Harici depolama çözümlerinde Dünya lideri WD bugün yeni My Book Elite masaüstü harici diskini duyurdu. Yeni disk değişebilir e-label yeniliğiyle geliyor. Diski bilgisayara bağladığınızda üzerindeki e-label kısmında ne kadar disk alanı kaldığını gösteren yenilik gerçekten de başarılı olmuş. WD SmartWare ile otomatik ve devam edebilen yedekleme yapabildiğiniz üründe, 256bit donanımsal şifreleme mevcut. Marketlere 1TB, 1.5TB ve 2TB kapasite ile gelecek olan ürün 170$-280$ fiyat aralığında alıcı bulacak.

E-label sayesinde kullancılar kolaylıkla disklerine isim verebilecek ve görüntüsü de aynı kağıt üzerindeki mürekkep gibi olacak. Kapasitenin yanında diskin kilitli olup olmadığı da bu yenilik ile kontrol edilebilecek.

Ürünü bilgisayara taktığınızda disk ile integre olan WD SmartWare yazılımı basit bir şekilde kuruluyor ve ilk yedekleme işlemi otomatik olarak yapılıyor. İlk yedekleme işleminden sonra otomatik olarak herzaman, değiştirme ya da dosya ekleme işlemlerinden sonra kullancı dosyaları yedekleniyor.

Yeni My Book Elite eşsiz e-label akıllı göstergesi ve entegre WD SmartWare yazılımı ile kullanıcılara başarılı bir kullanım sunuyor. Disk, bu başarımın yanı sıra çok da pratik bir kullanıma sahip.

USB 2.0 arayüzü ile gelen disk, NTFS formatı ile Windows XP, Vista ve 7 işletim sistemleri ile uyumlu.