Galaxy S4 ile tanıtılan aksesuarlar içerisinde yer alan Samsung S Band perakende mağazalarında yeterince görünmedi ve hatta birçok kişi söz konusu giyilebilir aksesuardan haberdar bile değildi. 2014 yılında giyilebilir teknolojik cihazlarda patlama yaşanması bekleniyor; ki bunun ilk etkileri MWC 2014 etkinliğinde yaşandı. Samsung, Tizen işletim sistemiyle çalışan Gear 2, Gear Neo ve Gear Fit (MWC 2014?ün en iyi mobil cihazı) cihazların tanıtımını gerçekleştirirken, yine Huawei ve LG cephesinde de benzer tanıtımlar gerçekleşti.

Güney Koreli üretici bu defa Galaxy S4 ile duyurduğu S Band?ın daha gelişmiş özellikleri ve tasarım noktasında yenilediği yeni nesil cihazı kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Yeni nesil S Band akıllı saatin yanı sıra fitness takip cihazı görevi de üstlenecek. Kişinin yaktığı kaloriler, atılan adım sayısı ve uyku alışkanlıklarını izleyen bir sensörü bünyesinde barındıran ikinci nesil S Band?ta ayrıca telefon görüşmeleri yapılabilecek ve telefona ulaşan diğer iletiler görüntülenebilecek.

S-Band ayrıca kayıp koruma aygıtı işlevi de görecek. S-Band ve telefonunuz arasında 10 metreden fazla bir mesafe olduğunda cihazın alarmı devreye girecek ve sizi uyaracak. Renkli lastik bantlara sahip S-Band?ın tüm Samsung modellerle uyumlu olması bekleniyor. Yeni nesil S-Band?ın Galaxy S5 ile beraber piyasa da olması bekleniyor.



Daha Fazlası için Kaynak