Gemalto’nun Mobil Finansal Hizmetler Çözümü Telecom Italia
tarafından pazara sunuldu

Mobil Finansal Hzimetlerin, on-line ödemeden temazsız ödemeye kadar olan tüm NFC uygulamalar ve TSM Servis portföyü, kolay kullanıcı erişimi ile tek bir Mobil cüzdan üzerinden sunuluyor


İstanbul, 6 Aralık 2012 – Dijital güvenlikte dünya lideri Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), eksiksiz ve uçtan uca Mobil Finansal Hizmetler (MFS) çözümünün, 30 milyonu aşkın abonesiyle İtalya’nın lider mobil operatörü olan Telecom Italia tarafından mobil cüzdan- servisi olarak pazara sunulduğunu duyurdu.Çözüm, NFC uygulamalarının güvenli yönetimi için LinqUs Trusted Service Management (TSM / Güvenilen Servis Yönetimi) platformu ve işlem prosesinin yönetimi için LinqUs mobil ödeme platformunu içeriyor.

Gemalto’nun benzersiz entegre çözümü, abonelerin mobil cüzdanlarını cihazlarından yönetmesini ve bunu birçok finansal hizmetlerinin kullanabilmesini sağlamaktadır. Bu hizmetler temazsız perakende ve ulaşım ödemeleri, online ve uzaktan ödemeler, sadakat programları ve kişiden kişiye karşılıklı para transferini NFC teknolojisi ile sağlanmaktadır. Gemalto’nun eksiksiz mobil temassız çözümü, en son teknolojili UpTeq NFC SIM ve Hizmet Sağlayıcılarının, ödeme, stadyumlara ve konferanslara ulaşım ve erişim dahil tüm NFC hizmetlerini sunabileceği TSM platformunu kapsamaktadır.

Gemalto, sistem entegrasyonu ortağı Hewlett-Packard Italy ile birlikte, Telecom Italia'nın marka farklılaştırması yapmasına, müşteri sadakatini arttırmasına ve yeni gelir akışlarına erişim kazanmasına yardımcı olan bankalar, ticaretçiler, perakendeciler, ulaşım operatörleri ve kamu idareleri dahil hizmet sağlayıcılarına bağlantı sağlayan bir hizmet platformu sunmaktadır. Gemalto’nun kapsamlı hizmeti, Telecom Italya’nın piyasasını bankalara erişimi olmayan ve 18 yaş altı nüfus gibi önceden yararlanılmayan demografilerdeki müşterilere hizmet sunacak şekilde genişletmesine yardımcı olacaktır.

Gemalto Mobil Finansal Hizmetler Başkan Yardımcısı Jean-Claude Deturche şöyle ekliyor: “Mobil Finansal Hizmetler çözümümüz, online ya da temazsız bir dizi kullanım alanını kapsamak ve talep arttıkça yeni mobil NFC hizmetlerinin eklenmesini kolaylaştırmak üzere tasarlandı. Denenmiş ve test edilmiş mevcut temassız altyapıyla, Telecom Italya’nın mobil cüzdanı sunacak oluşu, İtalya’daki müşteriler için ileriye dönük heyecan verici bir adım.”

Mobil ödemeler yüksek büyüme oranlı bir piyasadır ve 2011 ile 2016 arasında dünya çapında mobil işlem hacmi ve değerinde ortalama %42 yıllık büyüme bekliyoruz,” diye belirten Gartner Müşteri Hizmetleri Araştırma Direktörü Sandy Shen ise sözlerine şöyle devam ediyor: “Bu, servislerini özelleştirmek için yerel taleplerini sağlaması gereken hizmet ve çözüm sağlayıcıları için büyük fırsatlar doğuracak. Gereksinimlerini standart çözümlerin karşılayabildiği büyük müşterilere ve kitle piyasasına hizmet sağlayacak ölçekte ve gerekli kaynaklara sahip olan çok az global oyuncu var.”