Yıllardır süren terörle mücadele konusunda yapılan hatalar konusunda Silahlı Kuvvetler mensuplarının özeleştirileri devam ediyor. Milliyet gazetesine konuşan paşalardan sonra ismi belirtilmeyen bir emekli subay Aktüel dergisine ilginç açıklamalarda bulundu. 21 Ekim 2007 tarihinde baskına uğrayan taburun bulunduğu Dağlıca'da iki yıl görev yaptığı belirtilen emekli subayın işte ortaya attığı iddialar:

Özel harekatçıların ellerindeki silahlar alındı

"Asker ve jandarma gibi polis özel harekat da terörle mücadele için büyük çaba sarfetti. 2001'de Genelkurmay, polis özel harekatın elinden ağır piyade silahlarını aldı. Bir orgeneral yanımda konuştu: 'Bunların ellerinde silahlar tehdittir, tehlikelidir.' O günden beri eğitim ve atış yapamayan özel harekatçı polislerin şimdi güneydoğuya görev gönderildiğini biliyor musunuz? Bir hata da 2001'de jandarma istihbarat grup ve timlerinin kapatılmasıydı."

6 yıl gazino müdürlüğü yapanı paşa yaptılar

"Paşalarımızın pek çoğu harekat bölgesini bile görmez. Öte yandan iyi savaşmış generaller, komutanlar, paşalar da var. Mesela biri nerede operasyon varsa o tepede askerinin yanında çadırda yatıyor, karargahını kuruyor, operasyonunu oradan yönetiyor....Ama ne hikmetse 6 yıl gazino, üstüne 2 yıl orduevi müdürlüğü yapan adamı general yapıyoruz. Ödül ve terfi sistemi adil değil."


www.polisajans.com dan alıntı