Yeni Cintiq Companion ve Cintiq Companion Hybrid, sırasıyla Windows 8 ve Android uygulamaları için, diledikleri yer ve zamanda çalışma arzusunda olan kullanıcılara yönelik olarak yaratıcı tabletlerde profesyonel ekran kalemi performansı ortaya koyuyor.
Yaratıcı toplumun gelişmekte olan eğilimlerinde en üst sıralarda yer alan ve profesyonel müşterilerinin yoğun taleplerine yanıt veren Wacom, yeni Cintiq Companion yaratıcı tabletleri ile yaratıcılık deneyimini masaüstü ortamından mobil ortama doğru genişletiyor.
Yaratıcı profesyonellere diledikleri ortamda çalışma olanağı sağlayan Cintiq Companion sınıfında iki model mevcut. Cintiq Companion, Windows 8 ve yaratıcı yazılımların tüm versiyonlarında çalışıyor ve müşterinin Wacom Cintiq ürünlerinden bekleyebileceği her talebi karşılıyor. Diğer taraftan, Cintiq Companinon Hybrid, bir Mac ya da PC’ye bağlandığında geleneksel bir Cintiq işlevi görmekle beraber, mobil bir cihazla birlikte kullanıldığında doğru uygulamalarla yaratıcı süreçleri başlatmak ve ince taslak çalışmaları yapmak için yeterli güce sahip tek başına br Android™ tablet gibi çalışıyor.

Yeni tabletler yaratıcı iş akışına sonsuz özgürlük sağlayacak şekilde geliştirilmişlerdir. Ayrıca, Cintiq 13HD ve Cintiq 22HD touch’ın, dokunmatik kontrollü full HD görüntüsü ve Wacom Pro Pen’in 2048 basınç seviyesinde ve dikey hareket hassasiyetinde olduğu gibi örnek güç aktarma öğeleri ile mobil kullanımda da farklı bir Cintiq deneyimi sağlamaktadırlar.

Make the world your studio – Cintiq Companion ile her zaman her yerde oluşturun

Günümüzde yaratıcı profesyoneller, stüdyolar, müşteri ofisleri, ortak toplantı alanları, kafeler, uçaklar, trenler gibi çeşitli ortamlarda yaratıcılıklarını ortaya koyabilmelerine olanak sağlayan yüksek performanslı donanım ve yazılıma ihtiyaç duymaktadırlar. Cintiq Companion ister stüdyo ortamında olsun isterse hareket halinde olsun üretken sanat ve tasarım çalışmaları için gerekli her şeyi sunarak yaratıcı serbestiyi desteklemektedir. Çok amaçlı bir mobil iş istasyonu, 3. kuşak Intel® Core™ işlemci ve isterseniz herhangi bir karakteri dizayn edebileceğiniz yada fotoğraf rötuşu yapabileceğiniz güçte bir Intel® HD Graphics 4000 kartı olan tam donanımlı bir Windows 8 tablet sunmaktadır. Mükemmel yaratıcı sonuçlar için, Wacom iki model önermektedir. Biri 8 GB bellek ve 256 GB SSD belleği olan Window 8 işletim sistemli; diğeri ise 8 GB bellk ve 512 GB SSD belleği olan Windows 8 Pro işletim sistemli model.

