuz altyapınızı muhtemelen sadece ücretsiz Wi-Fi sunmanın ötesine götürmelisiniz.

    İşlettiğiniz mekanın boyutları veya türü ne olursa olsun, kurumunuz, sizi hedeflerinize ulaştırmak için önümüzdeki yıl boyunca IoT cihazlarını ve onlarla ilgili yenilikleri benimsemek üzere gerekli adımları atmaya başlamalı. Önümüzdeki yılın dört önemli IoT ve kablosuz yenilikleri şunlar:

    Trend #1: Lokasyon Belirleme, Evden Uzakta Ev Konforu Yaratmanıza Yardımcı Olur

    Bluetooth özellikli IoT sensörlerini, lokasyon farkındalığı olan mobilite ve analitik çözümlerdeki en son yeniliklerle birlikte mekanınızda kullanarak, konuklar işletmenize adım attıkları andan itibaren konuklarınızı otomatik olarak tanıyabilir ve kaydedebilirsiniz. Resepsiyonda bekleme olgusunun ortadan kalkması, evinize girerken yaşanan deneyimin bir yansıması olarak düşünülebilir ve müşterileriniz bu kolaylığı lokasyon temelli çözümler sayesinde deneyimleyebilir.

    Yeni gelen konuklar lobiden geçerken, mobil uygulamanız aracılığıyla odalarının durumuyla ilgili otomatik bir güncelleme alabilirler. Oda henüz hazır değilse, aynı teknoloji onlara indirimli aperatif atıştırmalıklar önerebilir veya lobide ücretsiz bir kokteyl sunabilir. Konuklar sonunda odalarına giderlerken, odaya varmadan önce odanın klima ayarlarını otomatik yapabilirler.

    Konaklama başladıktan sonra IoT özellikli ve konum farkındalığı olan altyapınız, sizin için başka şekillerde de çalışacaktır. Örneğin, konukların odasında bulunan televizyonda kişisel içeriklerini izlemelerine izin verirken, mobil uygulamanızı kullanarak spa'nızda bir masaj randevusu almalarına ve havuz kenarına vardıklarında hazır olacak şekilde bir içecek ısmarlamalarına izin verebilir. Bunun yanısıra, bir fitness programını tam boy bir aynaya yansıtılacak şekilde bir mobil cihaz vasıtasıyla takip edebilir ve sporunuzu bu şekilde yapabilirsiniz.

    Trend #2 – Gelişmiş Erişim Yönetimi Sorunsuz bir Yolculuk Deneyimi Sağlar

    Ev ortamı benzeri deneyimler yaratmanın önemli bir katkısı, mobil bağlantı da dahil olmak üzere olası uyuşmazlıkları azaltmaktır.

    Örneğin, organizasyonunuz konuklara hâlâ Wi-Fi'ye erişim için külfetli kimlik doğrulama yöntemlerini sunuyorsa, bu yöntem 2018'de onlar için çıkış yolu olacaktır. Gizli, uzun kullanıcı isimleri ve şifrelerini yazmak yerine, kimlik doğrulamasını bir tek dokunuşla yapabilirsiniz - ve erişim yönetimi çözümünüzün cihaz tanımlama ve ağ güvenlik görevlerini yerine getirmesine izin verebilirsiniz.

    Daha gelişmiş erişim çözümleri ile düzenli olarak gelen ziyaretçilerin belirli bir süre zarfında, örneğin üç ayda bir veya yılda iki kez oturum açma işlemlerini tamamlamaları yeterlidir. Büyük markalar bu işlevi birden fazla mekanda sağlamaya başlamışlardır. New York'ta bir markanın yerini ziyaret edip ağa giriş yaparsanız, iki hafta sonra onun San Francisco'daki kardeş mekanını ziyaret ettiğinizde zaten tanınmış olarak içeri girebileceksiniz.

    Uyuşmazlıkları azaltmanın bir başka yolu, konukları yiyecek ve içecek seçeneklerine yönlendirmek için mobil uygulamanızda gezinme özellikleri sunmaktır. Daha gelişmiş uygulamalar, konukları az kullanılan konumları ziyaret etmeye teşvik etmek için gerçek zamanlı oturma olanaklarını gösterebilir. Bir diğer özellik, çok kalabalık bir yerde bekleyen konukları, nispeten boş olan bir seçeneği kullanmaları için teşvik etmektir.

    Özel mobil katılım araçları, büyük bir grubun ne zaman yemeğe başlayacağını otomatik olarak algılamak ve talebin düşük olduğu yerlerde onlara özel ürünler sunmak için diğer kayıtlardan veri çekebilir. Benzer şekilde, bu tür çözümler, talebin arttığı yerlerde personelin talebi karşılamasını garantilemek için kalabalık olan bölgelere ekstra personel yönlendirmenize de yardımcı olabilir.


