Eaton’ın XC300 modüler PLC’si, makine ve sistem üreticilerinin, geliştirilmiş, modern otomasyon konseptlerini gerçekleştirmelerine izin veriyor – özellikle XN300 I/O sistemi ve XV300 dokunmatik panel ile birlikte kombine edildiğinde. Yüksek bir performansa ve mükemmel iletişim özelliklerine sahip olan modüler denetleyicinin hızlı çevrim süreleri, makine için daha yüksek verimlilik oranlarına olanak tanıyor. Çeşitli arayüzleri sayesinde denetleyici, geniş bir uygulama yelpazesi için evrensel ve esnek bir veri düğüm noktası olarak oldukça uygun. Entegre bir OPC sunucu, M2M iletişiminde standartlaştırılmış veri transferine izin veriyor, böylece otomasyon mimarisinde kesintisiz bir entegrasyona olanak sağlarken Endüstri 4.0’a doğru basit bir yol da oluşturuyor.

Linux temelli sistem, CODESYS 3 kullanılarak programlanmış ve CANopen, easyNet ve Modbus RTU’dan EtherCAT, Modbus TCP, Ethernet/IP yoluyla OPC UA/Scada’ya kadar yaygın kullanılan pek çok arayüzü ve alan veriyolu protokolünü desteklemektedir. Modüler makineler, ağa bağlı tesisler ve üretim konseptlerinde XC300, yüksek esnekliği sayesinde avantajlarını gösteriyor. Denetleyici, farklı ağ adreslerine dayanan üç farklı Ethernet ağının çalışmasına izin veriyor. Örneğin, bağımsız ağlar, mobil, M2M ve SCADA iletişimi için ayarlanabiliyor. Bu şekilde, güvenlik ve performans açısından ağla en uygun şekilde eşleşiyor. Denetleyici ayrıca, dört I/O kanalı üzerinden kendi besleyicisini sağlıyor.

Entegre web sunucuları, akıllı telefon ve tablet cihazlarının ekranları için HTML5 özelliği ile, CODESYS 3 görüntülemesini ve cihaz yönetimini destekliyor. Kurulmuş programlar ve kütüphaneler, bütün XC ve XV cihazları için destek sağlıyor, böylece yeniden geliştirme süresi ve maliyetinden tasarruf ediliyor. Hızla kopyalanabiliyorlar ve bir mikro SD kart veya bir USB çubuğu kullanılarak seri üretim için diğer cihazlara da kolayca aktarılabiliyorlar.

Eaton, ekipmanları ve sistemleri yetkisiz erişimlere karşı korumak için, güncel iletişim ve güvenlik standartlarını uyguluyor. XC300, hem kriptolu onay mekanizmalarını (TLS/IPSec) hem de sertifikaya dayanan yetkilendirmeyi destekliyor.

XN300 I/O sisteminde olduğu gibi, XC300 denetleyicisi de DIN rayına güvenli bir şekilde klipsleniyor. Bir XC300, 32 adede kadar XN300 genişleme modülünü kontrol edebiliyor. Pratik montaj konsepti ve eklerin bağlantı seviyeleri, en zorlu alanlara montajı basitleştiriyor ve istasyonların ön montajını mümkün kılıyor.

XC300, XN300 ve XV300 ürün serileri ile Eaton, ekipman ve tesis mühendislerine, Endüstri 4.0 konseptlerini destekleyen ve müşterileri için değer katan, tutarlı ve geleceğe yönelik otomasyon mimarileri tasarlama fırsatı sunuyor. XC300 ve XN300 uzak I/O sistemi, kompakt ve yerden tasarruf sağlayan bir ünite oluştururken, XV300 paneli de yüksek çözünürlüklü kapasitif çoklu dokunmatik ekran ile HMI görüntülemeyi idare ediyor.

Eaton'ın görüntüleme yazılımı Galileo ve XN300 Assist yazılım aracı, CODESYS programlama yazılımıyla birlikte, mevcut ve yeni otomasyon sistemlerini destekliyor ve projelerin hızlı ve kolay bir şekilde uygulanmasına izin veriyor.