Western Digital, Çığır Açan ArmorLock Güvenlik Platformuyla Veri Korumada Yeni Bir Standart Belirledi


Üst Düzey Güvenlik, Basitlik, Performans ve Güvenilirliği Birleştiren Yeni Platform ve İlk ArmorLock Şifreli NVMe SSD, Profesyonel İş Akışlarını Yeniden Tanımlıyor
Western Digital (NASDAQ: WDC), yeni nesil güvenlik ile bir veri altyapısı oluşturup, dünyanın en büyük veri zorluklarına çözüm sağlama misyonunu vurgulayarak, ArmorLock™ Güvenlik Platformunu tanıttı. Veri güvenliğinin nasıl yapılması gerektiğini yeniden tanımlayan veri şifreleme platformu ArmorLock Güvenlik Platformu, finans, kamu, sağlık hizmetleri, BT kurumları, hukuk, medya ve eğlence gibi çeşitli sektörlerde veri merkezli ve kritik içerikli depolama kullanım durumlarının çeşitli güvenlik ihtiyaçlarına yardımcı olmak için oluşturuldu. Veri güvenliği kaygılarının artmaya devam ettiği görünürken, Western Digital platformu çeşitli depolama çözümlerinde uygulamayı planlıyor.

Bu gelişmiş teknolojiden yararlanan ilk ürün olan yeni G-Technology™ ArmorLock™ şifreli NVMe™ SSD, medya ve eğlence sektöründeki üreticiler için kullanımı kolay, yüksek performanslı, yüksek kaliteli bir güvenlik depolama çözümü sunmak üzere tasarlanmıştır. Medya dosyalarının ele geçirilmesi ve filmlerin sızdırılması tehdidi ile karşı karşıya kalan stüdyolar, ajanslar ve özellikle yatırımcılar, kritik içeriği korumanın daha iyi bir yolunu arıyorlar. Çoğu endüstrinin odak noktası bulut güvenliği olmasına rağmen, veriler genellikle kritik ticari içeriği barındıran taşınabilir depolama cihazlarında savunmasız kalıyor.

İş akışlarını kesintiye uğratan ve dijital varlıklara hızlı erişimi engelleyen parola tabanlı şifreleme teknolojilerinin aksine ArmorLock Güvenlik Platformu, içerik sahibinin verilere nasıl ve kim tarafından erişildiğini kontrol etmesine olanak tanıyan benzersiz bir güvenlik sunuyor. ArmorLock şifreli NVMe SSD, kritik görevli içeriği korurken, basit, güvenilir ve hızlı bir teknoloji sağlıyor.

Western Digital’da kıdemli başkan yardımcısı ve Tüketici Çözümleri Ürünleri genel müdürü olan Jim Welsh, “Müşterilerimiz için veriler ve dijital varlıklar onların temel rekabet avantajlarıdır ve birçok sektörde bu kaynakları korumak için şifreleme zorunlu hale gelmiştir. ArmorLock Güvenlik Platformunu, veri ihlallerine karşı korunmaya yardımcı olurken, veri kullanılabilirliğini engellemeden veri gizliliğini sağlamak için dünyanın yeni temel teknolojilere ihtiyaç duyduğu inancıyla oluşturduk. Bu yeni platformu birinci sınıf NVMe SSD ürünlerimizle birleştirerek, müşterilerimizin yaratıcı iş akışlarını güvence altına almaya çalışırken karşılaştıkları gerçek sorunları çözmeyi hedeflerken, aynı zamanda verilerini büyük ölçekte ve hızlı bir şekilde elde etmelerine, korumalarına ve erişmelerine olanak da tanıyoruz” dedi.

Yeni ArmorLock Platformu Yeni Nesil Güvenliğe Kolayca İzin Veriyor
ArmorLock Güvenlik Platformu, Western Digital’ın herkesin kolayca kullanabileceği, ileri teknolojili, yüksek kaliteli güvenlik ürünlerini mümkün kılan veri depolama çözümleri sağlama konusundaki kararlılığını göstermektedir. Geniş kapsamlı bir teknoloji seti, ArmorLock ürün yaşam çevriminin üretimden kutudan çıkar çıkmaz kuruluma hazır yapıya, alan içi güncellemelere ve en yeni akıllı telefon ve masaüstü platformların bazılarında doğrudan donanım destekli modüllere ve biyometrik korumaya bağlanan yapılandırma ve şifre yönetimine kadar her şeyi kapsıyor. İnsanların kritik verileri yönetme şeklini iyileştirmeye yardımcı olmak için tasarlanan ArmorLock platformu, her ikisini aynı anda sunarak verilere hızlı erişim ve gizlilik arasında birinden ödün vermeyi de ortadan kaldırıyor.

