Merhabalar. Daha önceki yazılarımızda Practica Tp 8.1 Tablet Pc Ön İnceleme‘sini sizlerle paylaşmıştık. Bu kez ise yaklaşık 10 gündür kulanmakta olduğum Practica Tp 8.1 Tablet Pc ile ilgili kişisel yorumlarımı da katacağım geniş bir inceleme yazısı yazmak istiyorum.

Google’da yaptığım çeşitli aramalar sonucu Practica Tp 8.1 Tablet Pc ile ilgili karşılaşılan en büyük sorunlardan bir tanesininGoogle Play Android Market yükleyememe sorunu olduğunu görmekteyim. Bu soruna geçiş yapmadan önce sizlere Practica Tp 8.1 Tablet Pc ile ilgili bir takım gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
Practica Tp 8.1 Tablet Pc Görünüş Özellikleri

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, Practica Tp 8.1 Tablet Pc‘yi elinize aldığınızda tablet pc‘nin oldukça ağır bir pc olduğunu farkedebiliyorsunuz. Fakat bu ağırlık tablete kötü olarak yansımamakla birlikte daha ciddi bir hava kattığını söyleyebilirim. Cihazın ekran çözünürlüğü bana yeterli gelmemiş olsada, internet, film, e-book gibi uygulamalarda herhangi bir sıkıntı yaşamayorsunuz. Ayrıca Practica Tp 8.1 Tablet Pc‘nin bana göre alternatif tabletlere göre oldukça ince tasarıma sahip olduğunu söyleyebilirim. Ancak kasa kalitesi konusunda henüz tam bir kanıya varmış değilim. Ancak kutu içeriği ile birlikte gelen taşıma kılıfı ile kullandığınızda oldukça güvenli ve fonksiyonel bir kullanım imkanı sunduğunu açıkça söyleyebilim.
Practica Tp 8.1 Tablet Pc’nin dokunmatik ekran performansının şu anda kullanmakta olduğum Samsung Galaxy Fit cep telefonunun dokunmatik performansı ile hemen hemen aynı olduğunu düşünmekteyim. Şu ana kadar dokunmatik ekran ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım fakat yüksek kontrast ayarlarında ekranın az da olsa ısındığını söylemek isterim.
Practica Tp 8.1 Tablet Pc‘nin yan alanında bulunan ses açıp kapatma ve ekran kilidini sağlayan tuşların oldukça sağlam karakterde olduğunu söylebilirim. Ayrıca cihazı mini usb kablo aracığı ile Turkcell ve Avea gibi operatörlerin modemleri aracılığı ile internete bağlamanız mümkün. Ek olarak usb çoğaltıcı gibi aparatlar kullandığınız taktirde mause ve klavye ile de kullanmanız mümkün. Yapmış olduğum testler aracılığı wireless mause ve klavyelerde de sorunsuz kullanım imkanının olduğunu söyleyebilirim.
Practica Tp 8.1 Tablet Pc ile ilgili çekmiş olduğum görsellere buradan göz atabilirsiniz.







Practica Tp 8.1 Tablet Pc Yazılım Ve Donanım Özellikleri

Practica Tp 8.1 Tablet Pc‘nin Android 4.0 işletim sistemi ile geldiğini biliyoruz. Bu işletim sisteminin cihazda hiç sırıtmadan rahatlıkla kullanılabildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Ayrıca görsellerden de anlaşılabileceği gibi tablette Yandex Shell uygulaması kullanmama karşın hiç bir takılma, donma gibi problemlere şahit olmadığımı söylemek isterim.
Practica Tp 8.1 Tablet Pc‘nin yazılım olarak eksiklerinden birinin Android Market uygulamasının yüklü olarak gelmemesi‘ni gösterebiliriz. Bu sorunun çözümünü ben şu şekilde buldum.
Practica Tp 8.1 Tablet Pc Android Market Sorunu Çözümü!

Practica Tp 8.1 Tablet Pc’ye Android uygulamalarını yüklemek ve uygulamalarınızı güncel tutmak için Android işletim sistemli herhangi bir cihaza ”Apk Share” isimli Android ygulamasını yükleyin. Google Play Store’dan seçtiğiniz uygulamaları cihazınıza yükledikten sonra bu program aracılığı ile yüklediğiniz uygulamaların yedeklerini .Apk olarak hafıza kartınızda depolayabilirsiniz. Bu sayede .Apk dosyalarını tabletinizin hafıza kartına kopyalayarak Google Android Market’in tüm nimetlerinden sonuna kadar yararlanabilirsiniz. Praktica’nın resmi web sitesi ve çeşitli forumlarda altarnetif market uygulamaları bulunsa da bana göre en iyi yöntemin bu olduğunu söyleyebilirim.
Cihazın yazılım ve donanım özelliklerinin gayet uyumlu çalıştığından söz etmiştik. Bir önceki model olan Practica Tp 8 Tablet Pc‘nin aksine Practica Tp 8.1 Tablet Pc‘de 1 GB Ram bulunması uygulama seçeneğinizi genişletmekle birlikte ram sorununu ortadan kaldırmış diyebilirim.
Son olarak Practica Tp 8.1 Tablet Pc’nin şarj süresinin ortalama değerlerde olduğunu söyleyebilirim. İnternet ve oyun testlerimde şarj süresinin maksimum 5 saat ile sınırlı kaldığını gördüm. Bekleme durumunda ise 27 saat gibi rakamlara ulaştığına şahit olsamda, bu durumun cihazda bulunan Lityum polimer pil yapısından kaynaklandığını söyleyebilirim. Bu piller diğer pillere göre bekleme durumda daha uzun batarya süreleri vadede biliyor.
Practica Tp 8.1 Tablet Pc ile ilgili tüm sorularını yorum alanından bizlere ulaştırdığınızda, çözümü ben ve arkadaşlarım en kısa sürede sizlere aktarağımızı bilmenizi isterim.
Bir sonraki inceleme yazımızda görüşmek dileğiyle…
Kaynak:
Practica Tp 8.1 Tablet Pc Ayrıntılı İnceleme | Teknoloji Haberleri - PC Günlüğü