EvernoteHello iOS’dan sonra artık Android’de
Dünyadaon milyonlarca insanın bilgisayarları, cep telefonları ve tabletleriaracılığıyla her konuda her şeyi hatırlamalarını sağlayan ve Türkiye’de de çokilgi gören Evernote, altıay önce yeni uygulaması olan EvernoteHello’yu kullanıcılarına tanıtmıştı. Şimdiise iOS’dan sonra Android için “EvernoteHello”nun piyasaya çıkışını duyuruyor.EvernoteHelloücretsiz olarak indirilebiliyor: http://evernote.com/intl/tr/download/
EvernoteHello Nedir?
EvernoteHello insan beynininişleyiş biçimini taklit edecek şekilde tasarlandı. Biriyle karşılaştığımızda,beynimiz bağlantılar kurmaya başlar. İsimler ve yüzler ile zaman, mekânarasında bağlantı kurar. Ne yazık ki, çok uzun bir süre boyunca insanları adresdefterlerinden alfabetik olarak hatırlamak zorunda kaldık. İşte EvernoteHellotam da burada devreye giriyor. Biriyle tanıştığınızda, EvernoteHello genelözellikleri almasının yanında, yüz, kronoloji, yer, notlar ve daha fazlasınıekliyor.
Nasıl işliyor?
EvernoteHello;tanıştığınızkişiler, sizin profiliniz ve rastlaştıklarınızın mozaiği olmak üzere üçkısımdan oluşuyor.
Birini EvernoteHello’ya eklemekiçin; bilgiyi kendiniz girebilirsiniz; bilgileri adres defterinizdençekebilirsiniz; veya telefonunuzu karşınızdaki kişiye uzatıp iletişimbilgilerini girmesini isteyebilirsiniz.
Hangisini seçerseniz seçin, süreçson derece hızlı ilerliyor. Birini adres defterinizden eklerseniz, isim,telefon numarası ve e- mail adımlarını atlayabilirsiniz. Uygulama ilekarşılaştığınız bir kişinin fotoğrafını da çekip profiline ekleyebilirsiniz. LinkedInhesabınızla bağlantıdaysanız, uygulama e-mail adresini bir Linkedln hesabıylaeşleştirmeye ve eksik bilgilileri tamamlamaya da çalışacaktır.Kurulumsürecinde, EvernoteHello ile LinkedIn hesabınız arasında bir bağlantıkurabilirsiniz. Bunu yapmak, uygulamanın karşılaştığınız kişilerin LinkedInhesaplarına referans vererek hızla zengin profiller oluşturmasına olanaktanıyacak.
Rastlaşmalar
Birini EvernoteHello’ya eklereklemez, uygulama anında karşılaşmanın bağlamı olan bir rastlaşma oluşturuyor.Rastlaşmalar mekanın haritası ve cadde görünümünü, aynı zamanlarda karşılaştığınızdiğer kişilerin profiline bağlantıları, kişi hakkında notları, ilave resimlerive Evernote hesabınızdaki tüm ilgili notları içeriyor.
Mozaik
Mozaik, EvernoteHello’nunikonikana ekranıdır. Karşılaştığınız herkesin kronolojik olarak yerleştirilen yüzleriniiçeriyor. Kişinin profilini ve rastlaşmaların tarihçesini görüntülemek için biryüze dokunmanız yeterli. Mozaik kronolojik olduğu için, aynı kişiyle birden çokkez karşılaşmanız mozaikte birden fazla kez belirecektir.
Takvimler,çağrı geçmişi, SMS ve e-mail
EvernoteHello’nun karşılaşmaküzere olduğunuz kişileri tahmin etmek üzere tasarlanmış olan bir dizi akıllıözelliği de var. Bunu takviminizden gelecek etkinliklere ve yakın zamandakimleri aradığınıza ve kimlere mesaj gönderdiğinize bakarak gerçekleştiriyor.Tüm bunlar EvernoteHello’nun zamandan tasarruf etmesini sağlıyor, çünkü her şeyimanüel olarak yazmayı gerektirmiyor.
Biriyle karşılaştığınızda,EvernoteHello o kişiye iletişim bilgilerinizi ve fotoğrafınızı içeren bire-mail gönderir. Karşılaşmayı pekiştirmek için biçilmiş kaftan! Bu özelliği dilersenizprofil ayarlarınızda devre dışı bırakabiliyorsunuz.