RISC-V ve OpenTitan ile açık kaynağa yaptığı eski katkıları temel alan Western Digital, ArmorLock Güvenlik Platformunun temelini oluşturan yüksek performanslı çekirdek kriptografi kütüphanesi olan Sweet B'nin açık kaynak sürümünü de duyurdu. Sweet B, açık kaynak eliptik eğri kriptografisinde yeni bir güvenlik ve güvence düzeyi sağlamak üzere tasarlanmıştır ve GitHub deposu, dokümanları, kapsamlı bir test paketini ve güvenlik araştırma şirketi Trail of Bits tarafından gerçekleştirilen bağımsız bir üçüncü taraf denetimini içerir.

ArmorLock Güvenlik Platformunun temel özellikleri şunları içerir:

  • Her cihaza bir güven kökü ve dijital ürün güvenilirliği sertifikası sağlayan üretim teknolojileri
  • Doğrudan ArmorLock uygulamasından sağlanan basit ve sağlam ürün yazılımı güncellemeleri
  • Yan kanal saldırısını azaltma özelliğine sahip açık kaynaklı, üçüncü taraflarca denetlenmiş temel kriptografi
  • Platformun uygulama mağazaları aracılığıyla sunulan korumalı akıllı telefon ve masaüstü uygulamaları - özel bir yükleyici gerektirmezler
  • Dokunmadan gerçekleştirilen sertifika tabanlı konfigürasyon ile kablosuz ve kablolu bağlantılar üzerinden iletişim
  • Depolama şifrelemesini donanım destekli biyometrik kimlik doğrulamaya doğrudan bağlayan, parolasız kimlik doğrulama ve anahtar değişimli teknolojiler
  • ArmorLock cihazı kaybolsa veya çalınsa bile gizliliğinizi korumaya yardımcı olan sıfır bilgili genel anahtar yönetimi


Profesyonel Düzeyde Hız ve NVMe Teknolojisiyle Üst Düzey Güvenlik
ArmorLock şifreli NVMe SSD - SuperSpeed USB 10Gbps portu üzerinden 1000MB/saniyeye * kadar okuma ve yazma hızları sunar - hem kullanım kolaylığını hem de yeni nesil "sıfır bilgi" güvenliğini birleştirerek yüksek hızlı şifreleme ürünleri için yeni bir standart belirliyor. ArmorLock uygulamasıyla kullanıcılar, yüz tanıma, parmak izi veya telefonun şifresini kullanarak, kayıp şifrelerin son tarihlerin kaçırılmasına neden olmasını engelleyerek, telefonlarıyla kablosuz olarak cihazın kilidini açabilirler. SSD, PIN'leri sürücüye bağlamaya gerek kalmadan işbirliğini mümkün kılarak iş akışını engellemeden şifreleme sağlar.

ArmorLock mobil ve masaüstü uygulamaları filo yöneticilerine, birden çok sürücüyü yapılandırma ve yönetme, birden çok kullanıcıdan kimlerin erişebileceğini kontrol etme yeteneği de sağlar. İçeriğin fiziksel konumlar arasında güvenli bir şekilde gönderilmesini gerektiren işbirliğine dayalı iş akışları için özellikle önemli olan ArmorLock cihazlarındaki yeni nesil güvenlik, ekiplerin, popüler mesajlaşma ve e-posta servislerini kullanarak sürücüleri paylaşmadan önce uzak kullanıcıların yetkilendirilmesini sağlar.

ArmorLock şifreli NVMe SSD ve ArmorLock uygulamasının diğer temel özellikleri şunlardır:


  • ArmorLock uygulaması yoluyla akıllı telefonunuzla kurulumu basittir ve kilidini açmak kolaydır
  • Yüksek dereceli 256 bit AES-XTS donanım şifrelemesi
  • Tek adımda favori dosya sisteminizi güvenle silme ve yeniden formatlama
  • Sürücünün bilinen son konumunu harita üzerinde takip etme
  • Sürekli güvenlik desteği, iyileştirmeler ve yeni özellikler için alanda güncellemeler
  • IP67 toz/su direnci, 3M'ye kadar düşme koruması *** ve 1000lb ezilme direnci ile çok yüksek dayanıklılık