Adobe ürün yönetimi üst düzey yöneticisi Maria Yap, Cintiq Companion’la ilgili olarak “Cintiq Companion’un yaratıcı profesyonellerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanmış olmasından memnuniyet duymaktayız. Cintiq Companion’u, Adobe® Photoshop® için mükemmel bir mobil platform yapmak için, en iyi özelliklere sahip bir modeli ortaya çıkarmak üzere Wacom’la birlikte çalıştık.” dedi. “Cintiq Companion, Photoshop Creative Cloud ™’un en son sürümü için geliştirilmiş ve yaratıcı profesyonellere stüdyo dışına çıkma ve kendilerini en iyi hissettikleri yerde yaratıcılıklarını ortaya koyma olanağı sağlamaktadır."
Intel Premium Notebook pazarlama Müdürü Chris Silva ise “Geçtiğimiz yıl, Cintiq Companion’u ortaya çıkarmak için Wacom ile yakın temas halinde çalıştığımız için heyecanlıyız” dedi.
“Intel’in güçlü ve kompakt işlemcileri Wacom’un yaratıcı kalem görüntülerindeki uzmanlığı ile birlikte, özellikle görsel sanatlarla uğraşan çizim, tasarım ve boyama işlerinde profesyonel bir mobil çözüm ihtiyacı olan kişiler için dizayn edilmiş ve diğerlerinden çok farklı bir ürün olan Cintiq Companion’u hayata geçirmiştir.”
Cintiq Companion Hybrid – Dijital sketchpad iş başında
Çizim, tasarım ve boyama yapmanın yanında, profesyonel yazılımlarını bir Mac ya da PC’ye bağlı iken kullanmak isteyen çizimciler ve tasarımcıların talepleri için Cintiq Companion Hybrid ikisi bir arada çözüm sunuyor. Cintiq Companion Hybrid bir Mac ya da PC ‘ye bağlandığında geleneksel Cintiq gibi işlev görmektedir. Bağlantı kesildiğinde, Android™ uygulamalarıyla kolay ve anlık çalışmalarda ideal kullanım sağlıyor. Tablet güçlü Nvidia ® Tegra ® 4 işlemci, Android Jellybean ve özel tasarım, boyama ve tasarım amaçlı kullanılan yeni Wacom Creative Canvas ve Manga oluşumunun ilk aşamaları için kullanılan Wacom Manga Canvas gibi yazılımlarla birlikte geliyor. Stüdyo ortamına döndükten sonraki geliştirmeler için, kaba taslaklar kolaylıkla bir bilgisayara transfer edilebilir ya da kolay ve önceden yüklenmiş olan ASTRO File Manager™ sayesinde direk olarak paylaşılabilir. 16 GB ve 32 GB olmak üzere Cintiq Companion Hybrid’in iki versiyonu mevcuttur.
Profesyonellerin Wacom Cintiq’ten bekledikleri, kişiselleştirilebilen yeni ekran kontrolleri, ExpressKeys, Rocker Ring ve Radial Menü de dahil olmak üzere bütün zamandan tasarruf yöntemleri hem Cintiq Companion hem de Cintiq Companion Hybrid ile entegre hale getirilmiştir. Gerçek bir mobil çalışma tarzı oluşturmak için, Cintiq Companion ailesi, WiFi bağlantısı, Bluetooth® (Cintiq Companion version 4.0 ve Cintiq Companion Hybrid version 3.0), ön/arka HD kameralar (2 M pixels/8 M pixels) aramalar ve video gösterimleri için stereo kulaklık ve mikrofon gibi birtakım etkileyici mobil iletişim özelliklerini kapsamaktadır.
Yaratıcı profesyonellerin uzun çalışma saatlerini dengeleyebilmeleri için ihtiyaç duydukları konfor ve ergonomiyi sağlayan, ayarlanabilir ve ayrılabilir, yatay konumdan dikey konuma dört çalışma açısı sunan bir stant, her iki ürünle birlikte geliyor.
Fiyatlandırma ve Stok Durumu
Cintiq Companion’un (256 GB versiyonu) fiyatı 1,899.90 Euro ve (512 GB versiyonu) 2,399.90 Euro’dur. Cintiq Companion Hybrid fiyatı (16 GB) 1,399.90 Euro ve (32 GB) 1,499.90 Euro’dur. Tüm fiyatlara KDV’dir.
Cintiq Companion hakkında daha fazla bilgi için lütfen Wacom websitesini Cintiq Companion | Wacom ve Wacom Europe’un videolarını YouTube’s kanalından Cintiq Companion - EN - YouTube ziyaret edebilirsiniz. Cintiq Companion Hybrid için lütfen Cintiq Companion Hybrid | Wacom veya Cintiq Companion Hybrid - EN - YouTube sitelerini ziyaret ediniz.
###