Sapphire HD 4870 Toxic versiyonu ile global piyasadaki ailesine yeni yüksek performanslı grafik ivmelendiricisini dahil etti. Üzerine yerleştirdiği ve referans tasarımdan oldukça farklılık gösteren soğutucu, Vapor-X, yeni yüksek performans kartının ısınan bileşenlerini soğutmak üzere mükemmel olarak tasarlanmış.

Vapor-X, VCT teknolojisini kullanmakta. Çekirdek üzerindeki plakadan çıkan üç adet ısı borusu kart üzerine yayılmış yapraklara ısı iletiyor. Isı yapraklarının üzerinde termal olarak kontrol edilen bir de fan mevcut, yaprak ısısını kasa dışına dağıtmak ile görevlendirilmiş. Bu başarımı oldukça yüksek soğutucu ile saat frekansları da ciddi seviyelere çıkarılmış.


HD 4870 Toxic, 512MB GDDR5 4000MHZ bellekler ile geliyor. Yalnız GPU çekirdek frekansı oldukça mütevazi hızlara çıkarılmış, 780Mhz. CrossfireX destekli olan ekran kartı, 2,3 ya da 4 ekran kartı ile bu modda kolaylıkla çalışacak şekilde tasarlanmış.

Sapphire tarafından paketlenen grafik kartı diğer 4800 serisinde de olduğu gibi ATI Avivo HD, ATI PowerPlay gibi teknolojileri de destekliyor.