Samsung'un gelecek yıl ki amiral gemi modeli Galaxy S6 için meraklı bekleyiş devam ederken, model ile ilgili sızıntılar gelmeye de devam ediyor. Ancak son sızıntı biraz kafa karıştırıcı.


Sızan görsellere göre Galaxy S6 modelinin yekpare alüminyum gövdeye sahip olacağı neredeyse kesin gibi. Ancak yeni bilgiler Snapdragon 801 yongaseti ve Full HD ekran ile geleceği yönünde.



Galaxy S5 ile benzer özellikleri olacağı anlaşılan bu yeni modelde 5.2 veya 5.5 inçlik ekran boyutlarından birisinin tercih edileceği belirtiliyor. Ancak donanım itibariyle Galaxy S6 modeli döneminin rakipleri ile mücadele etmekten uzak kalacak. Görseldeki floresan sarısı rengi modelin daha fazla renk seçeneğine sahip olacağını gösteriyor.



Diğer bir ayrıntı ise Galaxy S6 modelinin bir de premium versiyonunun olacağı yönünde. Bu modelde 5.3 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlükte Super AMOLED ekran, Snapdragon 810 yongaseti, 4GB RAM ve retina tarama şeklinde özellikler yer alacak.


Yani gelecek yıl tüketiciler Galaxy S6 standart veya premium sürüm arasından tercih yapmak durumunda olacak. Aslında bu Samsung'dan alıştığımız bir davranış değil. Zaman zaman amiral gemilerin kısıtlı bölgeye özel olmak üzere daha gelişmiş versiyonlarını gördük ancak ilk kez tüketiciye iki amiral gemi seçeneği sunuluyor.


Görseller ne kadar gerçeğe yakın bilinmiyor. Bu bakımdan bir fikir yürütmek zor. Ancak akla gelen ilk konu Samsung'un düşük satış ihtimaline karşı Galaxy S6 modelinin maliyetini biraz düşük tutmak ve asıl donanımı daha yüksek fiyat etiketine sahip olacak Galaxy S6 Premium versiyonuna koymak. Önümüzdeki haftalarda Galaxy S6 ile ilgili daha fazla bilgi internete düşecektir.