Gemalto, Güvenli Uçtan Uca e-Devlet Hizmetleri için Yeni Coesys Uygulama Portföyünü Piyasaya Sürüyor


Istanbul, 13 Ekim 2012 – Dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto, bugün, karmaşık güvenli ulusal kimlik programları uygulayan devlet kurumları için özel olarak tasarlanmış olan yeni uçtan uca çözümler ve ilgili hizmetler portföyü Coesys Uygulama Portföyü’nü duyurdu. Bu yeni portföy, vatandaşlara elektronik belgeler ve idare yoluyla online (çevrimiçi) vergi yönetimi ve ödeme, verimli sosyal yardım dağıtımı ve dolandırıcılık azaltma gibi uygulamalar için güvenlik ve kolaylık sağlayan, şirketin en ileri kimlik tanıma ve doğrulama yazılımına dayanmaktadır. Coesys Uygulama Portföyü, hastanın hak sahibi olup olmadığının (e-Doğrulama), tıbbi masraflara ilişkin elektronik taleplerin (e-Talep) elektronik doğrulanmasına ve elektronik oylamaya (E-Oylama) da olanak tanımaktadır. Portföy, özellikle akıllı telefonlar ve tabletler de dahil olmak üzere, mobil e-Kimlik ile entegre olup, sıfır izdüşümlü ara yazılım ve hızlı uygulanabilmesi ile kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Coesys ulusal elektronik kimlikle ilgili artan sayıda uygulama yeniliklerine yanıt vererek, kurumların vatandaş merkezli uygulamaları hızla kullanıma alma ihtiyacını karşılamakta ve çok sayıda vatandaşın uygulamaları hızla kullanmasına olanak sağlamaktadır. Uygulama portföyü vatandaşların online (çevrimiçi) hizmetler kullanırken güvenli olma ihtiyacına da yanıt vermektedir. Piyasaya çıkacak olan paket, Gemalto'nun rahat ve güvenli elektronik devlet hizmetleri konusunda geçtiğimiz on yılda kazandığı deneyimi güçlendirmektedir.

Sahada kanıtlanmış çözüm tasarımı, nitelikli proje yönetimi, hızlı ve sorunsuz sistem entegrasyonunu kapsayan bu uygulamalar, Gemalto’nun birinci sınıf profesyonel hizmetlerini de geliştirmektedir. Gemalto’nun deneyimli hizmet ekipleri ve ortak ağı, eksiksiz bilgi aktarımı ve operasyonel destek sağlamaktadır.

Dünya genelinde 60’ı aşkın ulusal programa katkıda bulunan Gemalto, ulusal elektronik kimlik tanıma hizmetlerini verimlilik ve kolaylık için tasarlayan ve vatandaşların daha hızlı dağıtılan katma değerli çözümlerden yararlanmasını sağlamak yönünden benzersiz bir konumdadır.

Elektronik kimlik tanıma, online(çevrimiçi) hizmetler için gerçek bir katalizör işlevi gördü,” diye belirten Gemalto Kamu Programları kıdemli başkan yardımcısı Frédéric Trojani sözlerine şöyle devam ediyor: “Kolaylık, mahremiyeti koruma ve güvenlik, modern ve verimli e-devlet hizmetlerinin üç önemli unsurudur. Bu güçlü faktörler, ölçülebilir etkinlik kazanımlarının yanı sıra vatandaşların hızlı uyum sağlamasına ve devlet kurumlarının hizmetlerini hızla dönüştürmesine yol açmıştır”.









Gemalto Hakkında
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) 2011 yılında 2 milyar € düzeyindeki yıllık geliri ve 43 ülkede bulunan 74 ofis, 14 Araştırma ve Geliştirme merkezindeki 10.000’i aşkın çalışanıyla dijital güvenlik alanında dünya lideridir.
Gemalto olarak biz, hızla gelişen dijital toplumun tam kalbindeyiz. Dünyanın her yerinde milyarlarca insan – nerde ve ne zaman olursa olsun - keyifli ve güvenli yollarla iletişim kurma, seyahat etme, alışveriş, banka işlemleri, eğlenme ve çalışma özgürlüğünü giderek daha fazla istemektedir. Gemalto artan kişisel mobil hizmetler, ödeme güvenliği, kimlik ve mahremiyeti koruma, onaylı online hizmetler, bulut bilişim erişimi, e-Sağlık ve e-Devlet hizmetleri, modern taşıma çözümleri ile M2M (makineler arası) iletişim ihtiyaçlarına yanıt vermektedir.
Gemalto olarak tasarlayıp kişiselleştirdiğimiz güvenlik ürünlerini ve iliştirilmiş güvenlik yazılımlarını geliştirmekteyiz. Bu ürünlerin içerdikleri gizli bilgileri ve sağladıkları son kullanıcı hizmetleri yaşam döngüleri boyunca, Gemalto platform ve hizmetleri tarafından yönetilmektedir. Müşterilerimizin dijital yaşamlarının kolaylığı ve güvenliğini arttırmak üzere daha fazla yol sunmasını sağlamak için yenilikler yapıyoruz.
Gemalto, dijital ve kablosuz dünyada yazılımını ve güvenli cihazlarını kullanan artan sayıda kişiyle büyümektedir.

Ayrıntılı bilgi edinmek için www.gemalto.com, www.justaskgemalto.com, blog.gemalto.com sitelerini ziyaret edebilir ya da Gemalto’yu Twitterdan @gemalto olarak takip edebilirsiniz.


Gemalto Medya İletişimi:


Berk Ütkü
Promedia PR, Türkiye
+90 212 465 7000- 3 hat
berku@promedia.com.tr

Kristel Teyras
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com