    Trend #3 – Ürün Etiketleri, Deneyimleri ve Kaynak Kullanımını Geliştirir

    Ev deneyimine en benzer ve sorunsuz yolculuklar bile, tek bir bagajın bantta gecikmesi ile bir hayal kırıklığına dönüşebilir. Yoğunluktan dolayı yaşanabilecek bu tip gecikme ve darboğaz durumlarında, konuma dayalı çözümünüze, uygun maliyetli ürün izleme teknolojileri (asset tracking tag) eklenerek çözülebilir. Ardından, personelinizin veya hatta konuklarınızın bagajlarına hızlı erişmeleri için mobil uygulamanızda bunların yerlerinin belirlenmesini sağlayabilirsiniz.

    Benzer şekilde, odalarına giden yolda yemek arabaları ve yerlere bırakılmış tepsilerle karşılaşmak konukların canlarını sıkabilir. Ürün etiketleme ile birlikte otelde çalışan personeliniz, yemek arabaları bir odayı terk ettiğinde (bina içerisinde neredelerse) hızlı ve etkili bir şekilde temizlik personelini uyarabilir.

    Ürün etiketleme ile bir nesnenin, bir yerde ne kadar zaman sabit kaldığının izlenmesi ve personelin uyarılması da mümkündür. Müşterilerin dahi bir nesneyle(örneğin valizi) olan işinin bitip bitmediğini veya valizinin yanında olup olmadığını, yardıma ihtiyacı olup olmadığını kontrol edebilir.

    İstenirse, personel müdahale etmeden önce konuklara kişiselleştirilmiş bir mesaj iletilebilir ve kendilerini eşsiz ve özel hissetmelerini sağlayacak bir başka dokunuş noktası yaratılabilir.


    Trend #4 – Bölgelere ayırma + Yapay Zeka = Son IoT Güvenlik Yenilikleri

    Tartıştığımız deneyimleri etkin bir şekilde yürütmek için IoT özellikli sistemler de güvenli olmalıdır. Bilgisayar korsanlarının, IoT cihazları aracılığıyla otel ağlarına erişip, örneğin bir IoT akvaryum sensörünü ele geçirme yoluyla veri çalmaya çalıştıklarını gördük.

    Gelişmiş IoT güvenlik seçenekleri arasında, bağlı IoT cihazlarınızı ağınızda ayrı bir noktada tutmak için "bölgeler"(zone) içinde gruplandırma olanağı bulunur. Böylelikle ürün etiketleri (asset tracking tag) için farklı bir kural seti yazıp, ağa bağlı kapı kilitleri için ise farklı bir kural seti tanımlayarak farklı alanlar için özelleştirilmiş güvenlik politikalarını uygulama olanağı sunar.

    Ayrıca en iyi çözümler, gerçek zamanlı zekayı, gelişmiş analitiği ve AI yapay zeka tabanlı makine öğrenimini kullanırlar. Bu tür araçlar, kullanıcı veya cihaz davranışlarındaki (mili saniyelik hızlarda) değişiklikleri sezebilir ve bu da sizin çevre savunmalarınızdan kaçan bir saldırıyı açıkça gözlemlemenize yardımcı olabilir. Saldırıdan etkilenen cihazlar daha sonra otomatik olarak karantinaya alınabilir ve araştırılması için belirlenen bir kişiye bir uyarı gönderilir.

    Özel konuk deneyiminizin modernizasyonu ne gerektirirse gerektirsin, IoT'nin 2018 ve sonrasında hayati önem taşıyan bir rol oynayacağı açıktır. Kullanımdan en iyi şekilde faydalanabilmek için, organizasyonunuzun diğerlerine göre öne çıkmasına yardımcı olacak seçenekleri şimdi düşünmenin zamanı geldi.

  2. #2
    Acemi Üye Array
    Üyelik tarihi
    Sep 2019
    Yer
    Россия
    Mesajlar
    4
    İtibar Gücü
    0

    Otelcilik Sektöründe 2018 İçin En Gözde 4 IoT Trendi

    It is an amusing piece

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Metin2 Pvp Serverler 2018
    By dent in forum Genel
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21-01-2018, 01:05
  2. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02-02-2017, 16:39
  3. Sound İçin??
    By sergenyapim in forum PC Bilesenleri ve Genel Donanım Konuları
    Cevaplar: 11
    Son Mesaj: 26-08-2006, 22:30
  4. İntel diyor ki: Çiplerin Geleceği Tıp Sektöründe
    By C@GL@R in forum Kullanıcıların gönderdiği haberler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09-12-2004, 15:09

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


Donanım forumu - Byte Hesaplayıcı - Notebook tamir Beşiktaş - beşiktaş bilgisayar servisi - beşiktaş bilgisayar servis - beşiktaş notebook servisi - beşiktaş servis - Beşiktaş Kamera Kurulumu -
 

SEO by vBSEO 3.6.0 RC 2