Gemalto Mobil Ödeme Yazılımı ile Uluslararası Havale Kolaylaşıyor

Gemalto Telekmünikasyon Birimi’nden Bölge Müdürü Hikmet Berk Kaya, bu gelişmeyi şöyle yorumluyor: "Bu duyuru Gemalto mobil para çözümünü seçen Türk mobil operatörlerinin olanaklarına katma değer sağlayacak. Şu anda sunduğumuz yazılım çözümü, Western Union Para Transferi hizmetlerinin yanında, MoneyGram hizmetlerini de içeriyor. Mobil operatörler artık doğrudan ya da herhangi bir Western Union ya da MoneyGram temsilcisinde mobil cüzdanlarıyla uluslararası para alabilen ve gönderebilen son kullanıcılara geliştirilmiş hizmetler ve rahatlık sunacak.”


Gemalto Mobil Ödeme Yazılımı Çözümünü Western Union’ın Uluslararası Havale Hizmetleriyle Geliştiriyor


Amsterdam, 25 Eylül 2012 – Dijital güvenlik alanında dünya lideri Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), bugün mobil ödeme yazılımı çözümünün, Western Union’ın Para Transferi® hizmetini içerecek şekilde genişlediğini açıkladı. Gemalto’nun LinqUs Mobil Ödeme Platformu, Western Union’ın Mobil Satıcı Programıyla, son kullanıcılara mobil telefonlarıyla uluslararası para gönderme ve alma opsiyonlarını sunmak üzere sertifikalandırıldı. Geliştirilen bu çözüm, artık dünyanın dört bir yanındaki operatörler ve finans kurumlarının, mobil havale hizmetlerine olan artan talebi karşılamasına yardımcı olmak üzere sunuldu. Informa Telecoms’a1 göre, mobil uluslararası para transferi kullanıcılarının sayısının 2016 yılına dek on kat artarak 304 milyonu aşması bekleniyor.


Mobil ödeme yazılımı çözümünün geliştirilmesi, Gemalto’nun mobil güvenlik, entegrasyon yetkinlikleri uzmanlığı ve dünyanın her yanında 70 mobil finansal hizmet dağılımına dayanıyor. Eklenen bu hizmetle, operatörler ve finans kurumları, Western Union ile hizmeti sunmak üzere anlaşma yaptıktan sonra, Western Union’ın 200 ülkedeki yaklaşık 510.000 acenteden oluşan global ağını kullanabilecek ve Mobil Para Transferlerini kolaylaştırabilecekler.

“Uluslararası havaleler gelişmekte olan birçok piyasada ailelerin ve toplulukların geçimi açısından kritik bir önem taşıyor ve biz mobil cihaza köprü kurarak bunu herkes için erişilebilir kılmayı amaçlıyoruz,” diye belirten Gemalto Mobil Finansal Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Jean-Claude Deturche sözlerine şöyle devam ediyor: “Westen Union ile çalışmak, müşterilerimizin dünyanın her yanından kolay ve güvenilir mobil para transferi hizmetlerini çaba göstermeden kullanmasını destekleyebilmemiz anlamına geliyor.”

Gemalto’nun sunduğu sınıfının en iyi yazılım çözümleri, yenilikçi vizyonu ve benzersiz güvenlik teknolojisi, mobil bankacılık, mobil ödeme, mobil para ve yakından ödemeler için mobil NFC dahil, geniş bir dizi Mobil Finansal Hizmetin tam merkezinde bulunuyor. Gemalto’nun yazılım uygulamaları, güvenli cihazlar ve hizmetler portföyü hizmet sağlayıcılarına her zaman, her yerde güvenli ve esnek erişimle yeni tüketici hizmetleri sunmanın uçtan uca bir yaklaşımını sağlamak üzere tasarlanmış.

1 Informa telecoms & media Raporu 2011 (Aralık): M-Commerce










Gemalto Hakkında
Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO) 2011 yılında 2 milyar € düzeyindeki yıllık geliriyle ve 43 ülkede bulunan 74 ofis ve 14 Araştırma ve Geliştirme merkezindeki 10.000’i aşkın çalışanıyla dijital güvenlik alanında dünya lideridir.
Hızla gelişen dijital toplumumuzun tam kalbindeyiz. Dünyanın her yanında milyarlarca kişi uygun, keyifli ve güvenli yollarla iletişim kurma, seyahat etme, eğlenme ve çalışma özgürlüğünü –her yerde ve her zaman- giderek daha fazla istemektedir. Gemalto artan kişisel mobil hizmetler, ödeme güvenliği, kimlik koruma, onaylı online hizmetler, bulut bilişim erişimi, e-Sağlık ve e-Devlet hizmetleri, modern taşıma çözümleri, M2M (makineler arası) iletişim ihtiyaçlarına yanıt vermektedir.
Gemalto bizim tasarladığımız ve kişiselleştirdiğimiz güvenli cihazlarda çalışan güvenlik yazılımlarını geliştirmektedir. Bu cihazları, içerdikleri gizli bilgileri ve sağladıkları hizmetleri yaşam döngüleri boyunca biz yönetiyoruz. Müşterilerimizin son kullanıcılarının dijital yaşamlarının kolaylığı ve güvenliğini arttırmak üzere daha fazla yol sunmasını sağlamak için, yenilikler yapıyoruz.
Gemalto, dijital ve kablosuz dünyada yazılımını ve güvenli cihazlarını kullanan artan sayıda kişiyle büyümektedir.
Ayrıntılı bilgi edinmek için lütfen şu siteleri ziyaret edin: Gemalto, World leader in Digital Security, Just ask Gemalto, blog.gemalto.com ya da Gemalto’yu twitterdan takip edin: @gemalto.


Gemalto Medya İletişimi:


Berk Ütkü
Promedia PR, Türkiye
+90 212 465 7000- 3 hat
berku@promedia.com.tr

Kristel Teyras
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika
+33 1 55 01 57 89
kristel.teyras@gemalto.com